Thimerosal vaccins  
 


logo.jpg (7231 bytes)

Google

 

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Het Thimerosal/thiomersal schandaal


Amerika is in rep en roer, jarenlang is stelselmatig ontkend dat kwik in vaccins een rol zou kunnen spelen bij allerlei neurologische problemen bij kinderen zoals autisme, adhd en andere stoornissen. Maar reeds in 1999 kon de Amerikaanse overheid niet anders dat de industrie waarschuwen voor de mogelijke risico's van het gebruik van Thimerosaal in vaccins. Maar ja oude voorraden moesten natuurlijke weer eens op dus miljoenen kids werden getracteerd op DKTP en BMR vaccins met een dosis kwik.

In 2001 waarschuwde de Amerikaanse FDA voor kwik risico's in zeevis maar tegelijkertijd vond men kwik in vaccins voor kwetsbare kinderen geen enkel probleem. De FDA was ook de organisatie die aspartaam heeft doorgedrukt ondanks verzet van wetenschappers.

Mijn zoon is daar ook slachtoffer van geworden, hij is in 1999 geboren en heeft dus nog die bekende vaccinaties gekregen en werd heel ziek na de BMR vaccinatie. De kinderarts had geen idee wat er aan de hand was. Er werd een kweek gemaakt die prompt daarop tussen 2 ziekenhuizen kwijtraakte wat het verhaal nog raarder te maken. Daarna begon het gedrag van Vincent drastisch te veranderen. Ik zat dus al met een kind van 2.5 jaar bij het UMC op de afdeling psychiatrie, de nachtmerrie van elke ouder. Na een aantal observaties van de experts luidde de uitslag: stoornis in het autistisch spectrum en ontwikkelachterstand.

Gezien dit bij ons niet in de genen zit voor mij een compleet raadsel. De problemen waren begonnen na de BMR vaccinatie dus Google gepakt en stuitte ik op verhalen over problemen die gelinkt werden aan vaccins. Maar artsen en specialisten die ik er naar vroeg ontkende stelselmatig dat er verbanden waren dus liep ik dood en ging ik op zoek naar een goede school voor mijn zoon wiens toekomst drastisch werd veranderd. Niks geen normale school, meteen bedelen om indicaties voor speciaal onderwijs, bedelen om hulp met vakantieopvang en hulp bij de opvoeding.

Omdat de school op 3 km afstand lag moest moeder met dochter en zoon op de fiets naar school toe, gemeente Zeist liet ons bijna een jaar wachten op een speciale fiets. Pas toen ik ging dreigen met aansprakelijkheid bij een verkeersongeluk (dochter van 4 moest voorop het stuur en zoon van 6 achterop terwijl het sneeuwde) kon de zaak geregeld worden. Kortom een papierwinkel voor ouders die het toch al zwaar genoeg hadden. 

Gezien Thimerosal dusdanig veel is gebruikt in kindervaccins zal ik veel energie in deze pagina gaan steken. En ik kan alleen maar hopen dat er megaclaims richting industrie en overheid gaan komen, zeker omdat dit probleem stelselmatig is verzwegen en in de doofpot is gestopt en nog steeds wordt ontkend door medische specialisten en bepaalde wetenschappers.

Er worden miljarden verdiend door de industrie over de ruggen van onze kinderen en met goedvinden van de overheden, het wordt tijd voor aktie. Hopelijk laten de Nederlandse media ons niet weer in de steek.....

In Denemarken is dit conserveringsmiddel in 1992 uit deze vaccins verwijderd. Gevolg, het aantal autistische kinderen daalde van 1op de150 naar 1 op de 500.

Als kwik inderdaad dit alles heeft veroorzaakt dan zal ik kijken of ik zijn kwik niveau kan verlagen met algen. Misschien iets voor wetenschappers om te gaan onderzoeken of we de schade door kwik door natuurlijke middelen kunnen terugdraaien. En de overheid zal dan zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en ouders moeten helpen ipv voorliegen. Wordt ook tijd dat de zogenaamde tabakswetenschappers die alles goed praten het zwijgen wordt opgelegd en dat de waarheid op tafel komt. Met nicotine is het lang tegengewerkt maar uiteindelijk ook gelukt. Gelukkig lopen er ook nog wetenschappers rond die wel oprecht zijn en niet buigen voor de industrie.

Thimerosal bestaat voor 50% uit kwik en werd als conserveermiddel gebruikt in zo goed als alle kindervaccins. Het probleem is dan ook dat je bij veel vaccins in korte tijd een stapeling van kwik krijgt terwijl de hersenen juist op die leeftijd heel kwetsbaar zijn. Iedereen maakte zich druk om kwik in vette vis maar vergat de grootste bron van kwik bij jonge kinderen.

Dr. Haley, departementshoofd Chemie aan de University of Kentucky, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat hoe méér testosteron aan Thimerosal wordt toegevoegd, hoe sneller neuronen "afsterven". En wat doen neuronen ?

  • sensorische neuronen; deze zetten prikkels om in signalen en sturen deze naar de hersenen
  • motorische neuronen; sturen signalen naar de spieren toe
  • schakel neuronen; deze vormen een schakel tussen sensorische en motorische neuronen en geven dus een signaal door.

Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld voor elke vrouwelijke autist er vier mannelijke zijn. Verder is aangetoond door Dr. Cohen dat de hoeveelheid testosteron in de baarmoeder evenredig is met de kans op het krijgen van een autistisch kind.

Vergeet niet dat amalgaam vullingen ook weer kwik bevatten en dus ook een risico inhouden, ook dit wordt stelselmatig door de overheid en reguliere tandartsen ontkend. Maar dezelfde overheid vindt kwik zo giftig dat het niet meer mag worden gebruikt in thermometers, hoezo hypocriet? Was kwik in vaccins en vullingen dan niet gevaarlijk voor de gezondheid?

Als je denkt dat dit allemaal onzin is kijk dan eens naar deze uitgebreide tv special

Het ergste vind ik nog dat veel alternatieve artsen al heel lang waarschuwen voor het hoge aantal vaccins bij jonge kinderen en de risico's op een verstoord immuunsysteem en kwikvergiftiging en belachelijke worden gemaakt door de medische wereld.

Een homeopatische arts die veel weet over risico's bij vaccinaties is Tinus Smits, lees zijn verhaal maar eens.

En ook bepaalde griepvaccins bevatten dit conserveermiddel !!! Zover ik nu weet is alleen de neusspray versie van het griepvaccin FluMist vrij van Thimerosal

Kwik tast het zenuwstelsel aan, wat kan leiden tot een verminderd coördinatievermogen, geheugenverlies, rillingen, irritaties en oogproblemen. Ben dus heel benieuwd of er ook verbanden zijn te vinden tussen de griepprikken met Thimerosal en neurologische aandoeningen bij ouderen die deze regelmatig krijgen.

Ron


Video - Akansas fights against the Flu Shots Merck Gardasil Lies!!!


Nieuw immunotoxisch effect Thimerosal (zit in vele griepvaccins) verandert
werking van dendrietcellen

Thimerosal, een conserveermiddel op basis van kwik, dat oa in de meerderheid van griepvaccins wordt gebruikt is al eerder gelinkt aan neurotoxische effecten. Nieuw onderzoek onthult nu ook het effect op het immuunsysteem doordat het de manier waarop dendrietcellen reageren op biochemische signalen verandert. Deze cellen spelen een belangrijke rol bij infecties. Eén geactiveerde dendriet cel kan al honderden T-cellen op de indringer afsturen, maar dan moet de cel dus wel goed reageren.

Bij concentraties van 200 ppb gingen deze dendriet cellen zelfs dood!. Het doorlopende gebruik van thimerosal in (griep)vaccins en andere produkten moet dus reden zijn voor meer onderzoek naar deze immuuntoxische effect van dit middel en het aandeel ethylkwik daarbij.

http://www.ehponline.org/docs/2006/114-7/ss.html#pote

De studie

http://www.ehponline.org/docs/2006/8881/abstract.html


De waarheid achter het vaccin conserveermiddel Thimerosal

Dit conserveermiddel lag in Amerika onder vuur omdat het voor 50% uit kwik bestaat en veel in kindervaccins zat. Dit is vanaf 2000 langzaam verdwenen maar wordt nog wel volop gebruikt in een groot deel van de bekende griepvaccins voor ouderen en zwakkeren.

Uit onderstaand artikel blijkt oa dat het middel alleen in 1930 is getest op veiligheid door artsen die betaald werden door de fabrikant. Doordat de fabrikant machtige vriendjes in het Witte Huis en het Congres is er zelfs in 2002 een wet aangenomen waarbij werd bepaald dat deze fabrikant nooit door ouders aansprakelijk kon worden gesteld voor schade ontstaan door vaccinaties van deze firma, een absoluut schandaal. Interessant is verder het feit dat de oude Bush (George) in de raad van bestuur heeft gezeten. Begint weer op het bekende aspartaam verhaal te lijken waarbij de inmiddels ontslagen defensie chef Rumsfeld het middel de markt in heeft gedrukt ondanks eerder verzet van de FDA.

http://anderekijk.net/columns/thimerosal.html
http://www.inthesetimes.com/site/main/article/649

http://www.fonteine.com/thimerosal.html

Nog erger is deze studie waaruit bleek dat Thimerosal de werking van dendrietcellen kan verstoren, deze cellen zijn belangrijk voor je afweer omdat zij honderden T-Cellen op een mogelijke infectiebron af kunnen sturen. Je neemt dus een vaccin om een ziekte af te weren maar ondermijnt meteen je afweer tegen infecties.

http://www.ehponline.org/docs/2006/114-7/ss.html#pote

Het ergste van dit verhaal is nog dat juist kwetsbare ouderen en jonge kinderen ieder jaar een griepvaccin kunnen krijgen waar dit stokoude middel nog altijd inzit.


Rel in Amerika, aantal autistische kinderen daalt
na daling van kwik vaccins

Dankzij de speciale "Freedom of information act" komt er nu informatie vrij over de rol van de CDC (Centers for Disease Control) bij het Thimerosal schandaal. Dit op kwik gebaseerde conserveer middel wordt in verband gebracht met veel neurologische aandoeningen, inclusief autisme in kinderen die na 1989 zijn geboren.

Nadat er een verband bleek tussen hoge dosis kwik en gezondheids problemen bij kinderen heeft de CDC al in juli 1999 vaccinmakers geadviseerd om niet langer de stof Thimerosal te gebruiken.

Omdat er grote voorraden vaccins voorhanden waren en een verbod te kostbaar voor de industrie zou zijn zijn er dus nog miljoenen kinderen met deze stof ingeent. De CDC heeft zelfs nog een voorstel van Smithkline Beecham of Thimerosal vrije vaccins afgewezen.

Studies op basis van twee databases van de overheid laten een duidelijke stijging zien van autisme gevallen bij stijgend gebruik van Thimerosal en een zeer duidelijke daling wanneer dit middel niet meer wordt gebruikt.

Links

Time for CDC to Come Clean. Correspondence newly obtained under the Freedom of Information Act raises troubling new questions about CDC's role in the Thimerosal scandal. Thimerosal is the mercury-based vaccine preservative that has been linked to epidemics of neurological disorders, including autism, in American children born after 1989. Responding to scientific studies linking dangerous levels of mercury to a range of health disorders, the CDC in July 1999 recommended that the nation's vaccine makers eliminate Thimerosal as a preservative, "as soon as possible." http://www.huffingtonpost.com/robert-f-kennedy-jr/

Early Downward Trends in Neurodevelopmental Disorders Following Removal of Thimerosal-Containing Vaccines
http://www.jpands.org/vol11no1/geier.pdf

Analysis of two independent government databases shows that the alarming increase in reported cases of autism not only slowed but actually reversed since thimerosal was removed from childhood vaccines, according to the lead article in the spring 2006 issue of the Journal of American Physicians and Surgeons. http://www.aapsonline.org/nod/newsofday265.php


Vaccins en immunoglobulinen die thiomersal of timerfonaat bevatten

Anti-D immunoglobulinen : Rhesuman , Rhogam
Polyvalente immunoglobulinen : Globuman
Specifieke immunoglobulinen tegen hepatitis A : Globuman Hepatite A
Specifieke immunoglobulinen tegen hepatitis B : Hepuman
Specifieke immunoglobulinen tegen tetanus : Tetuman
Vaccins tegen influenza : a-RIX , Fluvirin , Influvac S , Mutagrip S , Vaxigrip
Vaccins tegen hepatitis B : Engerix-B , H-B-Vax II
Vaccin tegen hepatitis A en hepatitis B : Twinrix
Vaccins tegen meningo-encefalitis door flavivirus : FSME lmmun Inject
Vaccins tegen tetanus : Anatoxal TE , Tetamer , Tevax
Vaccins tegen difterie-tetanus : Anatoxal Di Te , Ditemer , Tedivax , Tedivax pro adulto
Vaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest : Combivax , Triamer
Vaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest-Haemophilus influenzae type b : Tetract-HIB

http://www.bcfi.be/Folia/2000/F27N05C.cfm


Vaccins verantwoordelijk voor spectaculaire toename van autisme

In september 1999 kondigde de firma Merck (ook fabrikant van het fameuze VIOXX) aan dat hun hepatitis B-vaccin niet langer meer ethylkwik (ontsmettingsmiddel) zou bevatten. Het Amerikaanse FDA keurde het vernieuwde geneesmiddel goed. Ondanks dit alles bleef Merck thimerosal (ook thiomeral) gebruiken tot op deze dag. Zes jaar lang bleef men aan vaccins ethylkwik toevoegen en werd het welzijn van kinderen voor de rest van hun leven geruïneerd.

Thimerosal (dat 50% ethylkwik bevat) wordt er van verdacht autisme en andere neurologische ziekten te veroorzaken. De verdediging van de fabrikant is dat het niet bewezen is dat deze stof schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Dit dure onderzoek zal uiteraard niet door de firma uitgevoerd worden. De overheid steunt liever de farmaceutische firma’s dan zelf dit onderzoek te bekostigen. Wij kunnen slechts vaststellen dat de dosis kwik in het vaccin 87 maal hoger is dan de aanbevolen dagelijkse maximum inname van kwik in vis!!! Deze hoeveelheden zijn berekend op volwassenen. Wanneer we een omzetting doen naar kinderen komen we op een hoeveelheid kwik die méér dan 200 maal de aanbevolen hoeveelheid overschrijdt.

http://www.debrozevlinder.be/vaccin.htm


Immunoglobuline met thiomersal niet voor kleine kinderen

Recent is door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen de productinformatie (deel I B1) aangepast van het product: Immunoglobuline I.M (RVG 16941), Sanquin (CLB).

De 15 ml multidose-presentatie van het product bevat thiomersal als conserveermiddel. Thiomersal splitst in thiosalicylaat en ethylkwik dat toxicologisch overeen komt met methylkwik. Op grond van epidemiologische studies is door de WHO een limiet berekend voor de maximaal toegestane hoeveelheid methylkwik per week voor volwassenen. De zich ontwikkelende hersenen van foetussen en kleine kinderen zijn gevoeliger voor de neurotoxiciteit van methylkwik dan volwassenen. Gebruik makend van bovengenoemde limiet is een maximaal toelaatbare hoeveelheid ethylkwik voor pasgeborenen en kinderen afgeleid.

Bij de dosering volgens voorschrift voor de indicatie "ernstige gecombineerde immunodeficiënties" en "agamma-globulinemie", treedt bij jonge kinderen een aanmerkelijke overschrijding van deze limiet op.

Naar aanleiding van de thans ter beschikking staande gegevens heeft het College besloten om de volgende waarschuwing in de I B1 tekst op te nemen:

"In verband met de aanwezigheid van thiomersal in de 15 ml multidose-presentatie, wordt vanwege de hoge ethylkwikbelasting aangeraden om deze presentatievorm niet bij kinderen jonger dan zes jaar te gebruiken bij primaire immunodeficiënties".

http://www.cbg-meb.nl/NL/nieuws/act98/act9810c.htm


Het meningokokken-vaccin bevat 25 ug/0,5 ml kwik

http://www.xs4all.nl/%7Estgvisie/AMALGAM/EN/SCIENCE/Menomune.pdf


Influvac, Vaxigrip griepvaccins

Ook dit vaccin bevat Thimerosal.....

Andere namen

  • Fluarix®
  • Griepspuit
  • Influenza Vaccin
  • Vaxigrip®

http://www.consumed.nl/database/geneesmiddelen/print.php3?id=4329


Grootste medisch schandaal ooit op komst

In de Verenigde Staten komt bijna dagelijks het onderwerp aan bod dat één van de grootste medische schandalen ooit lijkt te worden. Steeds meer wetenschappers, ook uit de beste universiteiten van het land zoals het MIT, ondersteunen nu de stelling dat het bewaarmiddel "Thimerosal", tot voor kort aanwezig in de meeste kindervaccins, dé oorzaak is van het stijgende aantal kinderen met mentale handicaps.

Aan de andere kant hebben we het Center for Disease Control and Prevention (die instaat voor vaccinatie), en ook de Wereldgezondheidsorganisatie, die beweren dat Thimerosal in vaccins perfect veilig is. Niettemin heeft de CDC vanaf ongeveer 1999 alle Thimerosal uit vaccins laten verwijderen. Natuurlijk hoeft u dit niet te geloven, ik ben maar een zeveraar... Als u naar volgende adressen gaat, dan krijgt u een video-duel te zien op de nationale zender NBC tussen New York Times reporter David Kirby, auteur van het boek "Evidence of Harm", en een zenuwachtige Harvey Fineberg, president van het prestigieuze Institute of Medicine:

Deze uitzending was te zien op augustus 2005... In die uitzending heeft men het nog over een "controverse", maar het begint er steeds meer op te lijken dat Dr. Haley & co gelijk krijgen. Dr. Haley, departementshoofd Chemie aan de University of Kentucky, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat hoe méér testosterone aan Thimerosal wordt toegevoegd, hoe sneller neuronen "afsterven".

Het is algemeen geweten dat bijvoorbeeld voor elke vrouwelijke autist er vier mannelijke zijn. Verder is aangetoond door Dr. Cohen dat de hoeveelheid testosterone in de baarmoeder evenredig is met de kans op het krijgen van een autistisch kind.

Tim Stassen


Meer dan 1 miljoen kinderen krijgen nog steeds kwik vaccins: de griepprik

The Age of Autism: Mercury creeps back in

New calculations suggest children today can be exposed to more than half the mercury that was in vaccines in the 1990s, even though manufacturers began phasing it out in 1999. Adjusted for a child's body weight at the time of the shots, there's virtually no reduction at all, according to this analysis.

The source: Flu vaccines, which have been recommended for millions more kids over 6 months old and pregnant women in the past few years. Most of those shots still contain the mercury-based preservative called thimerosal that some fear is behind a huge rise in autism diagnoses. "It's been under the radar and it's allowed health officials to say, 'We've taken it out of all the childhood vaccines,'" said Dr. David Ayoub, an Illinois anti-thimerosal activist who put the data together along with Maryland researchers David Geier and Dr. Mark Geier. "They don't consider influenza one of the mandated childhood vaccines yet," Ayoub said. But because the Centers for Disease Control and Prevention now recommends flu shots for all pregnant women and all children between 6 months and age 5, doctors routinely give them.

http://www.sciencedaily.com/upi/index.php?feed=Science&article=UPI-1-20060317-22550900


Griepvaccin zonder Thimerosal - FluMist neusspray

http://www.flumist.com/pdf/patientinfo.pdf


Vis met kwik mag niet maar vaccins met kwik wel

Don’t Eat the Fish?

In March, 2001, the FDA issued a statement warning pregnant women and young children not to eat fish containing high levels of mercury for fear of causing neurological problems in children. Yet, the CDC's National Immunization Program (NIP) has continued to allow these same sensitive populations to be exposed to mercury from routinely administered flu shots which contain more mercury than seafood. Why?

In 2001, the CDC and its Office of the NIP contracted with the Institute of Medicine to create the Immunization Safety Review Committee in order to examine the scientific evidence regarding a number of vaccine injury hypotheses including the correlation between reception of thimerosal containing vaccines and the onset of neurodevelopmental disorders including autism.

The IOM’s first report on thimerosal was issued in October, 2001 (Immunization Safety Review: Thimerosal - Containing Vaccines and Neurodevelopmental Disorders (2001) Institute of Medicine) and addressed the question if exposure to thimerosal containing vaccines could be associated with adverse neurodevelopmental disorders. The committee stated they found the hypothesis “biologically plausible.” The committee recommends that infants, children and pregnant women should not be exposed to thimerosal containing vaccines.

http://www.redflagsdaily.com/articles/2005_mar01_2.html


ABC 7 Medical: Autism Study Prompts Debate

A new study shows a dramatic decrease in the rate of autism since mercury has been removed from most childhood vaccines. But the whole topic of childhood vaccines remains controversial, as the centers for disease control disputes the study. medical reporter Kathy Fowler joins us with a look at this study. Kathy Fowler: local researchers looked at three different federal and state data bases to determine what they say is absolute proof that thimerosal or mercury in vaccines has been responsible for an epidemic of autism in this country. But the CDC calls the study misleading. one local mother says all she wants is the truth.

http://www.wjla.com/news/stories/0306/309536.html


Merck Misled on Vaccines, Some Say

The firm supplied shots containing a mercury compound after saying it had halted its use

Drug maker Merck & Co. continued to supply infant vaccine containing a mercury-based preservative for two years after declaring that it had eliminated the chemical. In September 1999, amid rising concern about the risks of mercury in childhood vaccines, Merck announced that the Food and Drug Administration had approved a preservative-free version of its hepatitis B vaccine.

?Now, Merck's infant vaccine line,? the company's press release said, ?is free of all preservatives.?

But Merck continued to distribute vaccine containing the chemical known as thimerosal, along with the new product, until October 2001, according to an FDA letter sent in response to a congressional inquiry. The thimerosal-containing supplies had expiration dates in 2002.

http://www.yourlawyer.com/articles/read/9713/


We have traded treatable childhood illnesses for lifelong, extremely
costly disability and disease

Why Do Pediatricians Deny The Obvious?

It’s 2006, and for the first time in history, U.S. children are sicker than the generation before them.

What happened? Many have argued that the increasingly aggressive vaccination schedule is partly to blame. (18-23) In the 1980s, more vaccines were given earlier in infancy, as were more multivalent doses, most of which contained mercury. In the 1990s, genetically recombined vaccines came into use for the first time, and were used universally on day-old infants, who had never before been vaccinated with anything. Indeed, children are currently advised to get 54 vaccine doses by age 12 — a circumstance unprecedented in human history, and one that coincides neatly with the escalation in child health problems. If true, by vaccinating so zealously, rather than making children healthier, as school districts, federal health programs, corporate health infrastructures, and pediatricians insist, we have traded mostly benign or treatable childhood illnesses for incurable, lifelong, extremely costly disability and disease. It means that current vaccine policy and practice create more morbidity and mortality than they prevent in U.S. children.

http://www.redflagsdaily.com/articles/2006_mar08.html


91 Memo Warned of Mercury in Shots

A memo from Merck & Co. shows that, nearly a decade before the first public disclosure, senior executives were concerned that infants were getting an elevated dose of mercury in vaccinations containing a widely used sterilizing agent.

The March 1991 memo, obtained by The Times, said that 6-month-old children who received their shots on schedule would get a mercury dose up to 87 times higher than guidelines for the maximum daily consumption of mercury from fish.

When viewed in this way, the mercury load appears rather large,? said the memo from Dr. Maurice R. Hilleman, an internationally renowned vaccinologist. It was written to the president of Merck's vaccine division.

The memo was prepared at a time when U.S. health authorities were aggressively expanding their immunization schedule by adding five new shots for children in their first six months. Many of these shots, as well as some previously included on the vaccine schedule, contained thimerosal, an antibacterial compound that is nearly 50% ethyl mercury, a neurotoxin.

http://www.yourlawyer.com/articles/read/9283/


Deadly immunity

When a study revealed that mercury in childhood vaccines may have caused autism in thousands of kids, the government rushed to conceal the data  and to prevent parents from suing drug companies for their role in the epidemic.

In June 2000, a group of top government scientists and health officials gathered for a meeting at the isolated Simpsonwood conference center in Norcross, Ga. Convened by the Centers for Disease Control and Prevention, the meeting was held at this Methodist retreat center, nestled in wooded farmland next to the Chattahoochee River, to ensure complete secrecy. The agency had issued no public announcement of the session -- only private invitations to 52 attendees.

There were high-level officials from the CDC and the Food and Drug Administration, the top vaccine specialist from the World Health Organization in Geneva, and representatives of every major vaccine manufacturer, including GlaxoSmithKline, Merck, Wyeth and Aventis Pasteur. All of the scientific data under discussion, CDC officials repeatedly reminded the participants, was strictly "embargoed." There would be no making photocopies of documents, no taking papers with them when they left.

The federal officials and industry representatives had assembled to discuss a disturbing new study that raised alarming questions about the safety of a host of common childhood vaccines administered to infants and young children. According to a CDC epidemiologist named Tom Verstraeten, who had analyzed the agency's massive database containing the medical records of 100,000 children, a mercury-based preservative in the vaccines -- thimerosal -- appeared to be responsible for a dramatic increase in autism and a host of other neurological disorders among children. "I was actually stunned by what I saw," Verstraeten told those assembled at Simpsonwood, citing the staggering number of earlier studies that indicate a link between thimerosal and speech delays, attention-deficit disorder, hyperactivity and autism.

Since 1991, when the CDC and the FDA had recommended that three additional vaccines laced with the preservative be given to extremely young infants -- in one case, within hours of birth -- the estimated number of cases of autism had increased fifteenfold, from one in every 2,500 children to one in 166 children.

http://dir.salon.com/story/news/feature/2005/06/16/thimerosal/index.html


Autism cover-up video -MSNBC

http://video.msn.com/v/us/msnbc.htm

Interview met de schrijver Robert F. Kennedy


Onderzoekers worden tegengewerkt

Onderzoekers Dr Mark en David Geier die onafhankelijk onderzoek doen naar vaccins en worden tegengewerkt door Amerikaanse instanties:


Risico's op aandoeningen en hoeveel kwik in vaccins

vaccin.jpg (26678 bytes)
 

The results of the Generation Zero analyses are striking and more supportive of a causal relationship
between vaccine mercury exposure and childhood developmental disorders (especially autism) than
any of the results reported later

• Relative risks of autism, ADD, sleep disorders and speech/language delay were consistently
elevated relative to other disorders and frequently significant. Disease risk for the high
exposure groups ranged from lows of 1.5X-2 times to as high as 11 times the disease risk of
the zero exposure group.

• Many other outcomes showed no consistent effect, while a few appeared to show a
protective effect from vaccine mercury exposure (most likely children with these diagnoses
were immunized later).

• The strongest effect was for the highest levels of mercury exposure at the earliest time of
exposure, consistent with the idea that infant brain development is most sensitive to the
earliest exposures.

• The elevated risk of autism for the highest exposure levels at one month ranged from 7.6 to
11.4 times the zero exposure level. This increased risk level corresponds to the tenfold
increase in autism rates seen since vaccine mercury exposures increase starting in 1990.

Bron: http://www.safeminds.org/Generation%20Zero%20Pres.pdf


FDA blijft nog steeds vaag over risico's

However, depending on the vaccine formulations used and the weight of the infant, some infants could have been exposed to cumulative levels of mercury during the first six months of life that exceeded EPA recommended guidelines for safe intake of methylmercury.

As a precautionary measure, the Public Health Service (including the FDA, National Institutes of Health (NIH), Center for Disease Control and Prevention (CDC) and Health Resources and Services Administration (HRSA) and the American Academy of Pediatrics issued two Joint Statements, urging vaccine manufacturers to reduce or eliminate thimerosal in vaccines as soon as possible (CDC 1999) and (CDC 2000). The U.S. Public Health Service agencies have collaborated with various investigators to initiate further studies to better understand any possible health effects from exposure to thimerosal in vaccines.

http://www.fda.gov/cber/vaccine/thimerosal.htm


A two-phased population epidemiological study of the safety of thimerosal-containing vaccines: a follow-up analysis

Med Sci Monit, 2005; 11(4): CR160-170

Despite conclusions by the Institute of Medicine that there is no relationship between thimerosal and autism, and that no further studies should be conducted to evaluate the relationship between thimerosal and autism, it is clear from these data and other emerging data that has been recently published, additional neurodevelopmental disorder research should be undertaken in the context of evaluating mercury-associated exposures, especially when thimerosalfree vaccines are a readily available option for the most vulnerable populations. It should be a priority to improve access to thimerosal-free vaccines.

http://www.generationrescue.org/pdf/geier6.pdf


 

Meer videos

 

 

 

 

 

https://www.fonteine.com/thimerosal.html
View My Stats

 

Thimerosal in Vaccines


Thimerosal is a mercury-based preservative that has been used for decades in the United States in multi-dose vials (vials containing more than one dose) of medicines and vaccines. There is no evidence of harm caused by the low doses of thimerosal in vaccines, except for minor reactions like redness and swelling at the injection site. However, in July 1999, the Public Health Service agencies, the American Academy of Pediatrics, and vaccine manufacturers agreed that thimerosal should be reduced or eliminated in vaccines as a precautionary measure.

 

Thimerosal contains ethylmercury.

Mercury is a naturally occurring element found in the earth's crust, air, soil, and water.  Two types of mercury to which people may be exposed -- methylmercury and ethylmercury -- are very different.

Methylmercury is the type of mercury found in certain kinds of fish. At high exposure levels methylmercury can be toxic to people. In the United States, federal guidelines keep as much methylmercury as possible out of the environment and food, but over a lifetime, everyone is exposed to some methylmercury.

Thimerosal contains ethylmercury, which is cleared from the human body more quickly than methylmercury, and is therefore less likely to cause any harm.

 

Thimerosal prevents the growth of bacteria in vaccines.

Thimerosal is added to vials of vaccine that contain more than one dose (multi-dose vials) to prevent growth of germs, like bacteria and fungi. Introduction of bacteria and fungi has the potential to occur when a syringe needle enters a vial as a vaccine is being prepared for administration. Contamination by germs in a vaccine could cause severe local reactions, serious illness or death. In some vaccines, preservatives, including thimerosal, are added during the manufacturing process to prevent germ growth.

 

The human body eliminates thimerosal easily.

Thimerosal does not stay in the body a long time so it does not build up and reach harmful levels. When thimerosal enters the body, it breaks down to ethylmercury and thiosalicylate, which are readily eliminated.

 

Thimerosal has been shown to be safe when used in vaccines.

Thimerosal use in medical products has a record of being very safe. Data from many studies show no evidence of harm caused by the low doses of thimerosal in vaccines.

 

There are some side effects of thimerosal in vaccines.

The most common side-effects are minor reactions like redness and swelling at the injection site. Although rare, some people may be allergic to thimerosal.

 

Scientific research does not show a connection between thimerosal and autism.

Research does not show any link between thimerosal in vaccines and autism, a neurodevelopmental disorder. Many well conducted studies have concluded that thimerosal in vaccines does not contribute to the development of autism.  Even after thimerosal was removed from almost all childhood vaccines, autism rates continued to increase, which is the opposite of what would be expected if thimerosal caused autism.

 

Thimerosal was taken out of childhood vaccines in the United States in 2001.

Measles, mumps, and rubella (MMR) vaccines do not and never did contain thimerosal. Varicella (chickenpox), inactivated polio (IPV), and pneumococcal conjugate vaccines have also never contained thimerosal.
Influenza (flu) vaccines are currently available in both thimerosal-containing (for multi-dose vaccine vials) and thimerosal-free versions.

For a complete list of vaccines and their thimerosal content level, see the U.S. Food and Drug Administration (FDA) Thimerosal in Vaccines page. This chart[PDF - 182 KB] shows vaccine ingredients sorted by vaccine.

 

http://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/thimerosal/

Proof That Thimerosal Induces Autism-Like Neurotoxicity

 
August 06, 2009 | 94,102 views
 
 
 

 

vaccine, thimerosalA new scientific study proves that the mercury-based compound used as vaccine preservative -- known as ‘thimerosal’ -- induces neural damage similar to that seen in autism patients.

According to the study, thimerosal-induced cellular damage caused concentration- and time-dependent mitochondrial damage, reduced oxidative-reduction activity, cellular degeneration, and cell death. Thimerosal at low concentrations induced significant cellular toxicity in human neuronal and fetal cells.

Thimerosal was found to be significantly more toxic than the other metal compounds examined.

 


Dr. Mercola's Comments:
Follow Dr. Mercola on Twitter Follow Dr. Mercola on Facebook

I’m always pleased to see another study confirming what vaccine-safety advocates have tried to get across for so long—that the mercury-based preservative thimerosal is seriously bad news and should never be injected. I don’t know how much proof will be required take to get the truth to finally get through, but a mountain of evidence is apparently still not enough for some nay-sayers.

This latest study confirms that damage does occur in human neuronal and fetal cells, even at low concentrations.

As you’ve likely heard by now, rates of autism in the U.S. have increased nearly 60-fold since the late 1970s, rising right along with the increasing number of vaccinations added to the childhood vaccination schedule.

This oftentimes debilitating neurological disorder now affects about one in 150 U.S. children, but an article in the Daily Mail two years ago reported the rate of autism in Great Britain could be as high as 1 in 58.

Although autism may be apparent soon after birth, most autistic children experience at least several months, or even a year or more of normal development -- followed by regression, defined as loss of function or failure to progress.

Typically, by the age of three, at which time the child has received at least 24 of their scheduled vaccinations, symptoms of autism are fully apparent, affecting their communication and social skills, and impairing the child's ability to play, speak and relate to the world.

The Genetic Catch-All

Many have tried to debunk the autism-vaccine link, oftentimes blaming the disorder on genetic factors, but the connection refuses to go away. And for valid reasons.

So far, scientists have been able to link genetic defects to a mere one percent of autism cases. Although the other 99 percent are still unaccounted for, conventional media rarely underscore this fact, focusing instead on the minority link to genetic predisposition.

For example, last year the U.S. government concluded that childhood vaccines contributed to symptoms of autism in 9-year-old Hannah Poling. According to U.S. Division of Vaccine Injury Compensation, the shots "significantly aggravated an underlying mitochondrial disorder" and resulted in a brain disorder "with features of autism spectrum disorder."

Again, they finally conceded that those with genetic predispositions can develop autism when injected with thimerosal. But industry is still refusing to take any responsibility for having anything to do with the other 99 percent of autism cases, and our health officials are playing along, protecting the interests of industry, not that of your child.

And bear in mind, mercury is not the one and only potential danger hiding in vaccines. Aluminum is yet another neurotoxic poison used as an immune-suppressing adjuvant. (For more on that, please see this previous article, which covers that issue in greater detail.)

All this lopsided logic serves no one except Big Pharma, and their fingerprints are all over the so-called “evidence” proving that vaccines are safe.

The Cover-Up of Thimerosal Dangers

Four years ago, Robert F. Kennedy, Jr. wrote a must-read Rolling Stone article exposing the truth about the drug industry's greed, and the secret gathering where a plan was hatched to cover up the dangers of thimerosal.

According to Kennedy’s account, in June of 2000, a group of top government scientists and health officials -- including high-level officials from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the Food and Drug Administration (FDA), the top vaccine specialists from the World Health Organization (WHO), and representatives from every major vaccine manufacturer -- secretly gathered to discuss the use of thimerosal in childhood vaccines.

Data indicated that the toxic heavy metal appeared to be responsible for a drastic increase in autism and other neurological disorders among children.

However, rather than taking every precaution to protect public health, they spent the majority of the next two days plotting how to protect the industry’s bottom line by getting rid of the troubling data.

The CDC played their part in the cover-up by:

Although thimerosal was eventually removed from the majority of childhood vaccines in 2001, it’s still used in some multi-dose vials, and is present in nearly all seasonal flu vaccines.

And, thimerosal-containing vaccines already produced were not recalled, so children most likely continued to receive the tainted vaccines until stocks were depleted.

So, What Do We Know About Thimerosal?

Thimerosal (TMS), which is used in vaccines as a preservative, is 49.6 percent ethylmercury (eHg). It is already an established fact that exposure to mercury can cause immune, sensory, neurological, motor, and behavioral dysfunctions -- all similar to traits defining, or associated with autism.

The study above just puts yet another nail in the coffin.

Because of the ever increasing number of required childhood vaccines, thimerosal has become a major source of mercury in children. Within the first two years of life, a child may already have received a quantity of mercury that clearly exceeds safety guidelines.

Genetic predisposition and a number of other environmental factors, such as exposure to other toxins, and diet, are likely major contributing factors that determine whether a child will be able to manage the toxic insult, or develop a neurological disorder like autism.

Other Issues Compounding the Dangers of Thimerosal

The timing of vaccines is also an important factor. According to Dr. Russell Blaylock, multiple vaccines given close together over-stimulate your brain's immune system and, via the mechanism of "bystander injury," destroy brain cells.

He wrote an excellent, in-depth paper on this issue.

If you have not already read it, I highly recommend you give it a moment of your time as it is incredibly informative. In it he presents compelling evidence of the link between excessive vaccinations and neurodevelopmental disorders.

Your immune system is very complex. Naturally, the immune system of a baby is not the same as that of an adult, as it is not yet fully formed. Both animal and human studies have confirmed that immune reactions to vaccinations differ at different ages.

The rate of maturation of the immune system also differs considerably among babies and children, and when combined with variables such as other toxic exposures and diet, there’s no way of foretelling what effect a toxin like thimerosal will cause in ALL children.

For example, fluoroaluminum formed in fluoridated drinking water also interferes with immune function and can significantly compound the damage incurred from mercury, as can many insecticides and herbicides used around your home.

As for diet, there’s substantial evidence that omega-6 oils are powerful pro-inflammatories and cause immune suppression when consumed in large amounts. These oils include corn, safflower, sunflower, canola, peanut and soybean oils.

If you or your child eat a standard American diet, you’re consuming about 50 times more omega-6 fats than you need for health.

So it stands to reason that the average child is exposed to a number of substances both in their food and environment that can alter their immunity, hence making them more susceptible to vaccine complications.

Unfortunately, the standard childhood vaccination schedule ignores all these variables.

How Many Vaccinations are Too Many?

There seems to be no maximum number of vaccines that a child can be exposed to in sight. Think about it: in 1983, before the autism epidemic began, children received 10 vaccinations before attending school. Today they receive 24 vaccines before the age of 1, and 36 by the time they attend school. And that’s not including the recommended seasonal flu shot each year.

Like smoking and lung cancer, there’s enough proof today to call a complete halt to the present excessive vaccine program and ban any level of mercury in vaccines.

But just like the case of Big Tobacco, Big Pharma refuses to do what’s right and protect you and your children from unnecessary harm.

More Recent Evidence

There’s yet another recent study confirming the link between low-level mercury poisoning in children and diagnoses of autism spectrum disorder (ASD).

Published in the Journal of Neurological Sciences in September 2008, the study was the first prospective, blinded cohort study to examine children diagnosed with an ASD using urinary porphyrin profile analysis (UPPA) to assess the physiological effects of mercury toxicity. They also used glutathione analysis to assess the children’s susceptibility to mercury poisoning.

Children with severe ASDs had significantly higher levels of mercury intoxication in comparison to participants with mild ASDs.

It was also established that glutathione, a key biochemical in your body’s mercury detoxification pathway, was significantly lower in patients diagnosed with an ASD in comparison with the control group.

I’d like to point out, though, that although this study shows a relationship between lower glutathione levels and greater severity of autism, mercury is not the only toxin that can affect glutathione levels. There’s a plethora of toxins in your daily environment that contribute to your toxic load, so any number of toxins may be contributing to the problem.

Additional Resources

As always, I want to remind and encourage you to continue to educate yourself and your family on the issues surrounding vaccinations of all kinds. There are so many problems; no one article can possibly cover them all.

For example, if you missed my special report on squalene – yet another dangerous vaccine ingredient – please read it now. You can also search my site as I’ve written countless articles on all aspects of the vaccine issue.

I also recommend you familiarize yourself with the National Vaccine Information Center (NVIC) web site. As a leader for vaccine safety, the NVIC offers information on everything from laws to informed consent to late-breaking vaccine news.

 

 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/08/06/Proof-That-Thimerosal-Induces-AutismLike-Neurotoxicity.aspx

 

 

What is thiomersal?

Thiomersal (also known as thimerosal, mercurothiolate and sodium 2-ethylmercuriothio-benzoate) is a mercury-containing compound used to prevent bacterial and fungal growth in some vaccines during storage, and especially during use of opened multi-dose vials. It has also been used during vaccine production both to inactivate certain organisms and toxins and to maintain a sterile production line. Thiomersal has been used since the 1930s in the manufacture of some vaccines and other medical products.

Do all vaccines contain thiomersal?

Many licensed vaccines do not contain thiomersal. Such vaccines include vaccines in single-dose presentation or vaccines for which thiomersal would interfere with vaccine efficacy such as live vaccines including MMR, oral and inactivated polio, yellow fever, and BCG vaccine. These vaccines, however, when in multi-dose presentations, have to be discarded at the end of the immunization session. Other vaccines may contain trace amounts of thiomersal (<0.5 µg per dose), if the preservative has been used in the production process, but has not been added to the final product. A third group of vaccines have thiomersal added in varying concentrations (10 to 50 µg per dose) as a preservative to prevent contamination with microorganisms when formulated in multi-dose vials. Such vaccines include vaccines against diphtheria, tetanus and pertussis (DTP), diphtheria and tetanus toxoids (DT), tetanus toxoid (TT), hepatitis B, Haemophilus influenzae type b (Hib), and influenza.

Can vaccines be made thiomersal free?

Any change in the formulation of a licensed vaccine, including changes to the thiomersal content, may have an impact on the quality, safety and efficacy of vaccines and further trials are likely to be required before the reformulated product can be licensed. Replacing thiomersal with a different inactivating agent and/or preservative during the production process and/or in the final product, will require a new licensing process with a series of preclinical and clinical trials to ensure the quality, safety and efficacy of the vaccine. For vaccines used in multi-dose formulations thiomersal offers better protection from contamination than other preservatives such as 2-phenoxy ethanol.

Can vaccines be supplied in single-dose vials?

Vaccines could be supplied in single-dose vials, but this option requires a significant increase in production capacity and has a high cost. Single-dose vials require significantly larger cold storage space as well as increased transport needs. This is currently not feasible for the majority of countries. For some vaccines, it is more cost effective to use multi-dose vials. However if thiomersal is used as the inactivating agent in the production process, and is not added as a preservative, this will only result in traces of thiomersal in the final product, both in single and multi-dose presentations.

What is the recommendation of the GACVS on the safety of thiomersal-containing vaccines?

Upon review of the current epidemiologic evidence and phamacokinetic profile of thiomersal, the Global Advisory Committee on Vaccine Safety concluded that there is currently no evidence of mercury toxicity in infants, children, or adults exposed to thiomersal in vaccines. It also concluded that there is no reason to change current immunization practices with thiomersal-containing vaccines on the grounds of safety. The safety of thiomersal-containing vaccines is reviewed at regular intervals. In the meantime, the available evidence warrants the recommendation that current WHO immunization policy with respect to thiomersal-containing vaccines should not be changed.

Is thiomersal the same as methyl mercury?

No, there are several forms of mercury occurring in the environment, however by far the most common organic mercury compound is methyl mercury. The main hazard for methyl mercury is its ability to accumulate in the body and to remain there for a long time. The exposure to this naturally-occurring compound and its toxic effects on humans have been well studied. As most humans are exposed to mercury in some form, WHO and some national regulatory authorities defined safe levels for exposure to mercury and the values reflect exposure mainly to methyl mercury. Thiomersal contains a different form of mercury i.e. ethyl mercury which does not accumulate and is metabolized and removed from the body much faster than is methyl mercury.

Why are some countries withdrawing thiomersal if there is no risk?

Some national public health authorities are striving to replace thiomersal-containing vaccines as a precautionary measure. There is currently no evidence of toxicity from mercury contained in vaccines. There are only a few tested, efficacious and safe alternatives to thiomersal-containing vaccines. Current production capacity for such vaccines is limited and insufficient to cover global needs.

 http://who.int/vaccine_safety/committee/topics/thiomersal/questions/en/

You have probably seen your nurse insert a syringe into a large vial, extract some liquid, and then leave a substantial amount of vaccine in the original container. If you've witnessed this seemingly benign procedure, you've seen how vaccine manufacturers are saving money at the expense of public health. In order to store larger amounts of vaccine at a lower cost, companies began offering "multi-dose units" while adding preservatives to prevent contaminations. That way doctors can open and close a vaccine container, inviting germs into the once-sterile solution, while assuring the public that those contaminants are quickly killed by the preservative.

Sound familiar? It's the same story of corporate America's love affair with preservatives. It saves them money, while posing an undue risk to your health. But like many toxic preservatives found in food, a vaccine preservative kills more than just bacteria and fungi; it can lead to extensive neurological damage in your children, and has even been implicated in autism.

 

Thimerosal

Thimerosal is the preservative of choice for vaccine manufacturers. First introduced by Eli Lilly and Company in the late 1920s and early 1930s, the company began selling it as a preservative in vaccines in the 1940s. Thimerosal contains 49.6 percent mercury by weight and is metabolized or degraded into ethylmercury and thiosalicylate. Mercury, or more precisely, ethylmercury, is the principle agent that kills contaminants. Unfortunately, mercury also kills much more than that.

The Department of Defense classifies mercury as a hazardous material that could cause death if swallowed, inhaled or absorbed through the skin. Studies indicate that mercury tends to accumulate in the brains of primates and other animals after they are injected with vaccines. Mercury poisoning has been linked to cardiovascular disease, autism, seizures, mental retardation, hyperactivity, dyslexia and many other nervous system conditions. That's why the FDA rigorously limits exposure to mercury in foods and drugs. Some common sources of mercury include dental amalgam fillings, various vaccines and certain fish contaminated by polluted ocean waters.

The toxicity of mercury has never been in question. The real question is precisely how much mercury-laced thimerosal is toxic, and what are the possible consequences for our children at low doses?

Eli Lilly and Co. supposedly answered this question for us back in 1930. Concluding thimerosal to be of "a very low order of toxicity . . . for man," the company hired its own doctors to perform thimerosal experiments in Indianapolis City Hospital on meningitis patients during a severe outbreak in 1929. This 60-year-old evidence was still quoted on the company's brochures as recently as 1990. Andrew Waters, who is involved in a lawsuit against Eli Lilly, claims that most critical studies on the toxicity of thimerosal were suppressed by the company until now.

 

Banned around the world, but not in the United States

That might explain why thimerosal was eliminated in many countries 20 years ago. In 1977, a Russian study found that adults exposed to ethylmercury, the form of mercury in thimerosal, suffered brain damage years later. Studies on thimerosal poisoning also describe tubular necrosis and nervous system injury, including obtundation, coma and death. As a result of these findings, Russia banned thimerosal from children's vaccines in 1980. Denmark, Austria, Japan, Great Britain and all the Scandinavian countries have also banned the preservative.

Eli Lilly stuck to its "scientific" facts, but the truth began slipping between the cracks in 1999. After the number of immunizations rose to 12 to 15 per child, the public finally became privy to the possible dangers of thimerosal. One 1999 study revealed that some infants, due to a genetic or developmental factor, lack the ability to eliminate mercury. Trace amounts of mercury in these infants, when accumulated over several vaccines, could pose a severe health risk. Some vaccines, such as vaccines for hepatitis B, contained as much as 12.5 micrograms of mercury per dose. That's more than 100 times the EPA's upper limit standard when administered to infants.

Hepatitis B vaccines aren't the only immunizations under suspicion. According to Burton Goldberg in Alternative Medicine, scientists are finding stronger and stronger links between thimerosal and neurological damage. One report by Dr. Vijendra Singh of the Department of Pharmacology at the University of Michigan found a higher incidence of measles, mumps and rubella vaccine (MMR) antibodies in autistic children.

The National Vaccine Information Center in Vienna, Virginia, has noted a strong association between the MMR vaccine and autistic features. Reporting similar findings, the Encephalitis Support Group in England claims that children who became autistic after the MMR vaccine started showing autistic symptoms as early as 30 days after vaccination. The diphtheria, pertussis and tetanus vaccine (DPT) given at two, four and six months has triggered autistic symptoms, as well.

When the FDA finally formally released this information in 1999, the news came too little too late for some parents. The damage had already been done.

 

Links between autism and thimerosal

Autism affects 500,000 to 1.5 million Americans and has grown at an annual rate of 10 to 17 percent since the late 1980s. California found a 273 percent increase in autism between 1987 and 1998. Maryland reported a 513 percent increase in autism between 1993 and 1998 and several dozen other states reported similar findings. Some scientists say the estimated number of cases of autism has increased 15-fold –1,500 percent – since 1991, when the number of childhood vaccinations doubled. Whereas one in every 2,500 children was diagnosed with autism before 1991, one in 166 children now have the disease.

This increase in reported autism cases eerily parallels the increase in the number and frequency of thimerosal-containing vaccinations administered to infants. As of today, children are given as many as 21 immunizations in the first 15 months of life. After a number of scientists and concerned activists noticed the correlation, an investigation was launched to get to the heart of the matter.

 

Statistical evidence links thimerosal with nervous system disorders

In June 2000, federal officials and industry representatives were assembled by the Centers for Disease Control and Prevention to discuss the disturbing evidence. According to Tom Verstraeten, an epidemiologist who had analyzed the data on the CDC's database, thimerosal appeared to be responsible for a dramatic increase in autism and other neurological disorders. Verstraeten told those at the meeting that a number of earlier studies indicate a link between thimerosal and speech delays, attention-deficit disorder, hyperactivity and autism.

Verstraeten offered no possible cause for this correlation, but held that the statistical evidence linking vaccines and neurological disorders was strong. Dr. Bill Weil, a consultant for the American Academy of Pediatrics, and Dr. Richard Johnston, an immunologist and pediatrician from the University of Colorado, presented similar concerns to the group. However, given no causal relationship, the CDC and industry representatives were quick to discredit the evidence.

Consequently, the CDC paid the Institute of Medicine (IOM) to conduct another study on thimerosal. According to Robert F. Kennedy Jr., this study was fixed in order to "whitewash" previous findings. In its 2001 report, the IOM's Immunization Safety Review Committee did conclude that the link between thimerosal and neurodevelopmental disorders was biologically plausible, though the evidence neither proved nor negated it. The Committee stated that phasing out thimerosal from vaccines was “a prudent measure in support of the public health goal to reduce mercury exposure of infants and children as much as possible.” However, these findings offered no imperative. The data presented at the 2000 meeting was withheld from publication and the link between thimerosal and autism remained "inconclusive."

But what does "inconclusive" mean? Well, that depends on who you talk to. According to the FDA, these "inconclusive" findings negate the risk of a causal relationship between thimerosal and autism. Even Tom Verstraeten, one of the presenters of epidemiological evidence at the CDC meeting, seemingly changed his tune a bit. In 2000, Verstraeten vigorously campaigned against thimerosal based upon his "inconclusive" correlation, but after he was hired by GlaxoSmithKline, the doctor changed his position. The same evidence from 2000, in Verstraeten's eyes, became "neutral" in 2003. After criticism for this apparent flip-flop, Verstaeten wrote a letter to the editor of Pediatrics in 2004 backing the CDC's actions and his own research methods.

 

Merck continues selling vaccines with thimerosal

Without an imperative to eradicate thimerosal immediately, vaccine manufacturers like Merck & Co. seemingly took their time in reducing thimerosal levels in vaccines. After a large public outcry in 1999, Merck & Co. began decreasing or eliminating the amount of thimerosal in its vaccines. In September 1999, Merck announced that its new line of vaccines were preservative-free, but still continued to distribute the remainder of thimerosal-preserved vaccines until 2001. Only after a congressional inquiry in 2002 did they stop distributing their stockpile. Rep. Dave Weldon, R-Fla., called Merck's actions "misleading."

While officials at the Center for Disease Control claim evidence is lacking to support the possible risks of thimerosal, Dr. Mark Geier, a Maryland geneticist and vaccinologist, along with his son and research partner David Geier, says the CDC has chosen to ignore the science. According to Dr. Geier, more than 5,000 articles have been published that question the safety of thimerosal in vaccines.

The Geiers analyzed the data and determined that the more thimerosal a child receives, the greater his or her chances are of being autistic. The CDC says the Geiers misused information from a CDC database that was not intended to help prove theories. Given no real causal mechanism linking thimerosal and autism, the game seems to have become one of slanting the data to suit the needs of government and industrial interests. Even Verstraeten has admitted that these "inconclusive" findings certainly don't rule out the possibility of finding a link in the future.

 

Grassroots action against vaccine manufacturers

Given the dearth of health organizations owning up to the dangers of thimerosal, many parents followed their gut instincts and took legal action against vaccine manufacturers. More than 4,200 families have filed lawsuits claiming thimerosal caused injuries to their children. These lawsuits often have two goals: First, to seek reparations for the loss of consortium (basically meaning that an autistic child creates emotional and psychological burdens on their family life), and second, to ensure that these companies exercise more concern for public health and less concern for their own bottom line.

The lawsuits are slow in producing results. The first constraint on these lawsuits is the National Childhood Vaccine Act of 1986. This act stipulates that victims cannot seek redress in the courts without first filing a claim for recovery in the federal Vaccine Court. The statute of limitations for this is within three years of "the first symptom or manifestation of onset or of the significant aggravation of a [vaccine-related] injury."

In the cases of many thimerosal victims, the link between autism and vaccines didn't appear until six years after the first vaccine was administered. While this statute has stopped some claims against vaccine manufacturers, including such big firms as Aventis, GlaxoSmithKline, Merck and Johnson & Johnson, many judges are now allowing suits against Eli Lilly, the maker of thimerosal, to stand. While the Vaccine Act shields vaccine manufacturers, one judge reasons that the legislation does not protect the production of thimerosal because it is a "component."

The burden of proof in court is also extremely problematic for most of these suits. Given the supposed lack of scientific data, lawyers are hard-pressed to prove the link between thimerosal and autism. In what seems like an underhanded move, the CDC sold its data to a private company, ensuring that lawyers could not access it under the Freedom of Information Act.

In the past five years, Congress has also aided vaccine manufacturers, supposedly for "security" reasons. In 2002, a mysterious piggyback on the 2002 Homeland Security bill freed drug companies of liability in lawsuits regarding thimerosal. Called the "Eli Lilly Protection Act" by outraged parents and activists, the then-House Majority Leader Dick Armey told CBS News he snuck the amendment in to keep vaccine-makers from going out of business. Armey claimed it was a matter of national security. "We need their vaccines if the country is attacked with germ weapons."

Ironically, foreign biological terrorism hasn't been a big problem for American citizens, but those whose lives (and the lives of their children) have been affected if not ruined by the harmful effects of thimerisol would undoubtedly say these potentially harmful vaccines are indeed a problem. Armey's piggyback bill was repealed in 2003, but that didn't stop lawmakers from continuing to protect the vaccine industry.

Senate Majority Leader Bill Frist is no stranger to the thimerosal debate, having received $873,000 in contributions from the pharmaceutical industry and $10,000 from Eli Lilly. Frist's position allowed him to attempt to help the industry from the inside, according to Kennedy. Kennedy reports that on five occasions, Frist tried to seal the government's vaccine-related documents and shield Eli Lilly from subpoenas. Frist also introduced a provision in the 2005 Senate Bill S-3 called the "Protecting America in the War on Terror Act," that would effectively insulate the pharmaceutical industry from liability for thimerosal poisoning. Pharmaceutical manufacturers, including Merck, GlaxoSmithKline, Aventis, Weyeth and Eli Lilly, can basically get off scot-free for their actions, even as more and more evidence suggests that top company officials were aware of the possible dangers and did nothing.

A secret memo leaked to the Los Angeles Times reportedly implicates one vaccine manufacturer, Merck & Co., for knowing that thimerosal could pose serious threats to infants. Allegedly, Dr. Maurice Hilleman, one of Merck's top scientists, warned the president of Merck of a possible threat as early as 1991. Dr. Hilleman told executives that six-month-old children receiving regular immunizations frequently received mercury doses 87 times higher than guidelines for the maximum consumption of mercury. Given today's more prudent mercury standards, those thimerosal doses would be 400 times that of safe levels. Dr. Hilleman recommended in the memo that thimerosal be discontinued.

Not only do government and industry officials seem to be trying to downplay the possible harms of thimerosal; the media is also denying the issue coverage. Just recently, ABC flip-flopped on whether it will air interviews with Robert Kennedy Jr., a leading critic of thimerosal. ABC has been accused of suppressing the interviews because of its ties to the pharmaceutical industry.

 

The thimerosal debate continues

Along with the enormous amount of controversy surrounding this issue, the five-year-old plea for "more research" may have finally produced some results. Burton Goldberg notes that a defect in the myelinization process (insulation of nerve fibers) could explain mercury's propensity to cause autism and neurological damage. This may also account for the frequent development of epilepsy in older autistic children.

Scientists are also working on biological links that support the strong correlations. Researchers at Northeastern University, working with scientists from the University of Nebraska, Tufts and Johns Hopkins University, may have recently found the mechanism by which thimerosal interferes with brain activity. If these researchers are right, vaccine manufacturers could do little to keep the damaging effects of thimerosal hidden.

Pharmacy professor Richard Deth and colleagues found that exposure to thimerosal potently interrupts growth factor signaling, causing adverse effects on the transfer of carbon atoms. These carbon atoms play a significant role in regulating normal DNA function and gene expression and are critical to proper neurological development. Additionally, the scientists recently obtained more insight into the mechanism by which thimerosal interferes with folate-dependent methylation. The mechanism inhibits the biosynthesis of the active form of vitamin B12 (methylcobalamin), a vitamin now being administered to autistic children.

 

The experts speak on mercury, vaccines and thimerosal

Now all childhood vaccines have at least one mercury-free version, and I urge parents to ask for those versions if they choose to vaccinate their children. Injecting mercury into children, especially infants whose immune systems are still underdeveloped (hepatitis B shots are typically given at birth, before the immune system has developed), can be an assault to the immune system.
What Your Doctor May Not Tell You About Autoimmune Disorders by Stephen B Edelson MD, page 65

In 1999 studies began to surface showing that multi-dose vial vaccines, such as the MMR and hepatitis B vaccines, contained enough thimerosal to expose vaccinated children to 62.5 ug of mercury per visit to the pediatrician. This is one hundred times the dose considered safe by the Federal Environmental Protection Guidelines for infants! Worse yet, some infants will receive doses even higher; because thimerosal tends to settle in the vial. If it is not shaken up before being drawn, the first dose will contain low concentrations of mercury and the last dose will contain enormously high concentrations. If your baby is the unlucky one that gets the last dose, serious brain injury can result…
Health And Nutrition Secrets by Russell L Blaylock MD, page 166

Thousands of families say they can demonstrate with videotapes and photos that their children were normal prior to being vaccinated, reacted badly to the vaccines, and became autistic shortly thereafter. The number of vaccines given before age two has risen from 3 in 1940, when autism occurred in perhaps one case per 10,000 births, to 22 different vaccines given before the age of two in the year 2000.
Building Wellness with DMG by Roger V Kendall PhD, page 104

We know that certain forms of mercury, such as methylmercury and phenylmercury, are highly lipid soluble, which makes the brain especially susceptible to mercury accumulation. These forms of mercury are found in vaccines as the preservative thimerosal. Once in the brain, it tends to attach itself to protein structures, especially to the cell membrane, where it can disrupt membrane functions.23 By binding to the cell membrane, mercury changes the membrane's fluid-like quality, making it stiffer and causing the cell to age faster.24 The brain is unique in that neurons depend on special microscopic tube-like structures within the cell, appropriately called neurotubules, for their function. These neurotubules are manufactured by the cell from a substance called tubulin. We know that mercury interacts with tubulin causing it to unravel. Studies in rats have shown that doses of mercury corresponding to those seen in humans can cause a 75 percent increase in tubulin inhibition.
Health And Nutrition Secrets by Russell L Blaylock MD, page 53

In the case of the susceptible newborn infant and toddler, multiple exposures to mercury-containing and multiple antigen vaccines are highly suspect in the causation of multiple organ injury (Bernard et al. 2000). The GI tract, the liver, the pancreas, the kidneys, the immune system, and the brain are major sites of mercury absorption. Researchers have clearly shown a chronic inflammatory bowel disease due to vaccine strain measles in a subset of children with autism (Thompson et al. 1995; Wakefield et al. 1995, 1999, 2000a,b; Kawashima et al. 2000; Pardi et al. 2000; Uhlmann et al. 2002).
Disease Prevention And Treatment by Life Extension Foundation, page 153

Studies of autistic children have frequently shown very high levels of mercury, with no other source but vaccines found for the exposure. These levels are equal to those seen in adults during toxic industrial exposures. Several autism clinics have found dramatic improvements in the behavior and social interactions in children from whom the mercury was chelated. Results depended on how soon the mercury was removed following exposure, but permanent damage can be caused if the metal is not chelated soon enough. Still, even in cases of severe damage, because of the infant brain's tremendous reparative ability, improvements are possible. The problem of autism involves numerous body systems including the gastrointestinal, immune and nervous systems; as a result we see numerous infections and magnified effects of malnutrition. Intrepid workers in the shadows, that is outside the medial establishment, have worked many miracles with these children using a multidisciplinary scientific approach completely ignored by the orthodoxy. Some children have even experienced a return to complete physiological normalcy.
Health And Nutrition Secrets by Russell L Blaylock MD, page 166

Mercury and autism mercury toxicity is a suspected cause of a steep rise—a tenfold increase between 1984 and 1994—in diagnosed cases of autism in children around the world, according to some scientists. Specifically, the culprit is thimerosal, a mercury-based compound used as a preservative in vaccines commonly administered to babies and infants. thimerosal-free vaccines are available. If you have a child who will be receiving vaccinations, ask for and make sure thimerosal-free vaccines are used. Kelp, with its essential minerals (especially calcium and magnesium), helps remove unwanted metal deposits.
Prescription For Dietary Wellness by Phyllis A Balch, page 198

The pertussis vaccine (DPT) may cause 45,000 cases of autism per year in America, affecting 15 cases out of 10,000 vaccinations; also caused by the measles-mumps-rubella vaccine (MMR) that causes mental impairment, gastrointestinal damage, and increased mortality in 6-12 months from impaired immunity; 9 out of 10 cases were not breast-fed; eating dairy products caused parasites in the autistic (take Vermex; contact Dr. Nelson in Mexico for control of parasites in children with autism). There are now over 500,000 victims of autism residing in the United States, in 1994. The pertussis vaccination is not used in Sweden, which has virtually 0 cases of autism, as does Holland. This mental illness afflicts environmentally and socially non-reactive persons, ofwithdrawn personality; with inability to speak, violenttantrums, insomnia, actions such as bolting across aroad with no regard for the dire consequences. May be caused infant antibiotic use in ear infections with subsequent yeast overgrowth, by cumulative genetic Brain damage, Vitamin deficiencies, or milk and additives allergies. Immune disorders in autism include white blood cellneutrophil Myeloperoxidase enzyme deficiency for insufficient hypochlorite ions to kill yeast - genetic type from Chromosome 17 mutation or biotinidase deficiency, or acquired type from lead poisoning, Folic acid or B-l 2 deficiency, infection or leukemias…
Anti-Aging Manual by Joseph B Marion, page 450

Multiple vaccinations, especially in newborns, are another major source of childhood mercury exposure because of the mercury-containing thimerosal preservative. Over twenty-two vaccinations are now recommended for children before the age of two!
Health And Nutrition Secrets by Russell L Blaylock MD, page 64

In addition, there is some anecdotal evidence that autism may be tied to diet. One theory is that, in very rare cases, a child's immune system could be weakened by the measles-mumps-rubella vaccination (MMR), which is usually administered before a child turns 2. As a result of this weakening, the theory goes, the child's digestive system is unable to break down certain food proteins, leading to abnormal brain development. Proponents of this theory believe that putting the child on a diet that eliminates certain foods, such as wheat and dairy products, could in certain cases reverse the course of the disease. This theory remains speculative, however, and research needs to be done to determine its validity. In fact, a 2001 report issued by an Institute of Medicine committee examining studies about the health effects of the MMR vaccine in young children suggests that there is no proven link between the vaccine and autism. The committee recommends that there be no change in immunization practices that require children to be immunized during early childhood.
The Immune Advantage by Ellen Mazo and Keith Berndtson MD, page 292

Rather than calling for an all-out immediate ban on thimerosal-containing vaccines, they suggested that parents continue to have their children vaccinated with mercury-contaminated vaccines until new stocks of uncontaminated vaccine could be made available. Here are two doctors' unions that had to be beat over the head with an overwhelming amount of data that mercury-contaminated vaccines were harming children far worse than the actual diseases against which the vaccine was intended to protect them, only to have them suggest that parents continue to harm their children just to satisfy their vaccination obsession. Are you surprised to discover that recent investigations have found that several doctor-members of vaccine boards were either receiving grants from vaccine manufacturers or held stock in the companies? They were willing to sacrifice the health of millions of children just to fill their pockets with cash. These people should be looking through bars, not serving on boards.
Health And Nutrition Secrets by Russell L Blaylock MD, page 167

Vaccines may afflict 45,000 cases of autism per year in America, which afflicts 15 victims in every 10.000 births: there are now 5 00,000 of these victims in the U.S. In Sweden not using the pertussis vaccine, there is virtually no autism (and likewise in Holland).
Anti-Aging Manual by Joseph B Marion, page 600

Many symptoms of autism are similar to those of mercury poisoning. Immune dysfunction, visual disturbances, and motor dysfunction are seen in both. Treating autistic children for removal of mercury and other heavy metals has shown significant improvement in their autistic symptoms. Most autistic individuals have poor liver detoxification, low antioxidant levels, and low levels of glutathione. Vaccines are effective, but the production and use of vaccines should proceed more cautiously. Currently manufactured vaccines still contain harmful substances like mercury. The link between vaccines and autism is far stronger than the medical community is willing to admit, and more research in this area should be an urgent priority.
Building Wellness with DMG by Roger V Kendall PhD, page 105

Studies indicate that autism may be the result of adverse reactions to childhood vaccinations. Dr. Alan Cohen, an environmental physician from Connecticut, notes that high levels of autism and attention deficit disorder (ADD) did not occur until the mandatory use of childhood vaccinations, and suggests that there may be a connection between certain vaccines and the onset of these conditions.
Complete Encyclopedia Of Natural Healing by Gary Null PhD, page 46

Almost from the inception of vaccination programs, manufacturers added a mercury preservative called thimerosal to vaccines. The practice continued until recently, and was stopped only because of the outcry from thousands of concerned parents and numerous experts in the field. The American Academy of Pediatrics and the American Academy of Family Practice did not warn parents or pediatricians that the mercury was dangerous until they were forced to. That mercury was toxic to cells had been known for over sixty years, but manufacturers apparently were more worried about lawsuits…
Health And Nutrition Secrets by Russell L Blaylock MD, page 165

In fact, a 2001 report issued by an Institute of Medicine committee examining studies about the health effects of the MMR vaccine in young children suggests that there is no proven link between the vaccine and autism. The committee recommends that there be no change in immunization practices that require children to be immunized during early childhood. Another disorder affecting the brain, Alzheimer's disease, may also have an immune connection. Alzheimer's is a degenerative disease that slowly attacks nerve cells in the brain. It eventually results in the loss of all memory and mental functioning. Scientists are currently investigating the role that the immune system plays in producing an overabundance of the amino acid glutamate, a powerful nerve-cell killer. Another immune connection that researchers are investigating is the idea that Alzheimer's might be triggered, in part, by a virus.
The Immune Advantage by Ellen Mazo and Keith Berndtson MD, page 292

In the past 10 years, the number of autistic children has risen between 200 and 500 per cent in every state in the U.S. This sharp increase in autism followed the introduction of MMR vaccine in 1975. Representative Dan Burton's healthy grandson was given injections for 9 diseases in one day. These injections were followed by autism.
A Physicians Guide To Natural Health Products That Work By James Howenstine MD, page 267

"Probably 20% of American children, one in five, suffers from a "development disability'," according to Harris Coulter, Ph.D., Founder and Director of the Center for Empirical Medicine, in Washington, D.C. "This is a stupefying figure and we have inflicted it on ourselves. 'Development disabilities' are nearly always generated by encephalitis. And the primary cause of encephalitis in the U.S. and other industrialized countries is the childhood vaccination program. To be specific, a large proportion of the millions of U.S. children and adults suffering from autism, seizures, mental retardation, hyperactivity, dyslexia, and other branches of the hydra-headed entity called 'development disabilities' owe their disorders to one of the vaccines against childhood diseases."
Alternative Medicine by Burton Goldberg, page 1101

Martin noted that the increased incidence of chronic fatigue syndrome, attention deficit hyperactivity disorder, autism, and other behavior-linked illnesses "may be an inadvertent consequence of stealth virus vaccine contaminants."
AIDS And Ebola by Leonard Horowitz, page 493

Just for perspective if we go back to 1971 up to 1980, we see that California consistently added 100 to 200 new cases a year; but in the year 2002, California added 3,577 new cases. Since 1980, the documented start of California's autism epidemic, the number of new cases has steadily increased. If we break down those statistics it means that from 1994 to 1995, California only added on average 2 new autistic children a day into its system. In 2001, it was a rate of 8 new autistic children added a day; in 2002, it jumped up to 10 children a day. mercury-containing vaccines are still in use today, including the most recently recommended addition to the childhood immunization schedule, 2 shots of flu vaccine for infants, bringing the total number of vaccines up to 41 in California that a child will receive before the age of two. It will take a few years to start seeing the effect of the phasing out of the mercury-containing preservative thimerosal from childhood vaccines on this autism epidemic. Many symptoms of autism are similar to those of mercury poisoning. Immune dysfunction, visual disturbances, and motor dysfunction are seen in both. Treating autistic children for removal of mercury and other heavy metals has shown significant improvement in their autistic symptoms. Most autistic individuals have poor liver detoxification, low antioxidant levels, and low levels of glutathione.
Building Wellness with DMG by Roger V Kendall PhD, page 105

Since the 1990s, there has been a tenfold or 1000-percent increase in autism, an increase which has been linked by some researchers to the organic mercury preservative commonly found in baby vaccines. A greatly increased incidence of juvenile diabetes has been correlated to specific vaccination sequences and to the number of vaccines given. In some Australian Aboriginal communities, every second child died shortly after vaccination.
The Natural Way to Heal by Walter Last, page 309

The best current estimates are that autism occurs in 40 to 67 children per 10,000 live births. This means that the prevalence of autism has increased 1,000 percent in the last decade. According to the latest figures just released in January 2003 by the California Department of Developmental Services, California experienced an astounding 31 percent increase in the number of new children…
Building Wellness with DMG by Roger V Kendall PhD, page 104


Learn more: http://www.naturalnews.com/011764_thimerosal_mercury.html#ixzz4O5q7w9wJ
 
http://www.naturalnews.com/011764_thimerosal_mercury.html

 

Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging (G4dv) | Naturally, Happily, Healthily, Toxin Free Diet and Care (e4dc) | Index | Information on vaccinations on this website: | Information on cancer on this website | links | Wie ben ik? Who am I? | OOR4U Guilde | Voorwoord en Inleiding Geraffineerdesuikergevoeligheid, en contactgegevens Scentses | | Wat is geraffineerdesuikergevoeligheid en Waarom worden bij geraffineerdesuikergevoeligheid sommige suikers wel en andere niet verdragen? | Wat is suiker? Bouw van suikers/koolhydraten | Snelle en langzame suikers | Bloedsuikerspiegel en hormonen | Wat is het verschil tussen tot nu toe omschreven hypoglykemie en geraffineerdesuikergevoeligheid? | Het verschil tussen hypo's en hypers bij suikerziekte , bij hypoglykemie en die bij geraffineerdesuikergevoeligheid. Waarom blijft de adrenaline reactie aanhouden?Hoe is het mogelijk dat er zo snel na geraffineerdesuiker inname al een reactie plaat | Verschillende soorten hypoglykemie en andere hormoongebonden complicaties bij geraffineerde koolhydraten vertering/opname en bloedsuiker instandhouding Overeenkomsten en Verschillen tussen Geraffineerdesuikergevoeligheid en ADHD | Kunstmatige suikers | Geraffineerdesuikergevoeligheid in de praktijk | Gifvrij dieet en Gifvrije verzorging | Waarom is de informatievoorziening over E-nummers en plotselinge extreme humeurigheid na inname van geraffineerde suiker zo gebrekkig?Misinformatie en schijnonderzoeken over plotselinge extreme humeurigheid na inname van geraffineerde suikerInformatieve | Informatievervuiling: Onwetendheid, Slordigheid, of Opzettelijke Misleiding? | Conclusie | Bronverwijzingen | Bijlagen 1 t/m 7monosachariden, 2. Disachariden, 3 polyol, 4 producten met aspartaam, 5 Giftige E nummers in degelijk lijkende produkten, 6 Safety card Natronloog of te wel E524, toevoeging van sommige cacao merken!, 7 Soja, | Appendix 8 Sucralose | Bijlage 9 Vitaminen, Mineralen, Sporenelementen, Eiwitten, Vetten, Koolhydraten in Voedingsmiddelen, Kruiden | Bijlage 10 Toxic Ingredients You Should Avoid | Bijlage 11 Bijwerkingen Ritalin(Methylfenidraat) | Bijlage 12 Aspartaam, hoe een stof wat gaten in de hersens van muizen brandt veilig voor menselijke consumptie werd bevonden. | Bijlage 13 Hypoglycemia | Bijlage 14 Budwig | Bijlage 14a Geitenmelk: waarom het lichter verteerbaar is dan koemelk | Bijlage 15 E nummers | Bijlage 16 Cadeaus om te vermijden | Bijlage 17: Dieetmaatregelen tegen kanker | Bijlage 18 "Hoe tanden in elkaar zitten." | Bijlage 19 kankercellen uitroeien door suikers te vervangen door gezonde vetten | bijlage 20 meer over kankergenezing | bijlage 21 Zuurzak Soursop | Bijlage 22 Crisis en oplossingen: roggker=recht op gezondheid, geluk, kennis en rechtvaardigheid | Bijlage 23 Milieuschandalen (hier stond eerst de G4dv, die is verplaatst naar de beginpagina) | Bijlage 24 Het Echte Nieuws over gif in het milieu | Bijlage 24 a Hout | Bijlage 25 vooronderzoek dieet en verzorging | Bijlage 25 a.Vooronderzoek dieet en verzorging | Bijlage 25 b Vooronderzoek dieet en verzorging | Bijlage 25c Vooronderzoekdieet en verzorging | Bijlage 25 d vooronderzoek dieet en verzorging | Bijlage 25 e vooronderzoek dieet en verzorging | Bijlage 26 Vooronderzoek TVtandpasta | Bijlage 27 Voorbeelden van de denkfout in de Westerse Medische Wetenschap, waardoor ze steeds de plank misslaan als het aankomt op bepalen wat gezonde voeding is: Calcium en beta caroteen | Bijlage 28 Kruiden | Bijlage 29 Vitamines, Mineralen, eiwitten, vetten em koolhydraten | bijlage 31 Schema voedingsmiddelen:vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten | Bijlage 32 Schema Bedenkelijke stoffen, E-nummers, toevoegingen, giffen | Bijlage 33 kankerbestrijding | bijlage 34 Het gevaar van pinda's | Bijlage 35 Proteïnen in yoghurt | Bijlage 36 Eten uit de natuur | Bijlage 37 Superfoods: a.Aloë Vera, b.Omega 3-6-9 olie, c.Kefir, d.Kombucha, e.Yoghurt, f.Cranberrysap,g. Gember, h.walnoten, i. zonnebloempitten, j. bosbessen, k.zeewier, l.wortelsap, m.ginkgobiloba,n. guldenroede, o.peu dárco, p. driekleurig | Bijlage 37 a. Aloe Vera | Bijlage 37.b. Omega 3 saus | Bijlage 37. c Zelf Kefir maken | Bijlage 38 The Problem with Wheat | Bijlage 39 Waarom Himalayazout? | Bijlage 40 Benefits of Goats milk over Cows milk | Bijlage 41 The problem with most vegetable oils and margarine | bijlage 42 for healthy bones calcium, vitamin D, vitamine k2, magnesium, trace elements | Bijlage 43 The dangers of acrylamide (carbohydrates baked above 210 degrees Celcius) | Bijlage 44 Gevaren van plastic, aluminium en andere verpakkingsmaterialen | bijlage 45 Dangers of Fishoil and better sources for omega 3 | bijlage 46 fruit tegen kanker (aardbeien, cranberries etc) | bijlage 47 Hoog tijd voor een nieuwe schijf van 5 | bijlage 48 Uitleg hoe inentingen autisme veroorzaken door glutamaat productie in de hersenen te stimuleren wat schadelijk is voor de hersenen en voor de hersen ontwikkeling | bijlage 49 Korte Geschiedenis van Monsanto, pagina van Dr Mercola± In Amerika vechten ze voor wat hier heel gewoon is±etiketten waar op staat wat er in voedsel zit. | Bijlage 50 Nep ADHD diagnoses | Bijlage 51 Vrouw vertelt over uitgelekt NASA document over oorlog tegen de mensheid | bijlage 52 Bij medicijn dat zogenaamd cholesterol verlaagd juist 52$ hogere kans op plak in de aderen rondom het hart/ 52@ higher chance of heart plaque when tajking certain cholesterol lowering medicines. | Bijlage 53 Welke oliën zijn veilig om te verhitten? | Bijlage 54 Dr Mercola over Genetisch Gemanipuleerd voedsel | bijlage 55 Dr Mercola: genetisch gemanipuleerd voedsel: ontworpen om insecten te doden, maar het maakt ook onze cellen kapot. | Bijlage 56 Dr Mercola Alzeheimer detectie methode, en g4dv ook preventief voor Alzheimer | Bijlage 57 Het einde van het antibiotisch tijdperk aangebroken door toenemend aantal antibiotica resistente bacteriën, Ook hierop is de g4dv een antwoord. | Bijlage 58 Vaccinaties gaan om geld, niet om ziektebestrijding | Bijlage 59 Artikel Dr. Mercola over kankerverwekkende zaken in persoonlijke verzorgings- en huishoud producten | Bijlage 60 Dr. Mercola: Pesticiden kunnen neurologische schade aanrichten, gebruik liever etherische olie voor huisdieren en plant liever goudsbloem in de tuin | Bijlage 61 5 miljoen chronisch zieken in Nederland, zorg VS ook waardeloos | Bijlage 62 Gevaar vaccinaties | Bijlage 63: Gevaren antibiotica in vlees (artikel va Dr. Mercola) | Bijlage 64: Gevaren Testosteron behandeling | Bijlage 65 transvetten zijn de boosdoeners, verzadigde vetten zijn juist goed! (Dr Mercola) | Bijlage 66: Hippocrates Health Institute | Bijlage 68:NVWA hoge boetes voor gezondheidsclaims | Bijlage 69: Voor een gezond hart heb je gezonde vetten nodig | Bijlage 70 Eieren moet je bewaren op kamer temeratuur, niet in de koelkast! | Bijlage 71: Gevaren van niet gefilterd water | Bijlage 67:Boetes voor het zeggen dat iets buiten de farmaceutische industrie gunstig voor de gezondheid is | Bijlage 72 Vitamine D bronnen | Bijlage 73 Chiazaad voedingsinformatie | Bijlage 74: Voordelen van gefermenteerd voedsel | Bijlage 75 9 voedingsmiddelen die je nooit moet eten | Bijlage 76 Top 10 artikelen van Dr. Mercola van 2013 | Bijlage 77: Dr Mercola: De beste wapens tegen griep. | bijlage 78 The secret of longevity | bijlage 79 Het Grote Vaccinatie Debat 15 december 2013 | Appendix 80 Lead Developer Of HPV Vaccines Comes Clean, Warns Parents & Young Girls It?s All A Giant Deadly Scam | Biijlage 81 How Grazing Cows Can Save the Planet, and Other Surprising Ways of Healing the Earth | Bijlage 82 De Verborgen Gevaren van Vaccinaties | Bijlage 83 CDC Admits as Many as 30 Million Americans Could be at Risk for Cancer Due to Polio Vaccine | Bijlage 84 We hebben 100 keer meer microben dan cellen in ons lichaam. De meeste helpen ons. Zullen we hun ook helpen? | Bijlage 85 Belang van licht en slaap | Bijlage 86 Artikel Dr Mercola over vergissingen in voeding die tot voedings tekorten leiden. | Bijlage 87 In Amerika beïnvloedt Junkfoodindustrie diëtistenopleidingen | bijlage 88 Dr Coldwell: Elke kanker kan in 2 tot 16 weken genezen worden | Bijlage 89: Want to Know over Tetanus | Appendix 90: Dr. Russel Blaylock | Bijlage 91 Wat zijn opvliegers? | Bijlage 92, Dr Mercola: One in 25 Patients End Up with Hospital-Acquired Infections, CDC Warns | Bijlage 93 Dr Mercola Toxic Combo of Roundup and Fertilizers Blamed for Tens of Thousands of Deaths | Bijlqge 94 New Studies Show Optimizing Vitamin D Levels May Double Chances of Surviving Breast Cancer, Lower LDL Cholesterol, and Helps Prevent Autism | Bijlage 95, Dr.Mercola: How Vitamin D Performance Testing Can Help Optimize Your Health | Bijlage 96: Be Wary About This Food - It Can Wreck Your Ability to Walk, Talk, and Think | Bijlage 97 Gevaren van Vaccinaties (Mercola) | Bijlage 98: Ouders moeten geïnformeerd worden over de gevaren van vaccineren om een goede keus te kunnen maken | Bijlag 99: Zonnebrandmiddelen gevaarlijker dan zon als het gaat om huidkanker | Bijlage 100 Ignoring This Inflammatory Early Warning Signal Could Cost Your Life | Bijlage 101 Mijd Giffen, Niet Voedingsmiddelen! | Bijlage 102 Mentale rust | Bijlage 103: Voordelen van Kurkuma | Bijlage 104: Dr Mercola article Kruid tegen kanker | Bijlage 105: Dr Mercola: Sun , vitamin D and vitamin B3 crucial for longevity | Bijlage 106 Cowspiracy film en kritiek | Bijlage 107 Artemesia een effectief anti-malaria kruid | Bijlage 108, Chemotherapie is gevaarlijk | Bijlage 109 Canola oil, what is it, and is it good or bad for people? | Bijlage 110 Are peanuts good or bad for you? | Bijlage 111 Halloween recipes | Bijlage 112 Vaccinatieschade | Bijlage 113 Immigrants seek herbal remedies | Bijlage 114 more_doctors_confessing_to_intentionally_diagnosing_healthy_people_with_cancer | Bijlage 115 Dangers of vaccinating pregnant women | Bijlage 116 Omega 3-6-9 mengsel | Bijlage 117 Waarom er geen koolzaadolie zit in het omega 3-6-9- mengsel van de g4dv | Bijlage 118 Vaccinaties | Bijlage 119 Judy Wilyman, PhD on amti vaccination | Bijlage 120 Wetenschappelijke argumenten die de Keshe scam blootleggen | Bijlage 121 ECEH bacterie | Bijlage 122 grains | Bijlage 123 Make your own chocolate | Bijlage 124 Vaccine Violence | Bijlage 125 Italian court rules mercury and aluminum in vaccines cause autism: US media continues total blackout of medical truth | Bijlage 126 Dr Mercola: Vaccines and Neurological Damage | Bijlage 127 Why many doctors do not vaccinate their own children | Appendix 128 2 centuries of officoial statistics show vaccines did not save us and These graphs show why many doctors don't vaccinate their own children and Vaccines: A Peek Underneath the Hood | Bijlage 129 Leaflet Infanrix | Bijlage 130 Vaccine Madness | Bijlage 131 Japanse slachtoffers vaccin baarmoederhalskanker slepen overheid en farmareuzen voor de rechter | Bijlage 132 Pregnancy, labour, delivery and child care | Appendix 133 healing diet for our canine friends | Bijlage 134 Flowchart edible or non-edible | Bijlage 135 Keeping children healthy naturally | Bijlage 136 Vaccines and the Amygdala | Bijlage 137 Revolving door between politics and big pharma explained | Bijlage 138 Ingredients Vaccines | Bijlage 139: Medisch scheikundige geeft drie redenen waarom hij zijn kinderen niet laat vaccineren | Bijlage 140 Ryan's story | Bijlage 141 NVKP lezingen dr Hans Moolenburgh | Bijlage 142 HPV vaccine | Bijlage 143 Fluoride | Bijlage 144 Baby dies three days after getting six vaccines | Bijlage 145 Interview Trouw met Dr Hans Moolenburgh | Bijlage 146 Jacob van Lennep | Bijlage 147 Flow chart "to believe or not to believe medical or nutritional advice" | Appendix 148 The case experts make against vaccines | Apendix 149 Dr Mercola article: Experts admit Zika threat fraud | Appendix 150 Sudden deaths among health advocates | Appendix 151 Thimerosal | appendix 152 Herd immunity? | Appendix 153 Formaldehyde in vaccines | Appendix 154 Why doctor's say "Do not take the flu shot!" | Bijlage 155 Vaccineren? Natuurlijk niet! En wel hierom: | Appendix 156 Vaccine makers bypass WHO regulations | Bijlage 157 Het probleem van overbehandeling bij borstkanker | Bijlage 158 Chemotherapie vermoordt u | Bijlage 159 Borstbesparende operatie beter dan amputatie voor overlevingskansen bij borstkanker | Appendix 160 Vaccine induced bone fractures | Bijlage 161 hulpstoffen in Vaccins toegegeven door CDC | Appendix 162 meningitis: symptoms, how to prevent, how to treat | Appendix 163 Training of nutrtionists often shady | Appendix 164 Molecular Biochemist Dr.Lucija Tomljenovic, PhD, explains why vaccines not only don't work, but are extremely harmful and can be lethal as well | Appendix 165 CDC knew about MMR vaccine autism link as early as 1999, but covered it up | Appendix 166 Scientists at the vaccine safety debate January 2011 | Appendix 167 Vaccinated children 5 times more likely to contract auto immune diseases | Appendix 168 Before and after vaccine: this is what mass brain destruction looks like | Appendix 169 Hepatitis B vaccine | Appendix 170 Countries where vaccines are not mandatory and the nazi roots of vaccines and drugcompanies | Appendix 171 The dangers of soybean oil | Appendix 172 Vaccines do not protect against Measles | Appendix 173 HPV vaccine | Appendix 174 Hoogleraar Peter Gøtzsche en anderen over corruptie in de farmaceutische industrie | Appendix 175 Dr Arlan Cage | Appendix 176 How vaccines damage your immune system | Appendix 177 Vaccines are not tested properly | Appendix 178 Documentaries exposing pharma fraud | Appendix 179 Dr Suzanne Humphries | Appendix 180 Dr Russel Blaylock: Vaccinations can kill you or ruin your life | Appendix 181 Doctors who clearly explain why vaccines are neither safe nor effective | Appendix 182 Dr Sherri Tenpenny | Appendix 183 Alan Phillips attorney Vaccine Rights | Appendix 184 Dr Rebecca Carley | Appendix 185 Vaccines bargain basement of the medical industry, says Maurice Hilleman (who developed 36 vaccins) admits AIDS and Cancer causing virusses were added to vaccines | Appendix 186 Many independent studies show vaccine dangers, Damages paid by pharmaceutical companies for vaccine damahge | Appendix 187 The truth behind Vaccinations | Appendix 188: Guess what happened to Nazi war criminals responsible for the genoside of millions: After aquittal or a short prison sentence they went back to being CEO's for big Pharma! | Appendix 189: Mercola: What?s the Right Dose of Exercise for a Longer Life? | Appendix 190 What happened to Dr Mercola? | Bijlage 191: hoofd RIVM zegt Kindervaccinaties veroorzaken hersenvliesontsteking | Appendix 192: Use up stock even though proven unsafe or use cheaper less safe vaccines | Appendix 193: WHO report reveals: Vaccines are made in China without safety control | Appendix194: Vaccine Court has paid 3.7 billion in damages to families | Appendix 195: Autism in California skyrocketed since mandatory vaccination | Appendix 196: MMR Vaccine Causes Seizures in 5,700 U.S. Children Annually | Appendix 197 The history of vaccines | Appendix 198: Studies show unvaccinated children are much helthier than vaccinated ones | Appendix 199: The vaccine-shaken baby syndrom link | Appendix 200: vaccines cause SIDS | Appendix 201: The Dangers Of Vaccines and Vaccination | Appendix 202: Vaccines and the peanut allergy epidemic | Appendix 203: The neurotoxicity of vaccines | Appendix 204: Statistics | Appendix 205:Nervous System | Appendix 206: 6 reasons to say NO to vaccination | Appendix 207: Celebrity anti vaxxers | Appendix 208 Dr John Bergman | Appendix 209 Measles: natural prevention and remedies | Appendix 210: Hepatitis B prevention and treatment | Appendix 211: Dr Shiv Chopra. PhD Microbiologist, vaccine expert | Appendix 212: Thimerosal breaks down into ethyl mercury in the body, and is 50 times more toxic than the methyl mercury found in fish | Appendix 213 Dr Dale Brown | Appendix 214 Vaccines cause autism | Appendix 215 Statistics infant mortality per country | Appendix 216: How to lower glutamate levels in the brain | Appendix 217 David Getoff | Appendix 218 Measles hypes versus facts | Appendix 219: Natural Bug and flea repellents | Appendix 220 Huisarts Hans van der Linde: Het Pillenbedrog | Bijlage 221 Voetmassagekaart | Bijlage 222 Zelf oliën maken | Appendix 223 Life expectancy Statistics | Appendix 224 Medical Mistakes

Laatste wijziging op: 23-03-2017 14:44