Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging (g4dv)

 

 Het gebrek aan enthousiasme dat er is voor kosteloze remedies voor  ernstige ziektes kent een aantal oorzaken, die geen van allen terecht zijn:

1.       een hardnekkig geloof dat de aarde te klein is voor het aantal mensen dat erop is.

2.     Dat mensen schadelijk zijn voor de natuur.

3.     Woede van de farmaceutische industrie vanwege inkomstenderving als mensen gezond zijn.

4.     Eugenetische overtuigingen, waar geloofd wordt dat er verschillende lagen mensen zijn en dat deze lagen niet moeten mengen omdat dan de mensheid als geheel afzakt.

Tegenargumenten zijn:

1. De aarde is niet te klein voor de hele mensheid. Heel de mensheid op elkaar gestapeld zou de Grand Canyon nog niet eens half vullen. Er kunnen dus makkelijk meer mensen bij, en al die bevolkingsbeperkende maatregelen zijn niet nodig.

2.Mensen zijn helemaal niet schadelijk voor de natuur. Bomenkenners spreken van “dode bossen”als er geen menselijke inbreng in het ontstaan ervan is geweest, omdat mensen zaden van bloemen, planten en bomen uitwisselen met elkaar.Wat wel schadelijk is de manier van leven die ons opgedrongen wordt  door grote bedrijven met politieke invloed en de aanslag die dat pleegt om de natuur. De g4dv laat ook een manier van eten en verzorgen zien wat totaal geen aanslag op de natuur is.

3.Het is obsceen dat er een miljardenindustrie bestaat die gebaseerd isop het ziek maken en ziek houden van mensen. Door de politieke macht die deze farmaceuten hebben kunnen ze mensen vanaf voor de geboorte vergiftigen, die giffen verplichten, en vervolgens degenen die weigeren hun babies te vergiftigen hun kinderen afhandig maken door samenwerking met jeugdzorginstellingen.

4.Gaulton was een neef van Darwin, die een op de Anglicaanse leer gebaseerd onderscheid tussen de rassen had gemaakt en een theorie had dat rassenvermenging desastreus zou zijn voor de aarde. Scholen en (psychische) gezondheidszorg manipuleren op allerlei manieren de bevolking om ervoor te zorgen dat er geen rassen en klassen vermengingen komen. Deze manier van doen is naast onethisch ook wetenschappelijk onhoudbaar, aangezien al het menselijk DNA verenigbaar is, en inteelt een gevaar is, niet rassenvermenging.

Er is dus geen enkele reden om een gezonde manier van leven af te wijzen.

De g4dv is een beproefde, door verschillende artsen goedgekeurde manier om optimaal gezond te worden, en bewerkstelligt ook nog eens dat we optimaal milieuvriendelijk en zelfs milieustimulerend leven.  Gezondheid en geluk voor mens, dier. plant een planeet!

Image

 

g4dv met plaatjes: https://www.dropbox.com/s/3lv0jb0tvp4ipgs/G4dv%20met%20plaatjes%201-11-2013.doc

Engelse vertaling:

 e4dc with pictures https://www.dropbox.com/s/muw9j1lscjx95ip/Naturally%20Happily%20Healthily%20Toxin%20Free%20Diet%20and%20Care%20%28e4dc%29.dohttps

 

Voorwoord

 

Als mensen mij vertellen dat er bij de dokter een gezwel bij ze is ontdekt  en ze een vervolgafspraak hebben voor een biopsie geef ik ze standaard een paar adviezen: neem goede aloë vera (dus alleen van de pulp gemaakt, en geen aloïne erin), eet yoghurt (en sinds ik weet dat vitamine K2 uit voeding moet komen ook kefir) in combinatie met lijnzaad olie voor omega 3, zonnebloempitten voor omega 6 en biologische palmolie voor vitamine D en sesamzaad voor Calcium, eet bij elke maaltijd goede olie (koudgeperste olijfolie, biologische kokosolie in glas verpakt en niet ontgeurd, omega 3-6-9- olie) , eet geen soja en geen tarwe maar in plaats daarvan spelt, boekweit, amarant, quinoa, havermeel en zo kan ik nog wel even doorgaan, gebruik wijnsteenzure bakpoeder in plaats van gewone, gebruik geen geharde vetten of margarine,  gebruik zoveel Himalaya zout als je wil in plaats van gewoon zout (gewoon zout is gif, mijd het en alles waar het aan is toegevoegd), eet nootjes (walnoten, paranoten biologisch en ongezouten,  geen pinda's), stop met alle kunstmatige suikers en gebruik daar biologische honing voor in de plaats (mits ze geen beperkingen in hun dieet hebben die dat niet toestaat natuurlijk), eet zoveel mogelijk biologische bladgroente, eet zeewier, eet biologische, niet ontgeurde kokosolie, bak of daarin of in biologische, koudgeperste olijfolie en nooit in zonnebloemolie, omega 3 olie, of wokolie, drink biologische thee in een roulatie schema, gebruik lavendelbloemen in plaats van zeep en shampoo en gebruik een basisolie met etherische olie als verzorging en stop met alle giftige cosmetica., en vervang alle giftige, milieu vernietigende schoonmaakproducten met soda, wasnoten en citroen.En nu zou ik ook nog vertellen groente-  en vooral wortelsap te drinken.Waarom vertel ik zo.

Himalaya zout

Of  het kanker geweest is kan ik niet zeggen, en zou ik niet eens mogen zeggen als ik het kon, maar het is tot nu toe elke keer wel zo geweest dat de knobbel al na een week verdwenen was, nog voor er nagegaan kon worden of het kwaadaardig was of niet. Dat ik niet kan zeggen of dit dieet kanker geneest is dus niet alleen vanwege de boete van €30500,- staat op zulke beweringen in Nederland.

Gevoeligheidsreacties op voedings- en verzorgingsmiddelen komen redelijk veel voor in onze familie, dus mijn interesse in gezonde voeding en verzorging was al vroeg gewekt.

Daarnaast had mijn vader, die arts was, een middel tegen Cara ontdekt wat gewoon neerkwam op extra ijzer aan baby’s geven die heftige verkoudheidsklachten hadden. Het werd gepubliceerd in het blad Modern Medicine, en collega’s namen het over, maar de pharmaceutische industry deed er niets mee.  Dat was mijn introductie met de weerbarstigheid van de farmaceutische industrie om zulke ontdekkingen te implementeren.

Het lag dus voor de hand om toen bij hem in 1997 kanker werd geconstateerd te zoeken naar natuurlijke remedies. Helaas heb ik hem niet kunnen redden omdat ik nog te weinig wist en we de klassieke fout maakten die westerlingen vaak  maken: te geconcentreerd en te veel van hetzelfde terwijl afwisseling juist zo belangrijk is.

Destijds was de hype groene thee, nu kurkuma. Allebei perfect met mate en in hun natuurlijke vorm, maar alsjeblieft niet dagelijks en nooit geconcentreerd, zoals bijvoorbeeld gebeurt door het in capsule of pilvorm te gebruiken.

Bij  mijn moeder hadden ze na een val van haar rolstoel 8 april j.l. op 10 april een twee centimeter grote knobbel ontdekt,  99 % zeker kwaadaardig vertelde haar arts ons, en ze was mede vanwege haar hoge leeftijd (88) opgegeven.

Ze was bleek, had haar ogen steeds dicht en praatte niet meer. Mijn zus vloog meteen uit Amerika over en durfde de reis geen week uit te stellen, zo weinig tijd dacht ze dat er nog was om mijn moeder nog te kunnen zien.

Ik heb mijn familie en de dokter van mijn moeder toestemming gevraagd  mijn moeder het dieet te laten proberen, en dat mocht.

Al tijdens de eerste maaltijd woensdag 17 april van de g4dv die ze kreeg  (speltbrood met kokosolie en banaan en een hele pot erg speciale Chinese bloemen thee) kwam de kleur terug op haar wangen en gingen haar ogen weer open en lachte ze weer. Na een paar dagen was ze al aangekomen, en na anderhalve week was de knobbel geslonken, zo vertelde één van haar verzorgers me (ik heb het zelf nooit gevoeld).

Glass teapot with dry tea leaves and flower on yellow background Stock Photo - 3405110

Als ze een maaltijd buiten het dieet om at werd ze onmiddellijk weer bleek en stopte het praten weer.

Ze is er weer helemaal, praat en is alert. Ze wilde weer lopen en heeft nu een face book account om contact te kunnen hebben met haar kinderen en kleinkinderen in het buitenland.

Het viel me wel op hoe graag mijn moeder wortelsap dronk, en ook dat ze er erg veel van wilde drinken. Toen ik ging zoeken op de effecten van wortelsap bij kanker kwam ik het volgende bericht  tegen:

"Zelf heb ik in mijn leven drie mensen gesproken die genezen zijn van kanker door volgens hen de volgende methoden; Een door enorm veel thee van wilde tijm te drinken, een ander door mediterraan te gaan eten (veel vis, groenten, fruit, olijfolie e.d.) en de laatste door enorme hoeveelheden zelf geperst wortelsap te drinken".
https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?p=1097251

Dit stelde me gerust want g4dv combineert al die elementen, plus dat het vergeven is van de super foods waaraan elk afzonderlijk ook anti carcinogene eigenschappen worden toegedicht, en bekende methodes van succesvolle kankergenezers uit het verleden.

Het is een veilige baat het niet schaadt het niet methode waar iedereen zich meteen fijner bij voelt, wat ook nog eens het milieu spaart, waar zeer lang grondig onderzoek aan vooraf is gegaan, wat beproefd is en wat ik daarom met een gerust hart durf aan te raden.

Vooral omdat er geen enkel eigen verzinsel bij zit. Ik had de gezondheidsvoordelen van gifvrije dieet en verzorging al zo’n  10 jaar bestudeerd toen ik voor het eerst iets las van Dr, Mercola, en zag dat zijn bevindingen en adviezen exact overeenkwamen met de mijne. Dus de medische en en voedingsadviezen hebben veel overeenkomsten met Dr. Mercola, een onafhankelijk functionerende osteopaath wiens missie het is om zonder enige gedachte aan winst maken de fraude van de farmaceutische industrie ontmaskeren en mensen gezond maken.

Er kunnen vele redenen zijn dat we normaal gesproken niet de correcte wetenschappelijk  informatie over voeding en verzorging krijgen. Als wetenschap al onafhankelijk wordt uitgevoerd, dan nog zitten tussen wetenschappers en consumenten vaak bedrijven met andere belangen dan wat het aller beste voor onze gezondheid is.

Osteopathie is in de Verenigde Staten veel wetenschappelijker en moderner dan in Nederland, en ze hebben daar dezelfde status als gewone artsen, wat betekent dat ze recepten mogen schrijven en operaties mogen uitvoeren. Een verschil met reguliere geneeskunde is dat ostheopaten zich vooral bezig houden met preventie.

http://www.mercola.com/forms/background.htm

Bij de bronverwijzingen staan verdere invloeden, zoals Ron Fonteine, Maria Treben, Mary Enig, Aman Prana, Johanna Budwig en Pat Thomas.

Meestal krijg je als consument niet te horen wat de wetenschap zegt, maar wat de commercie  wil dat we denken.

Die laag sla ik  liever over, en soms combineer ik dan door wetenschappers  geleverde feiten tot nieuwe conclusies waar ze zelf kennelijk niet opgekomen zijn. Of ik blaas vergeten remedies nieuw leven in door ze te kunnen verklaren met recente ontdekkingen, zoals bij het budwig papje. Lijnzaadolie wordt namelijk tegenwoordig afgewezen als bron van omega 3  omdat het lichaam maar in staat zou zijn 5% van de omega 3 op te nemen. Maar Johanna Budwig deed lijnzaad olie in yoghurt. Door de proteïne van yoghurt wordt de omega 3 wel opgenomen, en heb je een  bron van dit essentiële voedingsmiddel wat vele malen beter is voor mens en milieu dan het met kwik vergiftigde visolie.

Dit is één van de vele slimmigheidjes van de g4dv wat zijn succes bij grote en kleine kwalen en ongemakken verklaart.

In de studie medicijnen is voeding onderbelicht, en diëtisten opleidingen zijn over het algemeen niet onafhankelijk. Onderzoek wordt ook vaak gefinancierd door de bedrijven die belang hebben bij een bepaalde uitkomst, en als onderzoeken wel onafhankelijk zijn zit tussen onderzoekers en consument commercie, die of uit onkunde, of om redenen die het daglicht niet altijd even goed verdragen  zaken vaak niet helemaal zo voorstelt als ze zijn.

Vandaar dat eerlijke informatie zeldzaam is. Wat er is aan betrouwbare informatie heb ik hier proberen te verzamelen en combineren tot een werkbaar geheel, wat zijn waarde al bewezen heeft en keer op keer blijft bewijzen. Het is aan diverse artsen voorgelegd en goedgekeurd.

Met verdriet om al degenen voor wie deze uitleg te laat is hoop ik dat deze versie overzichtelijk genoeg is dat hij zonder problemen toegepast kan worden. Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, schroom  niet om contact met mij op te nemen via scentses@isgezond.nl of bel me op 0642201887.

In het Nederlands heet het g4dv, in het engels e4dc )Naturally Happily Healthily Toxin/Free diet and care.

Voor de volledige lijst bronverwijzingen zie www.scentses.isgezond,nl.

zie    g4dv met plaatjes: https://www.dropbox.com/s/3lv0jb0tvp4ipgs/G4dv%20met%20plaatjes%201-11-2013.doc

 e4dc with pictures https://www.dropbox.com/s/muw9j1lscjx95ip/Naturally%20Happily%20Healthily%20Toxin%20Free%20Diet%20and%20Care%20%28e4dc%29.dohttps

 

 

 

 

 

 

Inhoud

 

Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging (g4dv). 1

Voorwoord. 2

Inhoud. 7

Wat maakt de g4dv uniek?. 8

Het doel van de g4dv is gezond worden en of blijven, op de volgende manier: 9

De methode van g4dv is gebaseerd op de volgende 12 principes: 11

Een week gewoon genietend gifvrij gezond dieet en verzorging ziet er als volgt uit: 37

Kruidenroulatieschema: 38

Hoe pas je G4dv toe bij kinderen?. 58

Verzamelde lijst van do’s en don’ts  voor het g4dv ( Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging) 59

Wel 59

Do’s wat verzorgingsmiddelen betreft 60

Geen. 61

g4dv recepten. 62

Brood. 63

Wim’s Speltbrood recept 64

G4dv toetjes ,snack en drank ideeën: 65

Waarom zijn al deze dingen niet allang bekend?. 72

Bronverwijzingen: 81

Voor meer informatie zie www.scentses.isgezond.nl, of mail me op scntses@isgezond.nl 82

Meld je ook aan bij de g4dv facebookgroep https://www.facebook.com/groups/scentses/  82

Bijlage 1 Maak je Ecologische voetafdruk minimaal, en je gezondheid maximaal! 83

info over gezonde, milieuvriendelijke alternatieven voor huishoudelijke- en persoonlijke verzorgingsmiddelen. 83

http://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/ 85

 

 

 

 

 

Wat maakt de g4dv uniek?

 

1.       Het is een beproefde, op door ervaring bevestigd onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek,   door artsen bekeken en goedgekeurde natuurlijke methode wat met direct zichtbaar bijwerkingsloos resultaat werkt tegen de meest uiteenlopende kwalen, van lichte tot zwaardere ongemakken als haaruitval, cariës, huidproblemen, bevallingsurineverlies tot ernstige, zelfs door de medische wetenschap opgegeven gevallen,. Het werkt ook bij gedragsproblemen.

2.     Met kennis van nu worden oude remedies nieuw leven ingeblazen en lichamelijke processen uitgelegd, waardoor je je eigen lichaam en het effect van voeding erop beter begrijpt.

3.     Er is ook een uniek recept voor omega 3-6-9 olie en tips hoe te weten dat je de goede verhouding omega 3 en 6 binnen krijgt.

4.     Het is een eclectische methode waarin op een nuchtere manier elke bekende natuurlijke remedie tegen kanker is vertegenwoordigd, Zo is elke maaltijd vergeven van de gezonde oliën, en het is bekend dat kanker cellen in tegenstelling tot gezonde cellen niet in staat zijn olie in energie om te zetten. De granen van het Moermandieet, de kruiden van Essiac, de laatste weetjes van dr OZ, Dr. Mercola, Ron Fonteine van Leef Bewust, Mary Enig, en oude kennis van Maria Treben, allemaal vind je ze terug in de g4dv, min eventuele supplementen of milieu of dieronvriendelijke elementen en plus wat extra’s die logisch voortvloeien uit hun eigen bevindingen, maar die ze zelf niet noemen.

5.     Er wordt bewust geen enkel  gebruik gemaakt van farmaceutische middelen of supplementen., of welk commercieel product dan ook.Alles is vanaf de grondstoffen zelf te maken.

6.     Een kruidenroulatie schema van thee en kruiden met een logische volgorde waarbij aan elke dag een kruidengroep wordt toegeschreven wat zowel overdosering van ongelofelijk heilzame kruiden voorkomt en de antibacteriële eigenschappen optimaal benut zodat ze wel tegen de schadelijke maar niet tegen de  goeie bacteriën werken.

7.     Alle mens-, dier- en milieu vriendelijke superfoods zijn erin vertegenwoordigd

8.     Voedingsmiddelen worden zodanig gecombineerd dat ze de optimale werking hebben, dus Calcium met K2, vitamine D, zink en magnesium, koolhydraten met proteïnen en vezels, omega 3 met yoghurt.

9.     Een schema in bijlage 29 van www.scentses.isgezond.nl  met alle voedingsmiddelen, de bronnen waar ze in te vinden zijn, en de verschijnselen van tekort en te veel, zodat je lichaam de barometer wordt van wat je wel en niet nodig hebt.

10.  Niet alleen voeding, maar ook kleding,  verzorging, milieu en sociale factoren worden onder de loep genomen, en gif- en wreedheids vrije, gezondheidsbevorderend gemaakt.

11.   Voor elke mogelijke smaak worden  er voor zowel voor voeding als verzorging gezonde alternatieven geboden, met daarbij exclusieve kwalitatief hoogstaande verzorgingsrecepten en smakelijke thee combinaties en recepten, waar geen enkel kant en klaar vervuilend commercieel product meer bij zit.

12.  Dit alles is geïntegreerd in een overzichtelijk dieet wat zonder enige voorkennis direct toe te passen is zonder dat je daar een cent voor hoeft te betalen, zonder addertjes onder het gras of welke bedoeling dan ook behalve de allerbeste gezondheid voor iedereen!

 

 

 

Het doel van de g4dv is gezond worden en of blijven, op de volgende manier:

 

1.gewoon: rekening houdend met alle aspecten van gezondheid,zowel geestelijk als lichamelijk als het  milieu Middel: Biologische, gemengde maaltijden, bij elke maaltijd gezonde oliën, in combinatie met de voedingsmiddelen die nodig zijn voor de optimale opname.

 

2.genietend: terwijl je wel blijft genieten van eten. want dat is een belangrijk deel van genieten van leven. En genieten is bevorderlijk voor de gezondheid, net zoals depressie schadelijk ervoor is. Dus voor alles wat je beter kunt laten staan krijg je een veel gezonder en misschien zelfs wel veel lekkerder alternatief. En mocht iets je niet smaken, dan is er altijd wel iets te vinden wat je wel graag lust. Als snacks: nootjes, wortel- en groentesappen. Recepten om alles wat je lekker vindt zo te maken dat het ook optimaal voor de gezondheid is, zo dat je voor je gevoel niets mist.

3.gifvrij: het aanpakken van de oorzaak van de ziekte zonder de goede bacteriën en cellen te schaden. Maar dus ook de milieufactoren worden onder de loep genomen, immers, alles wat in het milieu komt, kan uiteindelijk ook in  je bloed terechtkomen. Middel: 1, Een op elkaar afgestemd kruiden roulatie systeem in zowel theeën als kruiden in het eten.2.Weglaten van alle giffen in voedings- en verzorgingsmiddelen. 3.Milieuvriendelijk leven

4. gezond: je lichaam alle bouwstenen geven die het nodig heeft het ondersteunen van alle systemen in je lichaam die je lichaam goed helpen te functioneren zodat die ervoor kunnen zorgen dat je gezond wordt en blijft.

Deze maatregelen versterken het immuun systeem, en geven je lichaam die voedingstoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren, en dan kan je immuunsysteem zelf alle ziektes bestrijden. Daar is het immers perfect voor toegerust.

Dus of het nou gaat om gedragsproblemen, huid problemen, haaruitval, schimmelinfecties of levensbedreigende aandoeningen, g4dv is voor alles een baat het niet schaadt het niet aanpak, waarbij de ervaring leert dat de resultaten onmiddellijk zichtbaar zijn, zelfs al tijdens het eten van de eerste maaltijd, en in veel gevallen, afhankelijk van hoe precies de aanwijzingen worden opgevolgd, de gezondheidsverbeteringen onmiddellijk merkbaar zijn.

Het goede nieuws is dat je met één dieet klaar bent voor welke aandoening dan ook, want het immuun systeem doet al het werk, en jij zorgt ervoor dat het alle materialen heeft om optimaal te functioneren.

Natuurlijk moet je rekening houden met allergieën en kwalen die je beperken in je dieet en dan die dingen laten staan die daardoor uitgesloten worden.

Maar voor de rest moeten we gewoon het lichaam niet in de weg staan, want die is ongelofelijk knap in het ons beschermen, Dit filmpje, waarin je ziet hoe de witte bloedcel een ziekte kiem opjaagt en verslindt is daar een voorbeeld van:

http://www.timsmithmd.com/white-blood-cell-chases-and-devours-a-bacterium-videohttpwww-youtube-comwatchvmgvplnu_s-wnr1/

Daarnaast willen we de vriendelijke bacteriën niet in de weg lopen, zonder welke heel veel voedsel niet verteerd kan worden, We hebben 10 keer meer bacteriën in ons lichaam dan cellen, maar toch zou je er maar een liter pak mee kunnen vullen, omdat ze veel kleiner zijn dan cellen.

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=strange-but-true-humans-carry-more-bacterial-cells-than-human-ones

De methode van g4dv is gebaseerd op de volgende 12 principes:

 

 

 

1.Gewoon (1) Alle voedingsmiddelen worden biologisch en zo onbewerkt mogelijk genuttigd, dus niet voorverpakt en ook niet genetisch gemanipuleerd. In de natuur groeien die stoffen waarmee we ons voeden meestal op zo’n manier dat ze gecombineerd zijn met stoffen die we nodig hebben om ze optimaal te verteren. Hoe minder  bewerkt de voedingsmiddelen zijn, hoe beter. Biologisch is niet alleen belangrijk vanwege het afwezig zijn van pesticiden, maar ook vanwege de rijkere, schonere grond waarin het geteeld wordt, waardoor het rijk aan nutriënten is, hetgeen bij niet biologisch geteeld voedsel niet het geval is. Fruit, groente, noten en zaden kunnen op deze manier onbeperkt gegeten worden. Bij de granen wordt tarwe vermeden vanwege het gebrek aan voedingsstoffen, Daarvoor in de plaats worden spelt boekweit en havermeel gebruikt, rijk aan proteïnen en magnesium. Ook gemeden worden soja bonen en ongefermenteerde soja producten, zoals tofu, omdat er voor het maken daarvan veel aluminium wordt gebruikt, waarvan gezegd wordt dat het Alzheimer veroorzaakt. In plaats daarvan worden aduki bonen, katyang bonen, spliterwten, linzen, rode kidney bonen en kikker erwten gegeten, allemaal rijk in mineralen, vitaminen en proteïnen.  Biologische honing wordt gebruikt in plaats van suiker. Biologische honing zit vol vitaminen en polyfenolen, terwijl suiker onnatuurlijk geconcentreerd is, en het lichaam gaat plunderen om toch maar te kunnen verteren.  En Himalaya zout in plaats van gewoon zout, want in Himalaya zout zitten alle 84 mineralen die ook in ons bloed voorkomen, en ook nog eens in de juiste verhoudingen. Wijnsteenzure bakpoeder vervangt normale bakpoeder, want ook in normale bakpoeder zit aluminium.

 Bij genetisch gemanipuleerd voedsel zijn soja en maïs berucht. Soja is zo gemanipuleerd dat het tegen de pesticide round up kan, waardoor er ook veel giffen op kunnen zitten, en maïs is zo gemanipuleerd dat het zelf een pesticide wordt. Alleen maakt het onze cellen ook kapot,met alle gevolgen van dien.  (Zie www.scentses.isgezond.nl , bijlage 31 voor een schema met alle voedingsmiddelen en hun functie,  bijlage 32 voor giftige E nummers, en bijlage 37 voor de superfoods en bijlage 55 voor informatie over genetisch gemanipuleerd voedsel)

 gemengde noten met rozijnen close up shoot Stockfoto - 3350771

De Westerse tendens is zodra iets blijkt te werken tegen kanker het isoleren, concentreren en er supplementen van maken.

Maar op deze manier wordt het effectieve bestanddeel gescheiden van  de elementen die het lichaam nodig heeft om het fatsoenlijk te verteren ingenomen waardoor het kankerverwekkend kan worden in plaats van behulpzaam. Want als het eten niet samen met hetgeen gegeten wordt wat het nodig heeft om het te verteren gaat het de stoffen ergens vandaan halen en de reserves van het lichaam plunderen en het lichaam zelfs beschadigen om het maar te verteren.

Zo wordt beta caroteen zelfs kankerverwekkend, terwijl het in wortelsap juist extreem gezond is.

Een zelfde denkfout wordt gemaakt als de constatering dat geraffineerde suiker niet goed is ertoe leidt dat alle koolhydraten gemeden worden. Koolhydraten zijn juist goed, en de manier dat cellen energie tot zich nemen, maar, net als alle voedingsmiddelen, worden ze ongezond als ze te geconcentreerd worden genuttigd.

Vitamine E in vaste vorm, zoals in multivitamines, is ook ongezond, en zorgt er juist voor dat goed vitamine E niet meer opgenomen kan worden. Vitamine E moet nooit in vaste vorm genomen worden, maar liever als zonnebloempitten, of als tarwekiem olie, zoals het geval is in de omega 3-6-9 olie.  (zie “gewoon” 3)

Kruiden worden ook kankerverwekkend als ze genomen worden als supplementen in pilvorm. De concentratie wordt zo hoog dat het lichaam er niets mee kan en het wordt giftig.

Het is ook een slecht idee om hetzelfde kruid dagelijks te nemen, zeker als het anti bacteriële kruiden betreft. Bacteriën zijn tenslotte een levensvorm, net als wij dat zijn. Dus wat giftig voor hen is, wordt uiteindelijk ook giftig voor ons.

Dus geen supplementen gebruiken, maar gewoon kijken in welke voedingsmiddelen die stoffen zitten die je lichaam nodig heeft. Je kunt ook nog eens aan lichamelijke verschijnselen zien welke stof je nodig hebt, en dan je kijken waar ze van nature in voorkomen en die eten. Voor een schema van welke fysieke symptomen horen bij  te kort of vergiftiging met een bepaalde voedingsstof, zie www.scentses.isgezond.nl , bijlage 31.

Probeer ook zoveel mogelijk voedsel behorend bij het seizoen te eten. Dat is beter voor je gezondheid en voor het milieu.

2 Gewoon (2) Van zo dichtbij mogelijk. Het liefst uit eigen tuin of omgeving! Dat scheelt ook milieu belasting, en is dus ook gezond op een meta niveau. Zie www.scentses.isgeond.nl  bijvoegsel 36 voor een kleine lijstje  eetbare bloemen en planten in de natuur.

 

 

Weet wel wat je doet en zorg ervoor dat je niet per ongeluk giftige bloemen of planten plukt. Sommige zijn dodelijk. En zorg er ook voor dat je zeker weet dat ze niet besproeid zijn, en maak ze zeer goed schoon

Klaver

Automatisch betekent dat ook zoveel mogelijk in het seizoen waarin het voedsel van nature groeit, dus zo min mogelijk uit kassen. Ook die vormen een milieu belasting, en directe zon is ook gezonder.

madeliefje

3 Gewoon (3) zo nodig voedingsmiddelen combineren met andere voedingsmiddelen die nodig zijn voor de optimale vertering.

Elk voedingsmiddel heeft één of meer van de volgende eigenschappen:

1.       Bouwen: zowel het lichaam zelf als de enzymen die nodig zijn voor de lichamelijke functies zoals bijvoorbeeld de spijsvertering. In deze categorie zitten de vitaminen, de proteïnen en de mineralen.

2.     brandstof (koolhydraten, vetten) (Kankercellen zijn bijzonder gesteld op geraffineerde koolhydraten en ze zijn in tegenstelling to gezonde cellen niet in staat om vetten om te zetten in energie. Dus als je kanker te slim af wil zijn gebruik je gezonde vetten bij elke maaltijd en vermijd je geraffineerde suiker zoveel als je kan.)

3.     bescherming of afweer (zowel bescherming van het lichaam en de bacteriën die goed zijn voor het lichaam) (polifenolen, vitamines, antioxidanten, anti bacteriele kruiden, probiotica)

4.     reiniging (vezels, vocht)

Het lichaam heeft enzymen nodig om voedsel te kunnen verteren, en als de bouwstoffen van deze enzymen niet tegelijk met het voedsel worden geleverd gaat het lichaam zijn reserves aanspreken om het voedsel toch te verteren, en als die niet aanwezig zijn wordt het lichaam geplunderd, wat erg schadelijk kan zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat je lichaam geen lopende band is die pakt wat het kan gebruiken en meteen eruit gooit wat het niet kan gebruiken.

Op vezels na, die van je mond zo je darmen in gaan en onverteerd er via de ontlasting uitkomen, komt alles wat je in je mond stopt en op je huid smeert in je bloed. Het hoeft dus niet eens eerst verteerd te worden. Een deel van wat je in je mond stopt komt ook onmiddellijk in je bloedbaan, wat ook de reden is dat je het effect van eten onmiddellijk kunt zien. Het is pas als voedingsstoffen in de lever komen dat het onderscheid wordt gemaakt tussen wel en niet bruikbaar. Wat niet bruikbaar is wordt opgeslagen als vet, ook de ergste giffen!

Ook wat je inademt komt in je bloed. Het is dus belangrijk om je verstand te gebruiken  kieskeurig te zijn en alleen maar dingen te eten en drinken en op je lichaam te smeren waar je lichaam wat aan heeft en die het milieu sparen. In feite zijn je hersens dus ook onderdeel van je spijsvertering.

Al komen Vezels nooit in je bloed, ze zijn wel heel belangrijk, omdat ze als een soort stofzuigers van het bloed fungeren, en zo het bloed nog eens extra reinigen.

Enzymen zijn eiwitten, en eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren.  9 aminozuren zijn essentieel en moeten via voedsel in het lichaam komen. Alle 22 aminozuren kunnen uit deze 9 opgebouwd worden. Aloë Vera bevat alle essentiële aminozuren, vandaar dat dit zo’n belangrijk voedingsmiddel is.

Voedingsmiddelen in hun natuurlijke vorm hebben meestal alle elementen die nodig zijn voor de vertering, maar anderen hebben hulpvoedingsmiddelen nodig om maximaal gebruikt te worden.

Gemengde maaltijden, Zo dien je koolhydraten altijd te combineren met vezels, vetten en eiwitten. In ieder geval dien je ze nooit nemen zonder iets erbij, want daarin zitten de bestanddelen die je lichaam nodig heeft om ze optimaal te verteren. Doe je dat niet gaat je lichaam je reserves plunderen om het voedsel te verteren, of erger, het lichaam beschadigen om aan de stoffen te komen die nodig zijn voor de vertering van het voedsel.

 

Omega 3 in combinatie moet in het lichaambalans met omega 6 zijn. Omega 3-6-9 wat gemengd verkocht wordt heeft meestal kruiden erin die niet dagelijks genomen moeten worden, terwijl de olie wel dagelijks ingenomen moet worden dus het is beter om het zelf te mengen.

Omega 3-6-9 moet ook gemengd worden met proteïnes. Normaalgesproken wordt maar 5% van plantaardig omega 3 in het lichaam opgenomen, wat de reden is dat deskundigen meestal het erover eens zijn dat visolie de beste bron van omega 3 is. Maar het probleem van visolie is dat het vaak besmet is met kwik.

De clue lijkt  omega 3-6-9 olie mengen met yoghurt (wat voor 25% uit eiwitten bestaat) en wat ook verklaart waarom het budwig papje zo’n succesvolle kanker remedie was.

Omega 3 bestaat uit het essentiële ALA (Alfa linoleenzuur) en het niet essentiele DHA (Docosahexaeenzuur )  en ELA  (Eicosapentaeenzuur)

Het lichaam moet ALA omzetten in ELA en DHA om het op te kunnen nemen.

Het lichaam heeft ALA nodig om zelf ELA en DHA te maken.

Er zijn ook voedingsmiddelen met ELA en DHA, zoals vette vis, bladgroente en algen. Het probleem is alleen dat vette vis vaak met kwik besmet is, en de hoeveelheden ELA en DPA in bladgroente en algen gering is.

Die ALA is in grote hoeveelheden aanwezig in lijnzaadolie (55%).

Normaalgesproken wordt gedacht dat maar 5% van lijnzaadolie omgezet kan worden in ELA en DHA.

ALA (Alfa linoleenzuur) wordt omgezet in DHA  (Docosahexaeenzuur ) en ELA (Eicosapentaeenzuur) door enzymen, en enzymen worden gemaakt door proteïnen, Yoghurt bestaat voor 25% uit proteinen, daarom is het slim lijnzaadolie tegelijk met yoghurt te gebruiken.

In Aloë Vera, wat in de g4dv een kwartier voor het ontbijt genomen wordt, zitten alle essentiële aminozuren.

Hiermee zou dus een belangrijk onderdeel van het succes van de g4dv verklaard kunnen zijn, alsook Johanna Budwig’s succes with het Budwig papje.

(http://www.voorlichtingmvo.nl/gfx/file/Infokaart_Omega-3_vetzuren.pdf)

De verhouding waarin omega 3 wordt ingenomen in vergelijking met omega 6 is cruciaal. Door in verhouding te weinig omega 6 te nemen kan het bloed te dun worden. Dat kan interne bloedingen tot gevolg hebben, omdat bij wonden het bloed niet genoeg stolt.

Te veel omega 6 kan zorgen voor ontstekingen, hart en vaat ziekten en beroertes.

 

De  3-6-9  van amanprana bestaat uit 35% lijnzaadolie (omega 3 en omega 6), 50% zonnebloemolie (omega 6), 10% rode palm olie (omega 9, en het bevat ook vitamine D) en 5% tarwekiemolie (vitamine E).

Voor sommigen is dit teveel omega 6.

Beter is het dan misschien per dag in de muesli twee en een half eetlepel koolzaadolie  te nemen, wat voor 23% omega 6 en 9% omega 3 bestaat. Een eetlepel komt overeen met 10 ml, 2 en een half eetlepel dus met 25 ml, en daarmee krijg je dan ongeveer 6 ml of 6g omega 6 en ongeveer 2 ml of 2 gram omega 3 binnen. De maximum grens aan omega 3 ligt op 3 gram per dag.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3264

 

 

 

 

Maximumgrenzen

 


Voor EPA en DHA wordt in Frankrijk een maximumgrens (of dagelijks aanbevolen hoeveelheid) vastgesteld van ongeveer 2g/d. De Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt 3 g/d als een maximum. Boven die grens kan het voedingsbelang van de omega-3-vetzuren niet meer worden aangetoond. Het gaat hier niet om een veiligheidsgrens, dwz een hoeveelheid waarboven zich een gezondheidsrisico voordoet. 
De Hoge Gezondheidsraad meent dat het toenemend aantal voedingsmiddelen verrijkt met omega-3-vetzuren, ertoe zal leiden dat een onbekend percentage van de bevolking 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (RDA) zal overschrijden, rekening houdend met de verschillende verbruikte voedingsmiddelen op één dag. Daarom pleit de Hoge Gezondheidsraad voor een zeer duidelijke etikettering.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3264

Het is een misvatting dat je ook omega 6 binnen krijgt van gefrituurde voedingsmiddelen, want door het frituren blijft er niets van de voedingswaarde over.

Omega 3 zorgt onder meer voor soepele, gezonde  vaatwanden. Daardoor blijft ook het cholesterol gehalte laag, immers cholesterol wordt aangemaakt om beschadigingen in de vaatwand te repareren. Als die beschadigingen niet komen hoeft het lichaam ook geen cholesterol aan te maken.

Bij mensen met schizofrenie , ADHD en Alzheimer worden lage hoeveelheden DHA en ELA aangetroffen. De helft van de mensen mensen met schizofrenie hoeft naeen half jaar omega 3 toegediend te krijgen geen anti psychotica meer te nemen, Mensen met ADHD hoeven na een half jaar omega 3 toegediend te hebben gekregen geen ritalin meer te nemen, en ook dementie verbeterd door een dieet met omega 3.

De verhouding omega 3-omega 6 komt erg nauw kijken. In verhouding teveel omega 6 vergroot de kans op hart  en vaat ziekten,  te veel omega 3 vergroot de kans op interne bloedingen en maakt de bloed te dun .

Luister goed naar wat je lichaam aangeeft. Chronische diaree kan duiden op te veel omega 3, steken rond het hart kunnen duiden op te veel omega 6. Voel je dus een druk op de borst, verhoog dat je omega 3 inname en verlaag je omega 6 inname.

Over de ideale verhouding omega 3 versus omega 6 verschillen de meningen:

Verhouding omega-3- en omega 6-vetzuren 
Niet alleen de totale hoeveelheid omega-3 vetzuren is van belang. Ook de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren (linolzuur) speelt een rol. Die verhouding wordt als primordiaal beschouwd met betrekking tot het cholesterolgehalte in het bloed, een ernstige risicofactor voor cardiovasculaire aandoeningen. Studies in het buitenland hebben aangetoond dat deze verhouding in de meeste Westerse landen veel te hoog ligt, dat we met andere woorden te veel omega-6 en te weinig omega-3 vetzuren eten. 
Sommigen bevelen een verhouding van 2,3 aan. In de Belgische aanbevelingen (2003) situeert de verhouding tussen omega-3 en omega-6 zich tussen 2 en 6. De Hoge Gezondheidsraad beveelt nu een verhouding van 5 aan (1 eenheid omega-3 tegenover 5 eenheden omega-6).
Dat zou moeten gebeuren door de gedeeltelijke vervanging van omega-6- door omega-3- vetzuren, dank zij de vervanging van oliën rijk aan omega-6-vetzuren door oliën rijk aan omega-3-vetzuren (koolzaad, soja) en dank zij de verhoogde inname van omega-3-vetzuren met lange keten (EPA+DHA). 

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3264

Bronnen voor omega 3 zijn lijnzaadolie met proteinen, zoals in yoghurt met omega 3-6-9 olie: lijnzaadolie (55%), Sacha-Inchi-olie (48%), Chiazaad (18%), walnoten (10%), rijstolie (1%) en verder in geringe mate in groene bladgroenten. Er is ook een type saffloer met zaden waarin 10% linoleenzuur voorkomt.De lange-keten-n-3-vetzuren, die het lichaam uit linoleenzuur maakt, zitten in vlees, vis en visolie. DHA and ELA zijn ook te vinden in bladgroente, in eetbare algen and microalgae oil, as well as in krill oil, calamari oil, and fish oil. Eieren zijn vaak verrijkt met omega 3 door de kippen omega 3 rijk voedsel te geven.

Bronnen voor omega 6 met de ADH zijn zonnebloemolie 2 theelepels, teunisbloemolie 2 theelepels, maisolie 1 eetlepel, borageolie 2 eetlepels, lijnzaadolie 2 eetlepels, koolzaadolie 2,5 eetlepel, olijfolie 5 eetlepels(ongeraffineerd, Enig Feiten over Vetten, p. 115)

Dus naast lijnzaad olie in de muesli altijd een bak noten (proteïnen), een bak zonnebloempitten (omega 6) op tafel hebben en zorgen dat je van elk ongeveer evenveel neemt, kan ook een goeie truc zijn om je omega 3-6-9 verhouding goed te houden.

Chiazaad vinden sommigen een vee lekkerdere bron van omega 3 in de muesli dan lijnzaadolie, omdat lijnzaadolie een beetje vissig smaakt.

nt-en-klaar DHA komt alleen in voldoende hoeveelheden voor in (vette) vis. Moet je als vegetariër dan ook maar vis gaan eten, of visoliecapsules gaan slikken? Het korte antwoord is: nee. Vegetariërs of andere mensen die geen vis eten, hebben geen symptomen van een tekort, zoals het geval is bij een tekort aan vitaminen. Het lichaam maakt namelijk zelf DHA aan uit omega-3-vetzuur. Het lange antwoord volgt hieronder. Er zijn twee verschillende aanbevelingen met betrekking tot omega-3 vetzuren. De eerste is de aanbeveling voor linoleenzuur als essentieel vetzuur, waarbij het vetzuur dus een soort ‘vitamine-werking’ heeft. De aanbeveling is voor een volwassen man ongeveer 3 gram per dag. De tweede aanbeveling betreft die voor visvetzuren (DHA en EPA, omzettingsproducten van linoleenzuur). Het halen van deze aanbeveling is alleen van belang voor het reduceren van het risico op een hartaanval (deze visvetzuren hebben geen ‘vitamine-werking’, en er treden dus geen verschijnselen van een tekort op als je de aanbeveling niet haalt). Die aanbeveling voor DHA is voor een volwassene 450 mg per dag.

Om aan 3 gram linoleenzuur per dag te komen (de eerste en belangrijkste aanbeveling), zou je ongeveer 35 gram walnoten OF 30 gram koolzaadolie OF 5,5 gram lijnzaadolie moeten gebruiken. Eén eetlepel olie weegt 10 gram, dus dat komt neer op ongeveer een halve eetlepel lijnzaadolie OF 3 eetlepels koolzaadolie. Een combinatie van genoemde voedingsmiddelen is ook mogelijk. Verder zit linoleenzuur nog in tal van andere voedingsmiddelen.

De omzetting van omega-3 naar DHA in je lichaam is erg inefficiënt. Er wordt uitgegaan van 2 tot 5%. In lijnzaadolie zit zo’n 55 gram omega 3 per 100 gram olie. Je zou dus 16,4 tot 41 gram lijnzaadolie per dag moeten innemen om aan 450 mg DHA te komen (de tweede aanbeveling voor de risicoreductie voor een acute hartdood). Eén eetlepel olie weegt 10 gram, dus met 1,5 tot 4 eetlepels lijnzaadolie per dag zou je de aanbevolen hoeveelheid moeten kunnen halen.

Uit deze berekeningen blijkt dat je, om de benodigde hoeveelheid linoleenzuur te halen, van lijnzaadolie ruim een halve eetlepel per dag zou moeten gebruiken, en om de benodigde hoeveelheid visvetzuren te halen (zonder vis te eten) tot 7 keer zoveel van dezelfde olie moet gebruiken. Wat is nou de juiste aanbeveling? Het is in ieder geval belangrijk dat je genoeg van de essentiële vetzuren binnen krijgt. Dus die halve lepel lijnzaadolie (of een ander ALA-rijk product) is belangrijk. Daarnaast kun je zelf de overweging maken of je het risico een hartaanval met je voeding wilt minimaliseren. Dan moet je zorgen voor dagelijks genoeg visvetzuren. Daar willen we echter drie kanttekeningen bij plaatsen:

1.                               Andere factoren zijn minstens zo belangrijk om het risico op hart- en vaatziekten te beperken, zoals beperking verzadigd- en transvet, niet roken, geen overvloedig alcoholgebruik, voldoende bewegen en overgewicht voorkomen.

2.                               Uit onderzoeken blijkt dat vegetariërs al een lager risicoprofiel hebben voor hart- en vaatziekten.

3.                               De beschermende werking van visvetzuren op hart- en vaatziekten is alleen nog maar aangetoond voor visconsumptie, niet voor visoliesupplementen en voor plantaardige ALA-rijke voedingsmiddelen.


Vanuit de Vegetariërsbond leggen we niet sterk de nadruk op het halen van de aanbeveling van visvetzuren, behalve in zwangerschap, dan is DHA namelijk nodig voor de ontwikkeling van hersenen en zenuwstelsel van de baby. In dat geval raden we een DHA-supplement aan (zie de informatie hierover bij vegetarisch voor moeder en kind).

Er zijn aanwijzingen (maar deskundigen verschillen hierover van mening) dat een te hoge inname van alfa linoleenzuur het risico op prostaatkanker verhoogt. Het Voedingscentrum neemt het zekere voor het onzekere en stelt een limiet van 1 eetlepel lijnzaadolie per dag. Ook zou je met een te hoge inname van (hele of gebroken) lijnzaadjes teveel van het giftige cyanide binnenkrijgen. Het advies is om ze beperkt en tijdelijk (dus niet dagelijks) te gebruiken, met een hoeveelheid van 15 tot 45 gram zaadjes.

De moderne mens blijkt naar verhouding te veel linolzuur en te weinig linoleenzuur binnen te krijgen. Producten rijk aan linolzuur zijn zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook margarine, halvarine en bak- en braadvetten. Gebruik in plaats van deze producten liever oliën en vetproducten met veel linoleenzuur.


Voedingsmiddelen

 

Met een aantal simpele regels kun je als vegetariër goed aan je omega-3-vetzuren komt, zonder daarvoor vis te hoeven eten of naar supplementen te hoeven grijpen. Een volwassene heeft ongeveer 3 gram ALA per dag nodig. Plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren (linoleenzuur) zijn met name lijnzaadolie, koolzaadolie, walnoten(olie) en sojaolie. Ook sommige margarines bevatten omega-3 vetzuren, maar dit is vaak door toevoeging van visolie. Check dus het etiket. DHA komt in voldoende hoeveelheden alleen voor in vette vis, maar ook sommige eieren leveren een aardige hoeveelheid, en daarnaast zijn er ook plantaardige DHA capsules op de markt, zie hier.

Product

Omega-3 vetzuren (gram per 100 gram)

Lijnzaadolie*

55 gram

Koolzaadolie

10 gram

Walnoten

8,7 gram

Sojaolie

5,7 gram

* Let op, lijnzaadolie is instabiel en mag je niet verwarmen, dan verdwijnen de goede vetzuren. Lijnzaadolie is wel geschikt voor in salades.

Meer informatie

 

Wil je meer informatie dan kun je de brochure Gezond Vegetarisch gratis downloaden of voor 50 cent bestellen in onze webshop. In deze brochure is ook de Vegetarische Schijf van Vijf opgenomen. Wil je weten hoe je gevarieerd vegetarisch kan eten? Kijk dan bij ons voorbeeld weekmenu.

- See more at: http://www.vegetariers.nl/gezond/gezond-eten/omega-3-vetzuren#sthash.CPVUA5Ka.dpufhttp://www.vegetariers.nl/gezond/gezond-eten/omega-3-vetzuren

 

Op www.scentses.isgezond.nl in bijlage 29 vind je meer details over de werking van alle omega 3 vetzuren, en ook alle voedingsmiddelen die we nodig hebben.

Omega 9 vetten, zoals het oliezuur in olijfolie, zijn geen essentiële vetten. Je lichaam is zelf in staat om deze aan te maken.

De Omega-9 vetten zijn wat neutralere vetten. Deze enkelvoudige onverzadigde vetten hebben een cholesterolverlagend effect en verlagen het schadelijke LDL cholesterol, Daarnaast verhoogt Omega 9 het goede HDL cholesterol. Bovendien kan Omega 9 sterk ontstekingsremmend werken. Ze helpen bij de afbraak van verzadigde vetten en ze houden de celwanden soepel.

Voorbeelden van voeding waar Omega 9 vetten in zitten:

(van http://eerlijkechocola.nl/wat-zijn-omega-9-vetzuren/ )

Sesamzaad en sesamolie

Sesamzaad

Calcium moet genomen worden genomen in combinatie met vitamine D3 en vitamine K2. Calcium is noodzakelijk voor optimale botten. Een goede bron van Calcium is sesamzaad. Je hebt vitamine D3 nodig om calcium uit het eten in het bloed  te krijgen. De beste bron van vitamine D3 is zonlicht, 20 minuten per dag met 40% blote huid tussen 10:00 en 14:00, de tijd met de beste UV stralen voor vitamine D.

Maar dan heb je ook weer vitamine K2 nodig om het calcium van het bloed in de botten te krijgen. Vitamine K2 wordt tijdens het fermentatie proces van melk gemaakt, Bronnen zijn kefir, natto, Hütten Käse en Brie. Daarvan is kefir het best aan te raden, want in de anderen kan weer zout of vet zitten wat je niet wil.

Je hebt magnesium nodig om calcium van de nieren, spieren en het hart naar de botten te vervoeren. Magnesium zit in Himalaya zout, linzen, noten en vele andere “super foods”. (zie www.scentses.isgeond.nl bijlage 31 en 37)

4. Genietend (1) g4dv kan aangepast worden aan elke smaak, en dit moet ook gebeuren. Eten moet plezierig zijn. Daarom zijn alle voedingsmiddelen niet alleen gecombineerd om zo gezond mogelijk te zijn, maar ook om zo lekker mogelijk te zijn. Dus theeën worden zodanig gemengd dat ze niet alleen vol anti oxidanten, vitamines en polyfenolen zitten, maar dat ze ook nog een verrukkelijk smaken.

En kruiden vers uit de natuur plukken (in zover als toegestaan is) is ook  een plezierige, prachtige ervaring.

Het is aan te passen naar iedere smaak, van pittig naar zoetekauw. Dat moet ook zeker gebeuren. Tegen heug en meug eten is zinloos, en een heerlijke maaltijd is goed voor lichaam en geest.

5. Genietend (2) Geluk is meer dan eten en drinken. De ziel heeft gerechtigheid nodig, het verstand waarheid,, het hart vriendschap en liefde. Dus naast de gezondheidsvoordelen, wordt rekening gehouden met de ethische kant van voeding en het effect op  dieren, het milieu en de samenleving als geheel. Zie ook http://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/

 

6.Gifvrij (1) (a)Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je het eet bepaalt of iets giftig of gezond is. Kruiden, die antibacterieel zijn, zijn nodig en nuttig, maar zijn bij dagelijks gebruik verslavend en giftig. Daarvoor heb je een kruidenroulatiesysteem, waarbij elk kruid niet meer dan 1 keer per week gebruikt wordt, waarbij je gebruik maakt van het feit dat schadelijke bacteriën maar één dag nodig hebben om resistent te worden tegen antibacteriële middelen, en ze een levenscyclus hebben van 5 dagen, Dus met elk antibacterieel middel dat je gebruikt  zullen alleen de bacteriën die resistent zijn zich voortplanten en nieuwe resistente bacteriën voortbrengen. Dus door elke dag een nieuw kruid te introduceren blijf je de schadelijke bacteriën steeds een stapje voor, waardoor je voorkomt dat ze de goede bacteriën verdrijven en je lichaam beschadigen. De afvoerende thee is om de slechte bacteriën uit het lichaam te spoelen zodat ze niet na ze gedood zijn alsnog kwaad kunnen doen in het lichaam.

Goede bacteriën planten zich trager voort, dus met dit systeem gebruik je het snelle voortplanten van de schadelijke bacteriën tegen ze.

Soms vinden mensen het teveel gedoe om twee theeën te zetten. Dan kun je ze combineren tot één thee en bijvoorbeeld wortel of groentesap gebruiken voor het afvoeren van de afvalstoffen,

6.Gifvrij (1)b. Elke dag een ander kruid, zowel voor de dagelijkse potten thee als voor het eten. Dat kan door kruiden elke dag af te wisselen in een roulatie systeem, zodat je steeds een nieuw kruid gebruikt en de slechte bacteriën geen kans hebben resistent te worden. De slechte bacteriën en zieke cellen aanvallen op manieren dat de goede bacteriën  en gezonde ontzien worden Je gebruikt hiermee een eigenschap van ziekmakers wat normaalgesproken hun kracht is tegen ze. Slechte bacteriën vermenigvuldigen zich veel sneller dan goede, en zijn daardoor ook veel sneller resistent. Als je een bepaald kruid gebruikt, zullen alleen die bacteriën zich vermenigvuldigen die tegen dat kruid kunnen, en na 1 dag zijn ze resistent (zo snel is de nieuwe generatie er al). Maar als je dan alweer een nieuw kruid gaat gebruiken, dan zien ze die klap niet aankomen,,e n gaan opnieuw alleen diegenen zich vermenigvuldigen die er tegen bestand zijn.

Het gifvrij houden door het roulatie susteem is vooral van belang voor de antibacteriële kruiden. Voor de afvoerende is dat minder van belang. Anti bacterieel is immers anti een levensvorm, en wij zijn ook een levensvorm. Dus alles wat antibacterieel is wordt bij te vaak gebruik ook giftig voor ons.

Bacteriën leven 5 dagen, dus de resistentie blijft ook 5 dagen. Vandaar dat het slim is om elke dag van de week een eigen kruidengroep te geven.  Dan rouleer je tussen 7 kruiden, en krijgen de bacteriën geen kans om ergens resistent tegen te worden.

6.gifvrij (1)c. De overwonnen schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en ander afval afvoeren, zodat die je niet alsnog ziek maken. Het afvoeren van dode schimmels en overwonnen kankercellen is altijd de laatste stap en kan met bijvoorbeeld wortelsap of groente sap, wat ook meteen versterkend is. De afvoerende kruiden en dranken neem je steeds samen met of  na de antischimmel en antibacteriële voedingsmiddelen en dranken. De gedode bacteriën en schimmels moeten immers weer uit het lichaam gehaald worden zodat ze niet alsnog schade aanrichten en het lichaam blijven belasten.

 

7.Gifvrij(2) Mijd giffen

7.gifvrij(2)a. in eten: mijd stoffen die ook in kleine hoeveelheden schadelijk zijn voor het lichaam en de goede bacteriën in je lichaam

Daarom is het belangrijk biologisch te eten, want niet alleen de bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden voor niet biologische groenten en fruit, maar ook de grond waarin niet biologisch geteelde groenten en fruit groeien kunnen de gezondheid schaden. Dat is er ook niet af te wassen. Niet biologische geteelde groente en fruit heeft ook een te kort aan nutriënten. In onderstaand schema  wat  komt uit het boek van arts en voedingsdeskundige H.C. Moolenburgh 'OP JE GEZONDHEID' is dat ook te zien:

Mijd:

Geraffineerde suiker en geraffineerde suiker houdende producten.

Kunstmatige suikers (zoals aspartaam) en alle kunstmatige suiker houdende producten

Als je gezondheid het toestaat is het beter biologische honing te gebruiken.

http://africanhairblog.files.wordpress.com/2011/07/honey-pic.png

Mijd E nummers. Let op: giftige E nummers zitten op de meest onverwachte plekken: zelfs een blok kaas van de supermarkt bevat het giftige natriumnitraat (E251) en sommige cacaosoorten bevatten zelfs natronloog (E524). 62 In vlees en vis zitten vaak kankerverwekkende conserveringsstoffen (E250 nitriet) om de rotting tegen te gaan en bij vlees kankerverwekkende kleurstoffen om te verbergen wat een vieze kleur het eigenlijk heeft. Het meeste vlees is van nature grijs.

Voor een lijst van toevoegingen die je beter kunt vermijden, zie bijvoegsel 32 van www.scentses.isgezond.nl en het boekje van Corinne Couget “Wat zit er in uew eten?” Haar geruststelling dat het maar om minieme hoeveelheden betreft gaat niet op, omdat in vele gevallen de hoeveelheid niet genoed is en er geen Acceptable dagelijkse Dosis van bestaat, omdat de stof in elke hoeveelheid giftig is.

Margarine, halvarine of vloeibare bak- en braad spullen (bevatten transvetten)

Geharde vetten

Tarwe

Koemelk (bevat vele hormonen en andere onzuiverheden)

Soja en soja producten: zorgen ondermeer ervoor dat voedingsmiddelen niet meer goed opgenomen worden en er tekorten ontstaan  (bijlage 7, p.59)

Alle niet biologische producten (vanwege pesticiden, en ook vanwege de arme grond waarin het groeit, waardoor er ook weinig nutriënten in zitten)

Bak nooit in zonnebloemolie, arachideolie , tarwekiem , lijnzaadolie (niet hitte bestendig)

Gewone bakpoeder (kan aluminium bevatten, en aangezien bij Alzheimer verhoogde concentraties aluminium in de hersens worden aangetroffen bestaat het idee dat aluminium de kans op Alzheimer aanzienlijk verhoogd )

Frituurolie

Multivitamines: bevatten vaak enkele vaste vitamine E vormen, die andere vitamine E’s blokkeert. Daarnaast zitten ze vol allerlei zaken die je niet wil binnenkrijgen.. Haal liever alle benodigde voedingsmiddelen uit biologische voedingsmiddelen (zie bijlage 8) Dat is de zuiverste vorm en dan zijn er geen onaangename bijverschijnselen.

Onethisch Genetisch gemanipuleerd voedsel (kankerverwekkend)

Bestraald voedsel (bevat vrije radicalen, kankerverwekkend)

voorverpakt voedsel, kan ongemerkt MSG (vetsin) bevatten.

Geraffineerde koolhydraten: witte bloem, witte rijst, witte macaroni en alle kant en klaarproducten (koekjes, gebak, diepvriesmaaltijden, pizza's enzovoort)

Giffen en stoffen die vooral de kankercellen  en andere ziekmakers voeden mijden.

Vermijd ook vis olie, daar zit kwik in. Lijnzaad olie, zoals in omega 3-6-9 olie is de gezondere keus.

Voorverpakt voedsel, (verbrande koolhydraten, genetisch gemanipuleerde producten, pesticiden, Monsanto is de grootste leverancier aan fabrikanten van kant en klaar producten als koekjes)

Geen koffie: koffie is een verbrande graansoort wat boven de 210graden Celsius gebrand is, en daardoor zeer giftig. Het roeit alle bacteriën uit, ook de goede, en omdat de slechte sneller groeien dan de goede heb je steeds een overvloed aan slechte bacteriën in je darm als je koffie drinkt.

Ook geen commerciële thee: de zakjes zitten vol dioxine, de thee zit vol toevoegingen.

7.gifvrij (2) b. Mijd giffen in verpakkingen. Aluminiumfolie lekt aluminium in het voedsel, en dat veroorzaakt Alzheimer

Plastic folie lekt phtlaten in het eten, ook dat is zeer kankerverwekkend.

Als voedsel verpakt is, dan het liefst in papier of glas. Zeker niks opwarmen in plastic. Ook blik als verpakking is niet aan te raden.

Biofutura verkoopt gifvrije, duurzame,  milieuvriendelijke verpakkingen, gemaakt van palm blad, bio plastic, berkenhout, bamboe en andere duurzame materialen. Het ziet er ook nog eens leuk uit.

 

http://www.biofutura.nl/

 

.

 

Palmblad soepkom 250 ml - pak 25 stuks

En in de natuurwinkel zijn ook soms gifvrije milieuvriendelijke alternatieven voor plasticfolie en boterhamzakjes te vinden

7.gifvrij(2)c. Mijd giffen in persoonlijke verzorgingsmiddelen

Zoals gewone maandverband en tampons, daar kunnen dioxines in zitten.

In de natuurwinkel zijn dioxine vrije tampons te vinden,

Wat nog veel briljanter is Natuurspons! Vanaf de oudheid gebruiken vrouwen in kustgebieden dit. Het voelt als het droog is ruw aan, maar als je het een beetje nat maakt is het erg zacht. Het is piep klein te maken dus zo in te brengen, al lijkt het misschien groot. En het is acht uur per keer te gebruiken. Dan gewoon uitwringen en opnieuw gebruiken, en tussentijds in een katoenen zakje bewaren, Kan je nagaan wat een milieuvervuiling dat scheelt, en het is veel gezonder!

Klaar met tampons? Gebruik natuurspons afbeelding

 

Hier een instructie van hoe natuurspons als tampon te gebruiken.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/17-10-2013/klaar_met_tampons_gebruik_natuurspons

 

De natuurspons is als het droog is wat ruw, maar als je het met nat maakt (geen heet water gebruiken daar kan het niet tegen) wordt het zijde acht, en kan je het piep klein maken, terwijl hij als hij droog is zo’n 10 cm doorsnede heeft. Uitwringen, inbrengen, en dan kan hij 8 uur blijven zitten. Je kan hem makkelijk pakken om weer uit te nemen, bij een wasbak uitspoelen, uitwringen en weer inbrengen. Wel altijd met schone handen natuurlijk.

Schoonmaken met Soda, en wat kruidnagel en heel goed uitspoelen en dan wassen met wasnoten of met soda en citroen op 300 of 40 graden Celcius,  in de wasmachine houdt het fris tussen periodes in. (Kijk uit dat je het niet in de droger stopt) .

Een wonderbaarlijk effect: van natuurspons in plaats van tampons gebruiken is er voor vrouwen met kinderen die sinds hun bevalling last hebben gehad van urine verlies. Twee maanden (dus twee periodes) tampons vervangen door de natuurspons zorgt dat deze kwaal verdwijnt!

Dioxines zijn een zwaar vernietigend gif, dus misschien dat het komt doordat die achterwege blijven dat bij gebruik van de natuurspons bevallingsincontinentie verdwijnt, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Het zou ook door de heilzame werking van de natuurspons zelf kunnen komen dat deze klachten verdwijnen, want bij gebruik van dioxine vrije tampons verdwijnen de verschijnselen niet.

Er wordt ook gezegd dat het als anticonceptie gebruikt kan worden.

Daarvoor werkt persona ook goed. http://www.persona.info/nl/what_is.php

Van de pil kan je haaruitval en spataderen krijgen. Daarnaast zijn er veel vrouwen die zich erg onprettig voelen bij het gebruik van de pil.

-Mijd ook sodium lauryl sulfaat (veroorzaakt haaruitval), parabenen, PEG 40, aroma’s en andere kankerverwekkende elementen  in zeep en andere verzorgingsmiddelen(voor alle giffen in verzorgingsmiddelen en hun effect op de gezondheid, zie www.scentses.isgezond.nl, bijlage 10)

Als vervanging van zeep en shampoo  kun je lavendel of kamille bloemen gebruiken, gewoon in een washandje of sok die je van boven dichtknoopt en als spons gebruikt.

http://www.botanikus.de/Heilpflanzen/Kamille/Kamille-gr.jpg

Het is niet onverstandig om meteen ook de rest van de persoonlijke verzorging onder de loep te nemen. Immers, de parabenen, sodium lauryl sulfaat, triclosan, aluminium en andere kankerverwekkende, mutagene producten waar verzorgingsproducten vol mee zitten  dringen zich ook door de huid heen het hele lichaam in, en mensen die daar gevoelig voor zijn hebben vaak daarop ook korte termijn reacties als uitslag in plaats van alleen lange termijn gevolgen. (zie op www.scentses.isgezond.nl  71 bij de bronvermeldingen en bijlage 10.)

 

7,gifvrij (2) d Mijd giffen in schoonmaakmiddelen en luchtverfrissers

In plaats gifgassen in spuitbussen kan je prima etherische oliën of gewoon een takje lavendel of munt gebruiken.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Mint-leaves-2007.jpg

In en om het huis:

Om te ontvetten soda, ook voor afwas. Zadori poeder werkt ook goed als afwasmiddel En schoonmaakazijn is goed tegen kalkaanslag. Het is dus gewoon scheikunde: voor basische aanslag een zuur (azijn) en voor zuren(vet) een base (soda).

Wasnoten zijn niet alleen veilig en goed, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu en je ondersteunt er hele gemeenschappen in India mee: 74. http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/

Het is goedkoop, goed voor je was, goed voor het milieu,, je ondersteunt Indiase dorpen in de Himalaya ermee. De gebruikte noten kunnen als mest in de tuin of in de biobak, zo milieu vriendelijk is het.

http://wasnoten.eu/?gclid=CIz46IPfpbgCFQJd3god3TkApA

http://wasnoten.eu/

http://www.duboshop.nl/index.php?item=wasnoten&action=page&group_id=41&lang=NL

http://wasnoten.eu/?gclid=CIz46IPfpbgCFQJd3god3TkApA

http://wasnoten.eu/

http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/

Bij de duboshop http://www.duboshop.nl/index.php?item=wasnoten&action=page&group_id=41&lang=NL komen de wasnoten in enorm leuke jute zakken.

 

Hiro jute gaaszakje met sluitkoord     8 x 12cm  per stuk

Hiro jute gaaszakje met sluitkoord    18x14cm  per stuk

 

Deze super leuke jute zakjes van Duboshop zijn ook enorm goed te gebruiken voor de wasnoten zelf. Daarvoor gebruik ik die van 8 bij 12 cm .Helemaal geen probleem dat het opengewerkt is, de wasnoten maken absoluut geen vlekken.

De jute zakjes van 18 bij 14 cm zijn perfect voor de citroenschillen voor de witte was. Maar ook om de natuurspons in te bewaren. Of voor een zonnebril.De  witte was kun je doen met soda en een halve citroen.

Vette oppervlakken in het huis kun je ook schoonmaken met soda, en kalk kan je weghalen met azijn.

Soda is ook een uitstekend afwasmiddel. Ik heb altijd een glazen pot  (bijvoorbeeld een oude koffie of honingpot) gevuld met soda bij de wastafel staan.

 

Dus de bovenstaande goedkope, milieuvriendelijke en gezonde middelen vervangen alle schadelijke en ongezonde schoonmaakmiddelen, die ook nog eens in plastic flessen geleverd worden die de zeeën vervuilen, die palmolie gebruiken die voor de ontbossing en het kappen van de oerwouden zorgt en zorgt dat zoveel dieren uitsterven. En die sommigen ook doen geloven dat de mensheid een pest is voor de aarde. Maar niets is minder waar. Ieder van ons is nodig, jong, oud, zwak, sterk, en we hebben geen vervuilende, aarde vernietigende, dieren uitroeiende middelen  nodig om te overleven. Maar niets is minder waar. Wij zijn allemaal heel nodig, jong, oud, zwak, sterk, en we hebben helemaal niets vervuilends nodig om te overleven!

7.gifvrij (2).e. mijd giffen in kookgerei

Gietijzer, glas en ceramiek, mits er geen lood in zit, zijn betere keuzes dan aluminium, teflon en zelfs roestvrij staal.

7.gifvrij (2) f  Mijd giffen in kleding zoals kunststof schoenen, die lekken phtlaten in het lichaam. Also be careful with prints on clothing.

7.Gifvrij (2)  g Mijd giffen in tandheelkunde, zoals kwik in amalgaam vullingen en fluoride behandelingen. Porselein is een veiliger en mooier alternatief. Natuurlijk is het voorkomen van cariës het aller beste. Dit dieet helpt daarbij.

7 gifvrij(2) h. Mijd giffen in het milieu, Bij alles kun je gezonde en ongezonde keuzes maken, bouwmaterialen ook. Dat kan heel verraderlijk zijn, want in spullen die als milieu vriendelijk worden verkocht in Nederland kan zomaar arseen en chroom verwerkt zijn, en die stoffen zijn zeer kankerverwekkend. Let er bijvoorbeeld op dat je geen green bricks gebruikt, en kijk uit voor geïmpregneerd hout dat is bewerkt met wolmanzout. Ook daar zit arseen en chroom in. Dat gaat dwars door je huid heen. In Nederland wordt 10 keer de fatale dosis arseen en chroom het milieu in gegooid, terwijl dat giffen zijn die overal elders te wereld als nucleair afval behandeld worden. In Nederland wordt dat gebruikt op schoolpleinen om speeltoestellen mee te maken, gesubsidieerd door de overheid!

7.gifvrij (2)  i  Probeer waar mogelijk milieuvriendelijke keuzes te maken. Immers, een goede gifvrije leefomgeving is ook onontbeerlijk voor de gezondheid, dus heb ook daar oog voor. Biologisch eten van zo dichtbij mogelijk scheelt al in vervoer, en dus milieuvervuiling, maar zo zijn er veel meer dingen om op te letten.

Ook het harde plastic, van bijvoorbeeld een schroevendraaier breekt af, en komt uiteindelijk in de zee, in de vissen, in de vogels, en in ons terecht. Net als plastic aanstekers.

Kijk maar naar dit huiveringwekkende filmpje, van zeevogels 3000 mijl van de bewoonde wereld, wiens maaginhoud gevuld is met onze rotzooi.

 https://www.facebook.com/photo.php?v=10201684584180034

 

Dus probeer, waar mogelijk, voor alles duurzame, milieu vriendelijke materialen te kiezen, want de wereld gaat er letterlijk kapot aan als je het niet doet.

Naast dat dit vreselijk voor de dieren en planten is,  kan alles wat in het milieu terechtkomt uiteindelijk in je bloed of in het bloed van een ander komen.

Kies ook voor zonne- en wind energie in plaats van kolen of nucleaire energie voor je huis. En niet giftige bouw materialen, en de meest milieu vriendelijke wijze van transport.

Laat je ook niet voor de gek houden. Soms wordt groene energie uit een ander land gehaald in ruil voor grijze energie uit je eigen land, en wordt het probleem zo alleen maar verplaatst.

Of lijkt een product in gebruik milieuvriendelijk, maar is die dat ik productie alles behalve.

Of misschien wordt er wel gebruik gemaakt va slavernij.

Ik probeer de laatste ontwikkelingen bij te houden op de g4dv facebook groep en op www.scentses.isgezond.nl

7, Gifrij (3) Eliminatie van alle giffen

In (a)het milieu, (b)  voedings- en in (c)verzorgingsproducten.

(a)pesticiden, plastic

(b)toevoegingen, kunstmatige zoetstoffen

(c)aroma, sodium lauryl sulfaat, parabenen (Zie www.scentses.isgezond.nl bijvoegsel 10)

8.Gezond (1) Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor de goede bacteriën in je lichaam, waar je 10 keer zoveel van hebt als lichaamscellen. Met alles wat je eet en drinkt houd je ook rekening met hun optimale leefomstandigheden. Probiotica, zoals yoghurt, kefir, gefermenteerde groenten,  natto en Hüttenkäse zijn voorbeelden van voedsel wat goed is voor deze bacteriën (op yoghurt na dus ook allemaal vitamine K2 bronnen). Yoghurt, kefir en gefermenteerde groenten zoals zuurkool zijn de beste bronnen omdat daar gen ongewenste zouten en vetten bij zitten.

lactobacillen.jpg lactobacillus

 

9. Gezond (2) Je lichaam en de goede cellen en goede bacteriën in je lichaam voeden en sterken zonder dat de slechte ook gevoed worden Het gebruik van voedingsmiddelen die je  lichaam en de goede bacteriën in je lichaam helpen, en kruiden zodanig toepassen dat slechte bacteriën tegen worden gehouden zonder de goede te schaden. Zo zijn kankercellen niet in staat om olie in energie om te zetten, dus het is slim om elke maaltijd olie te gebruiken. Dus alle voedings en verzorgingsmomenten, ook snacks, worden gebruikt om je lichaam en de goede bacteriën in je lichaam te voorzien van een overvloed van goede vetten, vitaminen, en proteïnen voor een optimale weerstand en gezondheid, wat je lichaam helpt om voedsel goed te verteren en het sterk en gezond maakt. Daarom worden alle denkbare super foods en super verzorgingsproducten teruggevonden in de g4dv, gegeten en gebruikt in optimale combinaties. Vanwege het feit dat gezonde cellen vet in energie om kunnen zetten en kanker cellen dit niet kunnen is er een overvloed aan gezonde vetten aanwezig in elke maaltijd, waarmee dus de gezonde cellen gevoed worden en de kanker cellen niet.

Alle eetmomenten, ook snacks, worden gebruikt als een gelegenheid om je lichaam te voorzien van een overvloed aan goede vetten, vitaminen en proteïnen voor een optimale gezondheid en weerstand. Het lichaam rijkelijk voorzien van alle benodigde vetzuren, proteïnen, mineralen en vitaminen om je lichaam het voedsel goed te helpen opnemen waardoor je gezond en sterk wordt. Daarom zul je alle bekende superfoods waaraan vele anti carcinogene eigenschappen worden toebedeeld ook terugvinden in de g4dv.

10. Gezond (3) Goed bereid: Gezonde voedingsmiddelen worden ongezond bij een verkeerde bereiding. Zo mag je bepaalde olien nooit verhitten (3 olien, zonnebloemolie, tarwekiemolie, walnootolie, lijnzaadolie). En de olien die je wel mag verhitten (zoals kokosolie en koudgeperste olijfolie) mag je niet boven de 180graden Celsius verhitten, dat is het rookpunt, dus je kunt het heel makkelijk zien. Gaat het roken dan is het te heet geworden, dus dat ten allen tijde voorkomen.

Behalve dat het in de juiste combinaties gegeten moet worden, moet eten vers en goed bereid zijn, Gezond voedsel wordt ongezond als het niet vers is en niet op de goede manier bereid is.

Als voedsel in een magnetron bereid wordt, wordt de voedingswaarde compleet te niet gedaan.

Voedsel moet ook nooit in plastic opgewarmd worden.

Zelfs als bakken zijn gelabeld als één van de veilige plastic soorten, dan nog dien je het over te hevelen naar glas of porselein voor je het opwarmt. Alle plastic soorten bevatten schadelijke chemicaliën, en als ze verhit worden, kunnen die chemicaliën lekken in het eten wat ernaast ligt. Verpakkingen van afhaalrestaurants zijn het beruchtst, dus verhit nooit eten terwijl het in zulke bakken zit.

http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/945847/hidden-dangers-of-food-storage-containers

Bepaalde oliën mogen nooit verhit worden. Voorbeelden zijn omega 3 oliën, zonnebloem olie, tarwekiem olie, walnoot olie en lijnzaadolie. En oliën die wel verhit mogen worden ( zoals biologische, ongeraffineerde kokosolie en biologische koudgeperste olijfolie) mogen niet boven de 180 graden Celcius verhit worden. Dit is ook het rookpunt, dus je kunt het makkelijk zien.

Aloë Vera hoort alleen van de pulp gemaakt te worden, en niet het gedeelte van het blad wat aloïne bevat, en erg giftig is.

Eieren moeten niet rauw gegeten worden. Want dan blokkeren ze de mogelijkheid om vitamine D te vormen.

Groene bladen zijn gezond, maar ook vol met nitraat, wat omgezet wordt in nitriet als het niet vers meer is, opgewarmd wordt of te lang gekookt wordt. Nitriet vernietigt rode bloedcellen en veroorzaakt kortademigheid, en uiteindelijk zelfs verstikking.

Aardappels worden giftig als ze groen worden.

Lijnzaad schilletjes maken je steriel.

Gezonde voedingsmiddelen worden ongezond bij een verkeerde bereiding. Zorg bij alles dat je weet hoe het bereid moet worden en waar je op moet letten.

11. Gezond (4) Eten hoort meer voedingsstoffen en energie te geven dan dat het gebruikt. Tarwe is erg arm aan voedingsstoffen. Gezondere keuzen zijn spelt, boekweit en havermout.

Alleen maar rauw voedsel eten kan een geweldige manier zijn om af te vallen, maar het kan er ook voor zorgen dat je te mager wordt omdat het in bepaalde meer energie kost om te verteren dan dat het oplevert.

12. Gezond (5)  Voor een optimale gezondheid, zijn gezonde gewoontes nodig, zoals goede hygiëne, voldoende slaap, lichaamsbeweging en zonlicht, wat betekent dagelijks naar buiten gaan tussen 10 uur ’s ochtends 2 uur ’s middags voor tenminste 20minuten per dag, met 40 % ontblote huid, voor de dagelijkse dosis vitamine D.

 

 

 

 

 

Er zijn aanwijzingen dat huidkanker niet door de zon wordt veroorzaakt, maar eerder door de giffen in zonnebrand olien, zoals parabenen en aroma’s.

Als je lavendel in plaats van zeep gebruikt is de kans groot dat je helemaal geen zonnebrandcrème meer nodig hebt.

Als je dan toch zonnebrandolie wil gebruiken, dan biedt koudgeperste biologische sesamzaadolie met geranium een goede bescherming. De Sesamzaadolie van Nieuwe Band bijvoorbeeld. Die van Fertilia werkt niet, en ook als het niet koudgeperst is of van geroosterde sesamzaden gemaakt is gaat de beschermende werking verloren.

Mocht je onverhoopt toch verbranden, dan biedt sheabutter of wolvet onmiddellijk verlichting en je vervelt niet.

Daarnaast komt kanker maar zelden zonder dat er andere  klachten aan vooraf gingen. Meestal begint het met kleine pijntjes en kwaaltjes die chronisch worden en uiteindelijk ontstaan op die plekken kankers. Dus uitstekende zorg voor die plekken met natuurlijke remedies zonder bijwerkingen, zou uiteindelijk kanker kunnen voorkomen.

Je zou kanker derhalve als een soort uit de hand gelopen korst voor beschadigen in het lichaam kunnen zien. Voorkom je die beschadigingen, hoeft die korst nooit gevormd te worden, en hoef je ook niet bang te zijn dat het uit de hand loopt.

Ook gewoontes die goed zijn voor het milieu zijn belangrijk voor de eigen gezondheid. Als het niet voor de dieren en de planten is, is het omdat het dat alles wat je kan aanraken en inademen in je bloed of in dat van een ander kan komen.

12.Gezond (6) Zorg voor een goede hygiëne, zowel lichamelijk als in je huis. En zorg ervoor dat je niet met het bereiken daarvan fouten maakt waardoor je alsnog je lichaam belast in plaats van versterkt. Dus geen parabenen, sodium lauryl sulfaat, aroma’s en andere kankerverwekkende, haaruitval veroorzakende ellende, maar jezelf wassen kan gewoon met lavendel bloemen of kamille bloemen, je kleren kan met wasnoten, en je huis kan met azijn voor de kalkaanslag en soda tegen vet.

12 gezond (7) Blijf op de hoogte. Let goed op de laatste ontwikkelingen, kijk naar programma’s als “Keuringsdienst van Waarden”zodat je niet per ongeluk giftige dingen eet.

 

Een week gewoon genietend gifvrij gezond dieet en verzorging ziet er als volgt uit:

 

(Normaalgesproken kunnen de ingrediënten in de natuurwinkel gekocht worden, anders wordt het vermeld waar je het kunt vinden)

-Een kwartier voorafgaand aan het ontbijt 1 dopje Aloë Vera sap is ook goed tegen infecties.

Mijn favoriet is Aloë Vera Juice van Aloe Pura, Bio Organic. Blijft na opening een maand goed in de ijskast.

Product Image For Aloe Pura Maximum Strength Aloe Vera Juice

Op de afbeelding staat Maximum strength, terwijl ik liever de normale gebruik Deze is te vinden bij de biologische drogisterij van Gelder op de Van Woustraat 237-239. Voor alle gunstige elementen in Aloë Vera, waaronder alle essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan maken maar waarvan het ze wel allemaal kan maken , zie www.scentses.isgezond.nl , bijvoegsel 37.

-Elke ochtend  2 potten thee,één antibacterieel en de ander afvoerend, met een thema voor elke dag en een volgorde die dezelfde is als van de groei : zaad, wortel, blad, kruid, bloem, hout, fruit.

Kruidenroulatieschema:

 

Als een hulp kun je de kruiden een kleurencode meegeven, waarbij je de regenboog kleuren aan de dagen geeft, en dan krijg je: zondag, zaad, paars, maandag, wortel, blauw, dinsdag blad groen, woensdag,kruid, geel, donderdag, bloem, oranje,vrijdag hout, rood, zaterdag,fruit, wit.

Voor de antibacteriële theeën kan je dan één, en voor de afvoerende theeën kan je dan twee pijpenragers gebruiken van de juiste kleur.

Dus dan krijg je op zondag:zaad, paars: korianderthee als antischimmel thee, en venkelzaad met fenegriekzaad als afvoerende thee.

Maandag: kurkuma en Koreaanse ginseng (te krijgen bij gekruid.nl) als antibacteriële thee, en als afvoerende thee vrouwenmantel met driekleurigviooltje, wat te koop is bij Jacob Hooy, Kloveniersburgwal 10, Amsterdam.

Ginseng als hele wortel kan nog gevonden worden bij sommige Chinese Toko’s, maar het wordt steeds moeilijker te vinden.

Gekruid (http://www.gekruid.com/ginseng.html) verkoopt Panax Ginseng in kleine stukjes. Het is veel krachtiger dan siberische ginseng.

Dinsdag:: blad: groen: anti bacterieel  jasmijn en groene thee, 10 minuten laten trekken, niet langer, dan de thee eruit.

Als afvoerend: brandnetel, berkenblad en ginkgo biloba

Ginkgo biloba zorgt voor een goede doorbloeding van de hersenen, en is erg gunstig bij Alzheimer

 

Woensdag: als antischimmel: guldenroede

Als afvoerend: bv kaasjeskruid (koud zetten, bv gebruikmakend van de thee van de vorige dag) Je kunt de kruiden op woensdag ook afwisselen, en eens een keer rode klaver, of mariadistel, of ereprijs zetten, afhankelijk van de behoefte.

Donderdag: bloem, oranje: antibacterieel: gemberwortel (gewoon vers, ook erg krachtig tegen kanker) met vlierbloesem afvoerend: paardenbloem met lindebloesem

Vrijdag: hout, rood antibacterieel: kaneel met zoethout

afvoerend:peau d'arco (tegen kanker) en maretak (goed voor het hart)

zaterdag , fruit, wit: antibacterieel: kardemom, afvoerend: rozenbottel

 

Mocht je twee potten thee zetten te gecompliceerd vinden, dan kun je ze ook mengen tot één thee.

De theeën zijn te vinden bij de Peperbol (Albert Cuypstraat, Amsterdam), de meeste natuurwinkels, en Jacob Hooy (Kloveniersburgwal 10, Amsterdam). Maar ook bij de webshop http://www.gekruid.nl/

Let wel op de prijs vanaf welke de verzending gratis is.

Zuurzak schijnt ook erg goed te zijn, (Graviola, engels: soursap). De bladeren als thee wel te verstaan, niet aan supplementen beginnen), maar dat heb ik alleen van horen zeggen, ik moet dat nog onderzoeken.

Het is een prettig begin van de dag om een antibacteriële thee te drinken.

Als ontbijt Muesli, wat je kunt maken  met biologische fijne havervlokken, yoghurt,(25% proteïne), Kefir (vitamine K2)rauw biologisch sesamzaad (calcium), appel, zonnebloempitten (vitamine E), per bakje 2 en een half eetlepel koolzaadolie gemengd met rode palm- en tarwekiem olie,  biologische appel (of banaan, geen kiwi, smaakt minder lekker),  biologische boekweit grutten (voor de zink), yoghurt, ongezoete biologische cranberry sap (anti oxidanten, erg goed voor de blaas)  (Terschellinger) en himalaya zout om de smaak van de olie te maskeren en ook vanwege de gezondheidsvoordelen.   Het beste kan je dit de avond tevoren maken en in de koelkast bewaren zodat het makkelijker verteerbaar is.

 

Omega 3 voedt en beschermt de huid, * Helpt bij verlaging van het cholesterolgehalte.    * Houdt de bloedvaten soepel en elastisch.    * Bevordert een gezonde bloeddruk.     * Bevordert het natuurlijke afweersysteem,  * Bevordert de stofwisseling in het algemeen.    * Beschermt gezonde cellen en weefsels bij veroudering.     * Bevordert een normale en regelmatige menstruatie.     * Helpt bij overgangsverschijnselen zoals bij opvliegers en prikkelbaarheid. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk bij het tot stilstand brengen van ontstekingsprocessen, voor een gezond vaatsysteem, de ontwikkeling van het ruggenmerg en het zenuwstelsel, het opbouwen van een sterk afweersysteem. Ze beïnvloeden ons IQ en gedrag. Ze zijn van essentieel belang bij het beschermen tegen allergische reacties. Daarnaast zijn ze de belangrijkste vetten die voor de opbouw van de hersenen en het vormen van het oognetvlies zorgen.   * Houdt de gewrichten soepel.

Neem omega 3 altijd samen met eiwitten zoals yoghurt, anders wordt de omega 3 niet goed opgenomen in je lichaam.

Het wantrouwen in plantaardige omega 3 komt waarschijnlijk door de volgende factoren:
1.ten eerste vergeten mensen vaak rekening te houden met de houdbaarheid: het is na opening nog maar een maand houdbaar in de koelkast.
2. ten tweede moet het volgens Mary Enig genomen worden met voldoende omega zes, vandaar dat recept waar je het mengt met zonnebloem olie (een omega 6 bron)
3. Het advies is plantaardige omega 3 dus niet alleen in combinatie met omega 6, maar ook in eiwitrijke substanties, zoals melkproducten nemen voor optimale opname in het lichaam. Olie in zwavelhoudende aminozuren ( dus eiwitten en dus  melkproducten) schijnt  wateroplosbaar te worden en wordt daarom beter door het bloed opgenomen. Johanna Budwig genas schijnbaar terminale kankerpatiënten door ze een dergelijk mengsel te geven
(66.a zie bijlage 14 http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/55046-het-budwig-papje.html)
4)Omega 3 is extreem reactief en mag dus nooit verhit worden.

Het s verstandig het een dag te voren te maken. Daardoor zijn de havermout en boekweit goed geweekt waardoor ze beter verteerbaar zijn.


 

Muesli recept:

Ik maak altijd voor een week tegelijk, dus een liter volle yoghurt, een halve liter Kefir, een half pak havermoet, 150 gr boekweit grutten, 5 eetlepels sesamzaad, 100 gr zonnebloempitten,een snufje Himalayazout, 200 gram rozijnen, 3 geschilde appels en dan op de juiste consistentie brengen met ongezoete cranberrysap, alles biologisch natuurlijk.


 

De olie maak je door 2 eetlepels rode palmolie au bain marie te verwarmen ( gewoon en potje in een vergietje in een pan heet water ) tot het vloeibaar is, dat mengen met 200 ml lijnzaadolie en 3 eetlepels tarwekiemolie.


 

Daarvan doe je per dag een eetlepel door de muesli.

 

Je moet wel een grote wekpot hebben om het in te bewaren.

 

De olie en de muesli altijd in de koelkast bewaren! De lijnzaad- en tarwekiemolie olie is maar toe een maand na opening houdbaar. 

 

De melkkefir kan ook vervangen worden  met water kefir. En het is ook een mogelijkheid ook nog aloë vera toe te voegen en het geheel met de staafmixer te mengen en het op smaak te brengen met honing en rauwe cacao, en er een lepel per dag van te nemen als een soort multi vitamine die wel gezond is.

Voor de broodmaaltijd speltbrood, geen tarwe. Tarwe is niet voedzaam, en neemt meer energie om te verteren dan dat het opbrengt. Zie www.scentses.isgezond.nl bijlage 38.

Gebruik in plaats van boter biologische kokosolie (zit laurinezuur in, wat ontstekingsremmend werkt, maar heeft nog veel meer voordelen, zie www.scentses.nl bijlage 41 superfoods)

Afhankelijk van de smaak kan het dan belegd worden met brie, cottage cheese belegd met  chocopasta van acaciahoning, rauwe cacao en daardoor weer een beetje omega 3 olie  en Himalaya zout, wat goed is om de smaak van de olie te maskeren.

Cacao Poeder Rawhttp://versatilehealth.com/wp-content/uploads/2012/12/himalayan-salt-benefits.jpg

Cacao Poeder Rawhttp://versatilehealth.com/wp-content/uploads/2012/12/himalayan-salt-benefits.jpg

 

Een ander beleg is hazelnootpasta met omega 3-6-9 olie en Himalaya zout, met daaroverheen boekweit honing. Ook hier wordt kokosolie als boter gebruikt.

http://www.gekruid.com/cacao-poeder-raw.html

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2YLeOqS1X0b4goH-yjB73M1avaAPE8xSFnfJ_z8FxFh_NVW_S

Niet alle rauwe cacao is even goed. Goeie biologische rauwe is cacao, te krijgen bij www.gekruid.nl of www.gekruid.be De cacao van Lifefood en Heimling is ook goed. Rauwe cacao bevat veel koper en magnesium, wat belangrijk is voor onder andere tanden, spieren, en het balanceren van een hoge inname van calcium (zie bijvoegsels 31 en 37 bij www.scentses.isgezond.nl)

Over het avond eten naast het kruid van de dag en Himalayazout wat olijfolie.

Voor het bakken gebruik je geen oliën die je niet mag verhitten, en de oliën die je wel mag verhitten houd je onder het rookpunt. De oliën die je wel mag verhitten zijn koudgeperste olijfolie en kokosolie.

Elke dag andere biologische bonen (als het maar geen sojabonen zijn) of linzen als eiwitbron.

Als koolhydraatbron: spelt balg, amarant, biologische zilvervlies of wilde rijst, biologische aardappelen,

Voor de vitaminen elke dag verse rauwe  groene  biologische bladgroenten groene verse sla (rucola, waterkers, (baby) spinazie,spelt of kamut pasta, voor de tanden is het wijs veel bloemkool te eten (xylitol).

Kokosolie moet biologisch, niet ontgeurd en in glas verpakt zijn. Aman Prana en Bio Planet zijn goed. Witsenburg, gek genoeg, niet, terwijl dat juist degenen zijn die het boek van Mary Enig over vetten gepubliceerd hebben. Maar die olie is in plastic verpakt en ontgeurd!

Bij de warme maaltijd wordt weer geroteerd met 7 kruiden, sommige zijn hetzelfde, sommige anders, maar met dezelfde stelregel: zondag, zaad, paars, maandag, wortel, blauw, dinsdag blad groen, woensdag, kruid, geel, donderdag, bloem, oranje,vrijdag hout, rood, zaterdag,fruit, wit.

Elke maaltijd bevat zeewier (hiziki of arame) wat geweekt is en de laatste 10 minuten  samen met de bonen of linzen meegekookt.

Elke maaltijd bevat ook bladgroenten, zoals rucola, veldsla en peterselie. Je kan het uitbreiden zoveel je wilt met avocado, paddestoelen (zit proteïne en sporenelementen in), tomaten en alles wat je wilt.

 

Over het gedeelte wat geen salade is zit veel olijfolie en Himalayazout.

http://versatilehealth.com/wp-content/uploads/2012/12/himalayan-salt-benefits.jpg

 

 

Om het smakelijker te maken kun je wat uien en knoflook bakken in biologische olijfolie of kokosolie.

Zondag bijvoorbeeld koriander, maar karwij of komijn kunnen ook, en een maaltijd wat daar lekker bij is, is bijvoorbeeld kinzen met rijst:

Wortel, maandag kurkuma, met adukibonen en weer rijst:

DSC_5883

Dinsdag, blad citroengras, met groene katyang en aardappelen.

 

Woensdag, kruid, rozemarijn of tijm met bijvoorbeeld rode linzen en aardappelen:

Donderdag gember met zwarte linzen en pasta, zoals spaghetti maar andere pasta kan ook.

vrijdag , hout, cayennepeper met rode kidneybonen en amarant of quinoa of spelt bulgur.

Zaterdag :fruit: Kardemom met kikkererwten, gebakken in kokosolie

Tussendoor: Biologisch Groentesap (b.v. wortelsap)

  

 

Biologisch fruit in z'n geheel (niet uitpersen, daardoor weer te weinig vezels om de sachariden te compenseren met de ongewilde schommelingen in het bloedsuiker als gevolg.)

Biologische, ongebrande noten

Voor de persoonlijke hygiëne elimineer je alle giffen door je te wassen in lavendel of kamille bloemen, in een sok bijvoorbeeld:

Kamille

Als vervanging van zeep en shampoo volstaat een eetlepeltje lavendelbloemen in bijvoorbeeld een oude sok prima. Kamille bloemen kan ook, maar dat moet je dan wel binnen een dag weggooien. Wel een zeef gebruiken als je de sok wilt uitspoelen en wassen.

Mocht het haar toch vettig worden, los dan wat soda op in water, en was daar je haar mee. Spoel het erg goed uit en let op de ogen!

Een goede deodorant vervanger is elke dag een ander keukenkruid nemen en als deodorant poeder gebruiken. Aangezien bacteriën, en dus ook degenen die lichaamsgeur veroorzaken, vijf dagen resistent blijven tegen een kruid wat gebruikt is hoef je er in principe maar vijf af te wisselen, maar het is handiger elke dag een eigen kruid te geven. Om het echt effectief te laten zijn moet je dat kruid dan ook maar één keer per week eten. Als geheugensteuntje zou je het groei schema van planten kunnen relateren aan dagen van de week, en dan dus, het als met het eten en de theeën: Op zondag zaad, maandag wortel, dinsdag blad, woensdag kruid, donderdag bloem, vrijdag hout en zaterdag fruit kunnen aanhouden.

Dan zou je bijvoorbeeld zondag koriander, maandag Laos, dinsdag citroengras, woensdag rozemarijn, donderdag gemberwortel (geen bloem maar werkt wel, het is lastig bloemen kruid te vinden). Vrijdag kruidnagel en zaterdag kardemom kunnen gebruiken. Eerst opfrissen met een verstuiver met water en etherische olie  en vervolgens wat olie is handig om het beter te laten blijven zitten.

Zo’n kruidenroulatie schema is so wie so een goed idee, het voorkomt namelijk dat je een bepaald kruid te veel gebruik, want bij allemaal geldt wel dat waar met beleid gebruik goed is voor de gezondheid, te veel gebruiken weer schadelijk kan zijn. Gelukkig niet zo erg als de kunstmatige middelen, maar wel iets om alert op te zijn.

Maar je kunt er ook voor kiezen om dagelijks jasmijn olie, of een paar etherische oliën te gebruiken.

Huidverzorgende olie is makkelijk zelf te maken door een basisolie (koudgeperst en biologisch natuurlijk) zoals zoete amandel olie aan te vullen met een druppeltje biologische etherische olie Voor een lijst basisolien en etherische olien zie 72 http://www.anthemis.nl/ethollink2.htm Jammer genoeg bestaat Zwaantjes niet meer op de Noordermarkt, hun etherische olien waren kostelijk. Prima Vera verkoopt ook goeie.

Voor kinderen is zoete amandelolie met wat goudsbloem heel geschikt.

Jasmijn, Neroli en Roomse kamille bij basisolien van Avocado, Druivenpit, Zoete amandelolie, Macademia en Teunisbloemolie vormen een heerlijke huidolie voor volwassenen. Teunisbloemolie is tevens geweldig tegen menstruatiepijn.

Koudgeperste biologische sesamzaadolie is uitstekend als zonnebrandbescherming. Geranium heeft ook beschermende factoren, en samen heb je prima zonnebrandbescherming.

Tegen misselijkheid helpt ruiken aan pepermunt, of het drinken van wat citroensap. Citroen is een zwak zuur wat de zuurgraad van de maag balanceert en opluchting geeft.

Tegen keelpijn werken kaasjeskruid thee,  en ook propolis uitstekend, maar wel de druppels zonder alcohol. Bea health bevalt goed. Het is ontstaan uit de observatie dat bijen nooit infectieziektes hebben en wetenschappers kwamen tot de conclusie dat dit wel eens zou kunnen komen door de hars waarmee ze hun korven afdichten: propolis.

File:Plumpollen0060.jpg

Kaasjeskruid is ook goed tegen keelpijn. Gewoon thee van zetten, maar dan met koud water (kraan water wat gefilterd, gekookt en daarna afgekoeld is, of gewoon kaasjes kruid toevoegen aan thee wat afgekoeld is)

Wat Zweedse kruiden op een wattenbolletje in het oor tegen oorpijn.Overigens is het niet raadzaam Zweedse kruiden anders dan uitwendig te gebruiken.

Teatree is goed om luizen te voorkomen, gewoon wat druppeltjes achter het oor of in de neck. Het haar met lavendel wassen voorkomt ook luizen, omdat luizen het beschadigde haar prefereren wat mensen krijgen van het gebruik van gewone shampoos.

Als lippenbalm is sheabutter (is hetzelfde als karité) goed, ik ben er speciaal wen bedrijf voor geworden om het te bestellen bij de Ambachtelijke in Castricum, de enige plek waar ik het in normale hoeveelheden puur kon krijgen http: //deambachtelijke.nl/pages/olien.php

Wolvet is ook behulpzaam  bij wondjes of ook erg goed als lippenbalm en bij schrale lippen. Het is te bestellen bij  http://www.noordkroon.nl/schapenwolcremes/hoewerktwolvet.php  Het is ook te krijgen bij de Aanzet in de Frans Hals straat. Wolvet is ook erg goed op het moment dat Sheabutter niet meer volstaat, het is de grondstof waar lanoline van wordt gemaakt, en is extreem verzachtend en overal toepasbaar. Het is het werkzame element van de superzalven.

Patchouli is een perfecte insecticide. Een paar druppeltjes in gefilterd, gekookt en daarna weer afgekoeld water oplossen en in een verstuiver doen. Als je het water niet kookt en filtert wordt het snel ranzig. Water uit een fles is ook geen optie. Ook dat wordt snel ranzig.

Eth. Patchouli olie

Teatree etherische olie (Chi is goed, let op het etiket of het echt biologisch is en echt 100% teatree, en niet maar 1% zoals bijvoorbeeld donderdag plantage maar dan in het engels;)) voorkomt hoofdluis. Kan puur in de nek en achter de oren aangebracht worden en wat over het haart (enkel druppeltje is genoeg, of via een verstuiver net als de Patchouli.

Als vervanging handzeep op school kun je wat lavendel olie bij gefilterd, gekookt en weer afgekoeld water in een schoon leeg zeeppompje doen.

Je eigen eau de toilette is ook goed te maken met etherische olie te mengen met gefilterd, gekookt en daarna afgekoeld kraanwater (zonder het filteren en koken wordt het snel ransig, en bronwater is ook niet altijd geschikt) in een verstuiver te doen. Verpakkingen zijn te krijgen bij 73 http://www.plaza33.com/shop/ Denk er wel aan alleen glazen en geen plastic verpakkingen te gebruiken, en ook je olien niet in maar glas te kopen.

Tandpasta vrij van kunstmatige zoetstoffen en van ingrediënten uit foute bronnen maar wel met de voor gezonde botten en dus ook tanden benodigde fluoride, jodium, fosfor, calcium, vitamine D, vitamine K, mangaan, magnesium, zink en ijzer voor sterke, niet overgevoelige tanden: ook goed omdat de fluoride in normale tandpasta niet altijd van een even prettige bron schijnt te zijn, en de kalk kan radioactief zijn en radon bevatten wat tot allerlei nare zwellingen in de mond kan leiden. Daarnaast zijn de normale alternatieven voor commerciële tandpasta als alleen kokosolie, of alleen bakpoeder bepaald niet aan te raden: of ze doen niks of ze schuren je tandglazuur weg. Fluoride, zelfs in pure vorm, houdt  cariës niet tegen, dit wel)

TV (Tand Voedende) tandpasta:

Gelijke delen (b.v. 1 eetlepel, geeft genoeg voor twee personen voor een maand of anderhalf,  en zo lang is het ook houdbaar) in een vijzel

1 eetlepel Himalayazout (chloride Handhaaft osmotische waarde en zuurgraad, Calcium Van belang bij bot- en tandvorming,, Magnesium: bevordert de opname van calcium)

1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder (is echt nodig om tanden goed schoon te krijgen. Geen gewone bakpoeder, daar zit aluminium in)

l eetlepel brandnetel(ijzer Onderdeel van hemoglobine, myoglobine en andere enzymen., vitamine D Vitamine D reguleert de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, evenals de heropname ervan in nieren )

1 eetlepel Karwijzaad (Fluoride Fluor verlaagt de zuurgraad in de mondholte tijdens de consumptie van koolhydraten. Voorts lijkt het dat fluor in samenwerking met calcium de botten versterkt.en Fosfor Onderdeel van botten, tanden en een cofactor voor verschillende hormonen en B-vitamines)

1 eetlepel Kamille (Fluoride, Calcium)

1 eetlepel Weegbree (zink: belangrijk voor vorming botweefsel, Calcium)

1 eetlepel Oregano (ijzer, mangaan Noodzakelijk voor een normale opbouw van de botten, magnesium, calcium, vitamine A, vitamine K behalve  voor een goede bloedstolling blijkt vitamine K ook nodig voor de aanmaak van bepaalde boteiwitten, tegen zweren in de mond)

1 eetlepel Peterselie (Zink, is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt. , IJzer Fluoride)

1 eetlepel Salie (Zink, witte tanden)

1 eetlepel Paardebloem (Fosfor, vitamine D Calcium, oestrogeen, vitamine D, vitamine E, kalium,   natrium, magnesium, silicium, ijzer, mangaan, zink en koper. Ook treft men in de paardebloem een relatief hoog gehalte aan choline aan (onderdeel van vitamine B-complex).

1 eetlepel pepermuntblad  (basisch)

Alles biologisch natuurlijk.

Dit goed fijn maken met de vijzel, 2 eetlepels biologische kokosolie (kan tandcariës voorkomen) en mengen tot een pasta, in een potje en ’s ochtends en ’s avonds een hoeveelheid ter grote van een erwt en het eten en tanden stoken.

De overige vitamines die goed zijn voor de botontwikkeling en dus ook de tanden. Vitamine B en C, zijn minder geschikt voor in tandpasta, en kunnen beter via de voeding worden verkregen.

PaardenbloemBrandnetel tartaric acid

En ondanks wat bepaalde tandartsen op internet beweren, gewoon na het eten poetsen: zonder voedselresten geen schadelijke bacteriën en zonder schadelijke bacteriën geen cariës. Als je eerst goed de tanden stookt (ook bij kleine kinderen ) (en let op dat er geen rotzooi op de tandenstokers zit, gewone cocktailprikkers werken prima) dan valt het met die zuuraanvallen ook wel mee. Dus poetsen voor het ontbijt werkt echt niet, want dan lopen ze de hele dag met vieze tanden en kun je ellende verwachten. En begin gewoon met vanaf de eerste tandjes, of zelfs daarvoor met een tandenborstel. Niks van dat een beetje schoonwrijven met de vingers zoals consultatiebureaus wel eens aanraden, gewoon poetsen. Geen plak, geen gaatjes. Er zijn tandartsen die met slagroom spoelen aanbevelen, dat zou goed voor het glazuur zijn. Maar in  slagroom zitlactose, wat ook weer cariës veroorzaakt. Beter is het dan om kokosolie te gebruiken, want het gaat waarschijnlijk om de proteïnen, en die zijn daarin ook aanwezig, dus ook dat is een voordeel van de TV tandpasta. Als kinderen erg veel last hebben van doorkomende of wisselende tandjes, geef ze een tandenborstel om op te kluiven. Bijtringen zijn voor sommigen te zacht en dan gaan ze van alles pakken, zoals als sleutels of steentjes, warmee ze de tanden die al door zijn beschadigen. Het kan ook zijn dat ze dat doen omdat ze proberen te flossen omdat hun tanden dichter bij elkaar staan dan normaal. Ook hier, zelf stoken. Onze tandarts raadde een sonische tandenborstel aan, en dat bevalt erg goed, met een gewone tandenborstel voelen ze, hoe goed ik ook poets, nooit zo schoon aan als met een elektrische.

Dit werkt tegen gaatjes. Voor echt witte tanden is het slim een beetje gewone tandpasta toe te voegen op de borstel, ter grote van een halve erwt.

Voor meer over hoe tanden in elkaar zitten, zie www.scentses.isgezond.nl, bijlage 18.

Om kunstmatige zoetstof of ongewenste chemicaliën bevattende verzorgingsproducten en geneesmiddelen voor niet ernstige ongemakken te vermijden kunnen de volgende middelen uitkomst bieden:

Goudsbloemolie werkt goed tegen jeuk, bijvoorbeeld na tegen brandnetels aangekomen te zijn, al werken de witte bloemetjes van dovenetel dan ook goed.

Goede antiverkoudheidsolie om voor het slapen gaan op de borst en rug te smeren:  Zoete Amandelolie , druivenpitolie en goudsbloemmaceraat als basis. Daarbij : etherische olie van pepermunt,rode tijm, benzoë, mirte, jeneverbes, mirre, hysop, niaouli, teatree, kamille, helicrysum, kajeput.

Gifvrije Haarkleuring:

Neutrale Henna (Of Cacia Obovata), is te krijgen bij Jacob Hooy, Kloveniersburgwal 10 , Amsterdam, en ook bij drogisterij van Gelder, Van Wou straat Amsterdam) .

De normale aanwijzing is dat je het 12 uur moet  laten staan in citroensap een prima haarkleur middel wat net een goudachtig glansje legt zodat grijs haar licht blond lijkt. Hennapoeder mengen tot een yoghurt dikte in het sap van 3 citroenen, 12 uur laten staan. Haar eerst goed ontvetten door het te wassen in wat soda wat opgelost is in water (pas op huid en ogen). Dan voor het slapen gaan Henna citroen mengsel erop, douchekap op en nacht erop laten.

http://database.prota.org/dbtw-wpd/protabase/Photfile%20Images%5CSenna%20italica%20R.P.%20Ellis%20Ecoport02.jpg

s’ Ochtends uitspoelen en wekelijks herhalen..

Maar ik heb gemerkt dat het ook werkt als je gewoon wat in water mengt tot een yoghurtachtige dikte, en het dan meteen op je droge haar smeert, en het dan meteen uitspoelt onder de douche. Ik merk eigenlijk geen verschil in kleureffect.

Voor donker haar kun je het mengen met koffie, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

Hoe pas je G4dv toe bij kinderen?

 

Het is voor kinderen belangrijk dat het er leuk uitziet als je zelfgemaakte snacks meegeeft. Op de volgende website zijn mooie duurzame verpakkingen voor een vriendelijke prijs te krijgen:http://www.biofutura.nl/milieuvriendelijke-verpakkingen/duurzame-verpakking.html

Ook kun je wel eens bij bakkers , notenbars of natuurwinkels zakjes kopen die er wat leuker uitzien dan de standaard boterhamzakjes. Bijvoorbeeld bij Jan Gotje op de Albert Cuyp. En dat is dan leuk af te maken met kleurige pijpenragers, te koop bij knutselpakketten bij zaken als de Action.

Voor verpakkingen van cosmetica producten en flesjes kun terecht bij Plaza 33

http://www.plaza33.com/shop/

 

Verzamelde lijst van do’s en don’ts  voor het g4dv ( Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging)

Wel

 

(Wat voedingsmiddelen betreft)

Biologische Groente, groente sap, water

Geitenkaas, Brie, Mozzarella alle Kaas mits zonder giftige Enummers (let vooral op E251, is natriumnitraat)

yoghurt zonder toevoegingen

biologisch Fruit

Geitenmelk, geiten karnemelk,

Biologische thee (zonder toevoegingen)

ongebrande noten

ongezwavelde rozijnen biologische zonder toevoegingen

Chips met alleen aardappelen, olie en zout als ingrediënten, (niet te veel, gebrande koolhydraten zijn erg kankerverwekkend)

Popcorn van biologische , niet gemanipuleerde maïs (zie www.scentses.isgezond.nl bijlage 55))

Biologische Rijstwafels

Biologische Spelt-, boekweit, haver(mout), gerst(enmeel) , eigenlijk alle graan en meel(bloem)soorten op tarwemeel(bloem) na)

Voor bakken: koudgeperste biologische olijfolie of niet ontgeurde biologische kokosolie,, alleen nooit boven de 180 graden Celsius, dus nooit laten roken, dan wordt het giftig.

Andere oliën koudgeperst en biologisch en niet verhitten.

Rauwe Biologische honing (b.v. acacia-, zonnebloem-klaver of lindehoning)

Himalaya zout

Wijnsteenzure bakpoeder

Cayenne peper (gewoon over eten waar dat lekker bij past en lekker bij smaakt, vernietigd kankercellen in de bloedbaan en voorkomt zo dus uitzaaiingen)

Curcuma (over eten waar dat lekker bij is)

Aloë Vera sap is ook goed tegen infecties. Mijn favoriet is Aloë Vera Juice van Aloë Pura, Bio Organic, te krijgen bij van Gelder in de van Woustraat.  Blijft na opening een maand goed in de koelkast. Zit germanium is wat ook tegen kanker werkt. Let op dat je alleen de gel gebruikt, en niet de aloïne wat vlak onder bladeren zit. Dit zie je op de ingrediënten lijst, en als je een plant gebruikt snij je het blad in de lengte open en let erop dat de gele aloïne er niet bij komt.

Do’s wat verzorgingsmiddelen betreft

 

Biologische etherische oliën, kruiden, koudgeperste zoete amandelolie, avocado olie, sesamzaadolie , goudsbloemolie, teunisbloemolie etc.

Bij wondjes en schrale lippen wolvet, te bestellen bij http://www.noordkroon.nl/schapenwolcremes/hoewerktwolvet.php  Het is ook te krijgen bij de Aanzet in de Frans Halsstraat, Amsterdam, de Pijp.  Wolvet is ook erg goed op het moment dat Sheabutter niet meer volstaat, het is de grondstof waar lanoline van wordt gemaakt, en is extreem verzachtend en overal toepasbaar. Het is het werkzame element van de superzalven.

Het is niet onverstandig om meteen ook de rest van de persoonlijke verzorging onder de loep te nemen. Immers, de parabenen, sodium lauryl sulfaat, triclosan, aluminium en andere gezelligheden waar verzorgingsproducten vol mee zitten  dringen zich ook door de huid heen het hele lichaam in, en er kunnen ook korte termijn reacties op komen als uitslag in plaats van alleen lange termijn gevolgen.(zie 71 en bijlage 10.)

Als vervanging van zeep en shampoo volstaat een eetlepeltje lavendelbloemen in bijvoorbeeld een oude sok prima. Kamille bloemen kan ook, maar dat moet je dan wel na een dag weggooien. In tegenstelling tot lavendel wordt dat gauw muf. Wel een zeef gebruiken als je sok wilt uitspoelen en wassen, het geeft anders zo’n rotzooi in de wasbak.

Huidolie is makkelijk te vervangen door een basis olie (koudgeperst en biologisch natuurlijk) zoals zoete amandel olie aan te vullen met een druppeltje biologische etherische olie Voor een lijst basisolien en etherische oliën zie http://www.anthemis.nl/ethollink2.htm Prima Vera verkoopt ook goeie etherische oliën.

 

Voor kinderen is zoete amandelolie met wat goudsbloem heel geschikt.

Daarnaast heb je voor noodgevallen propolis en aloë vera.

 

En voor schoonmaken kun je voor kalkaanslag huishoud azijn gebruiken, en voor ontvetten soda en water. Voor de gekleurde was wasnoten, drie schilletjes zijn genoeg voor één was.  Een pak kost 4 tot 8 euro en daar doe je een halfjaar mee als je met zijn drieën woont en dagelijks wast, dus dat is een enorme geldbesparing. De schilletjes kunnen gewoon in de biobak, dus het is nog ontlastend voor het milieu ook, en je steunt er dorpen in India mee, dus het is ook nog eens menslievend.

Voor de witte was is het minder geschikt, daar kun je dan soda en citroen voor gebruiken: een lepel soda gewoon in het wasmiddel gedeelte van de wasmachine, en in een waszak een halve citroen bij de was in de trommel

Geen

 

(Wat voedingsmiddelen betreft)

Enummers (nitriet, nitraat in vlees vis en kaas, en alle andere giftige  E nummers)

Alle supplementen mijden, maar vooral vitamine A supplementen

Vaste vitamine E

Rauwe eieren

Geraffineerdesuiker, glucosestroop agave siroop, Siroop of suikervervangers ( aspartaam) of producten waar die in zitten  zoals Limonade (ook geen ukkie of diksap) en snoep

Tarwe of Tarwehoudende producten (brood, cake, crackers,koekjes)

Geharde vetten, margarine, halvarine

Soja of sojahoudendeproducten

Varkensvlees

Lijnzaadvliesjes

In plastic opgewarmd voedsel

In magnetron opgewarmd voedsel

Limonade

visolie

(Mijden wat verzorgingsmiddelen betreft)

Zeep, Standaard zonnebrandolie, glycerine, sojaolie, parabenen, sodium lauryl sulfaat, aluminium

Wat medicijnen betreft

Geen statines op bepaalde erfelijkheidsafwijkingen waarbij overmatig veel cholesterol wordt gemaakt na.

g4dv recepten

 

In het hoofdstuk “Een week g4dv”staan al heel veel ontbijt, avond eten recepten, en snack en toetjes ideeën.

Hier staan nog een aantal recept ideeën.

Je kunt elk recept omzetten in een g4dv recept door: de volgende ingrediënten te vervangen:

Gewone bakpoeder door biologische wijnsteenzure bakpoeder (in combinatie met koolzuurhoudend water voor het rijzen)

tarwebloem door biologische speltmeel of speltbloem

Zonnebloemolie door biologische koudgeperste olijfolie of biologische kokosolie

Suiker door biologische zonnebloem-, boekweit-, klaver of  Linde honing

Zout door Himalayazout

Koemelk door geitenmelk

 

 

maaltijd recept ideeën

Naast de vaste onderdelen sla, zeewier, olijf olie, Himalaya zout, het kruid van de dag (zondag, zaad, paars, koriander, venkel, fenegriek, karwij, komijn , maandag, wortel, blauw, kurkuma, ginseng,laos, engelwortel,  dinsdag blad groen, oregano, basilicum, woensdag, kruid, geel, salie, tijm, rozemarijn, donderdag, bloem, oranje, gember,madeliefje, paardebloem,  vrijdag hout, rood, kaneel, kruidnagel,zaterdag, fruit, wit, kardemom. ) hier de volgende receptideeën voor de warme maaltijd:

Groenten: broccoli, komkommer, bloemkool etc Maar denk ook aan zelf geplukte  paardenbloemen en madeliefjes.

Tortilla’s met guacamole ( avocado, yoghurt, citroen en Himalayazout) of hete saus gemaakt met sambal zonder toevoegingen. De pannenkoekjes zijn met biologisch, niet genetisch gemanipuleerd maïsmeel gemaakt.

Kroketten of bitterballen: etensresten van vorige dag door de blender, speltmeel erbij tot je er een balletjes  van kan rollen, bakken in olijfolie. Serveren met mosterd zonder toevoegingen en het is net zo lekker als een gewone bitterbal of kroket (eigenlijk lekkerder vind ik zelf)

Saus van kaas en champignons

Pasta pesto met zelfgemaakte pesto saus en spelt pasta.

Brandnetel soep voor 4 personen:

Zelf brandnetels plukken (denk aan tuinhandschoenen).Jonge scheuten vooral. Goed schoonmaken met keukenhandschoenen aan, dan 3 uitjes bakken in olijfolie, wat Himalaya zout erbij, water erbij als ze goed gebakken zijn, en dan de brandnetels. Op smaak brengen met rode palmolie en Himalaya zout en kruid van de dag.

Voor de lunch kan je bijvoorbeeld speltbrood met avocado nemen, lekker met wat kruid van de dag en Himalayazout.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brood

 

Wim’s Speltbrood recept

 

Voor twee broden::

Ingrediënten mespunt Himalayazout zout, 2 koppen speltmeel, 1 kop havermeel bruiswater, wijnsteenzurebakpoeder, 2 eetlepels sesamzaadolie.

Meng 1 kop (125 ml) bruis water met een flinke mespunt Himalayazout, 3 eetlepels biologische acaciahoning, 2 eetlepels sesamzaadolie, dat mengen in een kom zodat je weet dat het zout goed verdeeld is,

Voeg dan 2 koppen speltmeel en 1 kop havermeel toe, daarop 1 flinke eetlepel biologische wijnsteenzure bakpoeder toe. Dit zo snel mogelijk roeren tot deeg.

Dan eventueel extra speltmeel toevoegen tot het deeg net niet meer plakt.

Dan zo lang mogelijk kneden, tot het goed gemengd is. Zal vaak neerkomen op 20 minuten tot een half uur (anders heb je kans op gescheurde korsten en minder goede consistentie)

Verdeel het brood in twee delen, en kneed daar twee langwerpige bollen van.  Doe op het rooster van de oven bakpapier. Maak met een mes een ruitvorm in het brood zodat het makkelijker rijst.

Zet het brood in de oven, en zet de oven pas aan als het brood er al in staat zodat het nog tijd heeft om te rijzen.

Afhankelijk van hoe snel de oven opwarmt eerst zetten op 250 graden, dan na 10 minuten zetten op 150 graden Celcius en nog ongeveer 35 minuten bakken.

Wim’s krentenbrood: oven voorwarmen op 250 graden Celsius, Bakblik invetten met biologische kokosolie en besprenkelen met speltbloem  of meel,  2 koppen ongezwavelde blauwe rozijnen in een kom met theelepel zout en 1 kop bruiswater. Een half uurtje laten staan en een halve kop sesamzaadolie olie toevoegen (Nieuwe Band biologische ). 4 koppen speltmeel daarover en 1 a 2 eetlepels wijnsteenzure bakpoeder. Mengen en kneden. Oven terug zetten naar 150 graden Celsius. Bolletjes van maken 35 minuten in de hete lucht oven op 175 graden Celsius of 40 minuten als groot brood.

 

 

 

G4dv toetjes ,snack en drank ideeën:

 

alles kan nagemaakt worden door de minder gewenste ingrediënten te vervangen met ingrediënten die wel kunnen, zoals tarwemeel vervangen door speltmeel (voor brood) of speltbloem (voor gebak), of havermeel (lekker voor koekjes en pepernoten) of boekweitmeel, er zijn erg veel variaties) Hier wat tips

 

Pannenkoeken, Pepernoten, Koekjes, taart, soesjes, ijs, chocolade pudding, schuimpjes, Haagse Bluf

Spelt pannenkoeken: speltmeel ipv tarwemeel, Himalaya zout in plaats van gewoon zout,  bakken in sesamzaadolie of koudgepeerste olijfolie ipv zonnebloemolie 2 eieren, speltmeel, aanvullen met gefilterd water tot gewenste consistentie is bereikt,  bakken in koudgeperste biologische olijfolie

Pepernoten: Oven voorwarmen op 150 graden Celsius, Bakblik invetten met biologische kokosolie en besprenkelen met speltbloem  of ander meel  (geen tarwemeel), in een beslagkom 250 gram havermeel (geeft ze dat lekkere kleverige van pepernoten), 1 eetlepel kaneel, wat kokosolie, 1 eetlepel wijnsteenzure  bakpoeder, mespuntje Himalayazout, rauwe biologische Linde honing, een scheut koolzuurhoudendwater (voor het rijzen), bolletjes draaien15 minuten in de oven en klaar. speltbloem

Gemberkoekjes: zelfde als pepernoten, maar dan met en een eetlepel gember in plaats van kaneel.

Appeltaart : oven voorverwarmen op  150graden Celsius, bakblik invetten met biologische kokosolie en besprenkelen met speltbloem, Beslagkom vullen met 250 gram biologische speltbloem,  beetje Himalaya zout, een eetlepel kaneel, beetje havermeel erbij ,  1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder.

2de  beslagkom: 1 uitgeperste biologische citroen, scheutje koolzuurhoudend water, 250 gram blauwe rozijnen (mag ook meer) erbij doen, 1 kilo biologische appels schillen en ontdoen van klokhuis, mengen met de rozijnen en citroen en bruiswater. Dit geheel mengen met het bloemmengsel van beslag kom 1. in de taartvorm doen, 40 minuten in de oven en smullen maar!

soesjes

Ingrediënten

Overige benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrische oven).
Smeer de bakplaat licht in met kokosolie en bestuif het daarna met een beetje bloem.

Doe de 350 ml water en de 250 gram kokosolie in een pannetje en zet het pannetje op het vuur. Laat de massa zachtjes koken, totdat de kokosolie is gesmolten.

Vervolgens doen we er de 275 gram speltbloem bij. Laat deze massa rustig gaar worden, maar pas op! De massa mag niet bruin worden. Het is dus belangrijk om de aandacht er constant bij te houden.

Zodra de massa gaar is nemen we het pannetje van het vuur af en doen we er geleidelijk de 475 gram ei bij. Dit mixen we in de laagste versnelling goed glad.

Het beslag voor de soesjes is nu klaar.

Spuit met de spuitzak kleine mopjes ter grote van een euromuntstuk. Let op dat de mopjes niet te dicht naast elkaar worden gespoten. Voor grote soezen dienen de mopjes dubbel zo groot opgespoten te worden, voordat ze de oven in gaan.

Bak de soesjes 12 tot 15 minuten.

Als de soesjes zijn afgekoeld kunnen deze gevuld worden met verse slagroom! Of bijvoorbeeld verse slagroom voor de helft vermengd met vers gekookte vanillepudding!

1 stang agar-agar
6 dl water
evt 2 volle eetlepels geitenmelk
1 stuk vanille (boekweit, haver of spelt) bloem (tot juiste consistentie is bereikt)
honing naar smaak
beetje Himalaya zout


Bereiding:
De agar-agar koken met het water,  Himalaya zout, de honing, vanille, bloem (boekweit, haver of spelt) zeven, voeg hierbij geitenmelk.

Liever een hartige vulling? Gebruik dan bijvoorbeeld kaas. Zelfde recept als hierboven, maar dat met kaas in plaats van vanille en honing.

IJs van geitenmelk of melk van ongebrande cashewnoten (zie plantaardige melk hierboven), biologische rauwe honing,  biologische rauwe cacao met een beetje Himalaya zout, in de ijs machine, roeren, klaar.

 

Chocoladepudding

1 stang agar-agar
6 dl water
2 volle eetlepels geitenmelk
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 stuk vanille
honing naar smaak

(boeweit, haver of spelt) bloem, tot de gewenste consistentie is bereikt.

Bereiding:
De agar-agar koken met het water, de honing, vanille, cacaopoeder en havermeel, zeven, voeg hierbij de melk en giet ze in de vorm.
 

http://www.onzeplek.nl/forum/forum_posts.asp?TID=811

Wim’s Schuimpjes, alleen te maken bij droog weer

Ingrediënten:

10 eieren

Acacia honing

Himalayazout

Benodigdheden:

Oven

Mxer

Beslagkom

Papier om mixer en beslagkom af te drogen en bakpapier

bakpoeder

water

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 100 graden Celcius

Het is belangrijk schoon en vetvrij te werken. Dus zo maak je de bak waarin je de schuimpjes wil maken en de mixer schoon.

Vul de kom met  heet water en bakpoeder

Gebruik de mixer om het te roeren

Gebruik papier om de mixer droog te maken en leg de mixer weg met de roerstaven naar boven zodat niets ze aan kan raken

Maak ook de kom droog met een stukje papier

Doe heet water en bakpoeder in de bak waarin je de schuimpjes wil maken.

Met de mixer flink in het mengsel roeren

Dan de mixer droog maken met een papiertje

Op zijn kop wegzetten zodat de mixer niets kan raken

Bak schoonmaken met schoon stuk papier

Eieren heel voorzichtig breken en eiwit van eigeel zo splitsen zo dat het eiwit de vingers niet raakt,

Dan heel lang de eieren kloppen totdat het schuim wordt

Net zo lang dat je het op zijn kop kan houden zonder dat er iets uit valt

Acaciahonig erbij

Zo heb je een basis voor schuimpjes en Haagse bluf

Bij schuimpjes:

Kleine toefjes op schoon bakpapier in de oven.

Een uur in de op 100 graden Celcius voorverwarmde oven.

Wim’s Haagse bluf (niet weergevoelig)

Als schuimpjes, maar dan zonder oven.

Opdienen:

In een glas een bodempje ongezoete cranberrysap,

Gezoet eiwit eroverheen

Snacks

Studenten haver: Blauwe ongezwavelde biologische rozijnen met biologische ongebrande noten.

Popcorn

 

Ingrediënten:

Biologische, niet genetisch gemanipuleerde maïs

Himalaya zout

Rauwe, biologische kokosolie

Benodigdheden:

Fornuis

Grote pan (liefst gietijzer) met deksel (liefst glas)

Ovenwanten

Grote kom om de popcorn in te doen

Bereiding

Doe de olie en de zout in een pan en smelt de olie tot er een laag van 2 mm de hele bodem van de pan bedekt (genoeg om de mais korrels tot de helft onder te dompelen).

Doe 3 tot vijf maïskorrels in de pan, en als die gaan poffen doe je de rest erbij , tot de hele bodem van de pan een enkele laag maïskorrels bedekt is. Schudt de pan tijdens het poffen, zodat de gepofte korrels niet verbranden.

Doe het gas op de laagste stand zodra het poffen begint, en doe de popcorn in de kom zodra alle korrels gepoft zijn, zodat de popcorn niet verbrand.

 

snoep

Hazelnootballetjes: kokosschaafsel op een bord, biologische kokosolie smelten in de pan, biologische hazelnoot pasta zonder geharde vetten erbij, rauwe biologische acaciahoning erbij,  havervlokken erbij, uit de  pan halen met een lepel en op het bord met kokosschaafsel rollen tot balletjes, af laten koelen en smullen maar!

Bananen schijfjes met muntblaadjes: snijd banaan in plakjes, knijp citroen erover, mint erover, smullen maar!

Pepermunt en drop Als snack bijvoorbeeld wat zoethout-,, of venkelzaad met rozijnen (is net drop), of wat rozijnen met pepermuntblad Biologisch Zoethout of Biologische Venkel met rozijnen, (net drop, maar dan zonder de toevoegingen)

Drankjes:

Cranberry soda: Meng ongezoete biologische cranberry sap met bruiswater en rauwe honing

Minty lemon soda Spa rood met wat  citroen en muntblaadjes

Enszyo’s warme chocomel :Chocolademelk van rauwe cacao, een klein beetje Himalaya zout,  acaciahoning en geitenmelk Haver of notenmelk in plaats van geitenmelk kan ook. Biologische rauwe cacao en rauwe biologische acaciahoning. En een klein beetje Himalaya zout. Een beetje vanille erbij is ook erg lekker.

Carl Jung alcoholvrije wijn, van wijn genieten zonder hoofdpijn de volgende dag, een verademing.

Recepten voor verzorgingsproducten

Jasmijn, Neroli en Roomse kamille bij basisolien van Avocado, Druivenpit, Zoete amandelolie, Macademia en Teunisbloemolie vormen een heerlijke huidolie voor volwassenen. Teunisbloemolie is tevens geweldig tegen menstruatiepijn en overgangsverschijnselen.

Etherische olie met water als eau de cologne

Teatree met water in verstuiver tegen luizen

Patchouli met water in verstuiver tegen insecten

Azijn of goudsbloem olie tegen brandnetel irritaties

TV (Tand Voedende) tandpasta:

Gelijke delen (b.v. 1 eetlepel, geeft genoeg voor twee personen voor een maand of anderhalf,  en zo lang is het ook houdbaar) in een vijzel

1 eetlepel Himalayazout (chloride Handhaaft osmotische waarde en zuurgraad, Calcium Van belang bij bot- en tandvorming,, Magnesium: bevordert de opname van calcium)

1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder (is echt nodig om tanden goed schoon te krijgen. Geen gewone bakpoeder, daar zit aluminium in)

l eetlepel brandnetel(ijzer Onderdeel van hemoglobine, myoglobine en andere enzymen., vitamine D Vitamine D reguleert de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, evenals de heropname ervan in nieren )

1 eetlepel Karwijzaad (Fluoride Fluor verlaagt de zuurgraad in de mondholte tijdens de consumptie van koolhydraten. Voorts lijkt het dat fluor in samenwerking met calcium de botten versterkt.en Fosfor Onderdeel van botten, tanden en een cofactor voor verschillende hormonen en B-vitamines)

1 eetlepel Kamille (Fluoride, Calcium)

1 eetlepel Weegbree (zink: belangrijk voor vorming botweefsel, Calcium)

1 eetlepel Oregano (ijzer, mangaan Noodzakelijk voor een normale opbouw van de botten, magnesium, calcium, vitamine A, vitamine K behalve  voor een goede bloedstolling blijkt vitamine K ook nodig voor de aanmaak van bepaalde boteiwitten, tegen zweren in de mond)

1 eetlepel Peterselie (Zink, is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt. , IJzer Fluoride)

1 eetlepel Salie (Zink, witte tanden)

1 eetlepel Paardebloem (Fosfor, vitamine D Calcium, oestrogeen, vitamine D, vitamine E, kalium,   natrium, magnesium, silicium, ijzer, mangaan, zink en koper. Ook treft men in de paardebloem een relatief hoog gehalte aan choline aan (onderdeel van vitamine B-complex).

1 eetlepel pepermuntblad  (basisch)

Alles biologisch natuurlijk.

Dit goed fijn maken met de vijzel, 2 eetlepels biologische kokosolie (kan tandcariës voorkomen) en mengen tot een pasta, in een potje en ’s ochtends en ’s avonds een hoeveelheid ter grote van een erwt en het eten en tanden stoken.

De overige vitamines die goed zijn voor de botontwikkeling en dus ook de tanden. Vitamine B en C, zijn minder geschikt voor in tandpasta, en kunnen beter via de voeding worden verkregen.

Advies;

Vind een betrouwbare bron om het Laatste nieuws bij te houden over voeding en verzorging, niet alleen op het gebied van voeding, maar ook op milieugebied en de nieuwste ontdekkingen, Soms worden giftige materialen gemengd met bouwmaterialen, die nota bene voor milieuvriendelijk doorgaan, zoals het geval is bij “green bricks” en met wolmanzout behandeld hout. Daar zit chroom 6en arseen in, en het wordt gebruikt voor tuinhekjes en speeltuinen! Op www.scentses.isgezond.nl  probeer ik alles zo goed mogelijk bij te houden op gezondheidsgebied.

Blijf bij en wees kritisch! Schrijf je in op de nieuwsbrief bij annawim@gmail.com

Waarom zijn al deze dingen niet allang bekend?

 

De boete van €30500, - is een hoop geld om te zeggen dat iets tegen kanker werkt.

Maar er zijn meer tegenkrachten.

1.Misverstanden over spiritualiteit, waarbij het gezien wordt als een goed teken als je alles kan eten zonder ziek te worden,

Tegen argument:

1.Dit is een Paulinistische misvatting. Alle andere geloven hebben strikte voedingsadviezen, juist om giftigheid tegen te gaan.

Tegenkracht 2

2. Misvattingen over de waarde van het menselijk leven, alsof we allen maar iets zouden voorstellen als we geld verdienen.

Tegenargument:

2.Ghandi zei:”De grootsheid van een natie en haar morele voortgang kan afgemeten worden aan hoe de dieren worden behandeld”.”

http://www.animalliberationfront.com/Saints/Authors/Quotes/quotes3.htm

Hij zei dit in een tijdperk dat alles behalve de opperste respect voor oude mensen ondenkbaar was. Eer uw vader en uw moeder was een universeel principe voor de zestiger jaren, en het betekende niets meer dan dat je geacht werd goed voor ze te zorgen wanneer ze oud en afhankelijk waren geworden.

Oude mensen waren de oudsten naar wie iedereen luisterde.

Ik denk dat als Gandhi vandaag geleefd had, hij iets zou zeggen in de trant van dat een samenleving die niet de best mogelijke zorg geeft aan zijn ouderen en kinderen gedoemd is uit te sterven.

Mijn vraag is dan of zo’n samenleving het overleven waard is!

Tegenkracht 3

3.Misvattingen over overbevolking. Er leeft onder veel machthebbers de misvatting dat de bevolking van de wereld wil teruggebracht moet worden naar 250 miljoen, en er zijn theorieën dat alle problemen op aarde komen door overbevolking en dat de aarde  de 11 miljard mensen die voorspeld zijn te leven in 2100 niet aan kan.

Dus zij denken dat maar een handje vol mensen kan overleven op aarde, en ze nemen hun maatregelen om ervoor te zorgen dat zij de gelukkigen zijn, en om dat te verzekeren moeten wij onder bedwang worden gehouden. De sterke slaven mogen overleven, de zwakke, oude en degenen die zich niet laten onderwerpen zijn nutteloos in hun ogen, en worden om die reden geïsoleerd en omgebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je nuttig bent maar niet meedoet met de maatschappij kun je promoveren van virus tot bacterie. Mensen zullen je inzichten gebruiken, maar het zal niet in ze opkomen je als gelijkwaardig te zien of je te compenseren voor je moeite.

Virussen zijn vrij eenvoudige systemen.Sommige biologen rekenen ze niet tot de levende wereld omdat ze zonder gastheer niet kunnen bestaan.

Als je niet (meer) meedoet aan de maatschappij wordt je gezien als een pest of een virus, waartegen alles ingezet mag worden om je te vernietigen.

Ze vergiftigen ons als een pest , als een virus die uitgeroeid moet worden, hebben deprimerende methodes van scholing voor onze kinderen (de scholen van hun kinderen hoeven niet aan de absurde eisen van de scholen van onze kinderen te voldoen) en ze zorgen ervoor dat we zo vlug mogelijk na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd sterven. Hun excuus om zo te handelen is dat ze ons de schuld geven van de vervuiling die ze zelf veroorzaken door gebruik te maken van onnodige, verouderde en schadelijke methodes voor voedsel en energievoorziening en het tegenhouden van milieuvriendelijke en milieustimulerende oplossingen.

Laten zien dat je wel milieu bewust en milieu stimulerend leeft zal niet maken dat je bij mensen met deze manier van denken ooit geaccepteerd wordt. Je promoveert hooguit van schadelijk virus naar nuttige bacterie. Er zal geprofiteerd worden van de vruchten van je arbeid zonder dat het bij hen opkomt jou ervoor te bedanken, want je wordt niet als volwaardig, bestaansrecht hebbend persoon gezien, en niets wat je doet brengt daar verandering in, omdat het niet aan jou ligt, maar aan hun eigen verziekte manier van denken. Dat is het afschuwelijke van in de leugen leven en te maken hebben met mensen die in de leugen leven. Ze geloven niet in de gelijkwaardigheid van elk persoon. Vandaar dat er niet met goede daden uit de haat te komen is die ze voor je hebben. Daar helpt geen dieet tegen, dat is iets voor id ( zie http://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/ )

Tegenargument 3

3. Er zijn nu zo’n 7 miljard mensen op aarde. Dat lijkt veel, maar in feite is het maar zo’n 1000 keer Amsterdam. Wie ooit in een intercontinentale vlucht heeft gezeten weet dat er veel meer onbevolkte dan bevolkte gebieden op aarde zijn. Er zijn zo’n 196 officieel erkende lande ter wereld. Dat betekent dat in elk land 5 keer Amsterdam zou zijn aan bevolking, Dat valt dus wel mee.

Daarnaast is de massa aan mieren op aarde even groot als dat van alle mensen bij elkaar.

Dus we hoeven ons er geen zorgen over te maken of er genoeg lucht en water voor iedereen is.

Julian Lincoln Simon http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ultimate_Resource  (1932-1998)was een professor in economie die erop wees dat door de eeuwen heen mensen bang waren dat het einde nabij was omdat een bepaald materiaal op raakte waar ze op dat moment afhankelijk van waren, maar dat de ervaring leert dat zulke tekorten juist voor meer inventiviteit zorgen.

Hier de crisissen van het verleden die hij noemde:

“Some of the “crises” he notes are a shortage of tin in the 13th century BCE; disappearing forests in Greece in 550 BCE and in England in the 16th century to 18th century CE; food in 1798; coal in Great Britain in the 19th century; oil since the 1850s; and various metals since the 1970s.”

Omdat meer mensen meer inventiviteit betekent is overbevolking nooit een probleem volgens hem.

Daar komt nog bij dat het de grote bedrijven zelf zijn die voor de vervuiling zorgen, niet overbevolking. Maar als iedereen nu ook nog eens zou gaan leven volgens de zeer milieuvriendelijke richtlijnen van de g4dv, samen met de spirituele richtlijnen van de intelligente devotie, wat stelt dat er in de hemel meer dan genoeg plaats is voor elke hoeveelheid mensen en ander leven en dat je nooit iets beters krijgt als je wat je hebt vernietigt (zie http://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/ ) worden alle mogelijke argumenten voor hun plundering en genocide weggenomen.

Een boomspecialist vertelde me dat in zijn vakgebied een bos die zonder mensen tot stand was gekomen als een dood bos werd gezien. Door zaden uit te wisselen zorgen mensen namelijk  voor meer biodiversiteit dan dieren en planten zelf kunnen realiseren.

In tegenstelling tot wat doorgaans beweerd wordt, zijn wij dus zeer nodig en nuttig voor de natuur.

Tegenkracht 4                                                                                                   

4. Het is natuurlijk  dat de zieken en zwakken sterven.  “Het recht van de sterkste” geldt. Ze in leven houden is tegennatuurlijk en zelfs slecht. Daarmee verzwak je de hele soort.

Tegenargument

4.Op een enkele uitzondering na, zoals bepaalde spinnen en haaien, is het de regel dat dieren erg goed passen op de ouderen en jongen en zwakken.Daarnaast geeft het een ongezonde druk op de hele samenleving als er niet goed voor de kwetsbare elementen wordt gezorgd, want als niemand ooit zwak mag zijn raken de sterken ook meer gestresst, en dat zal de productiviteit benadelen. Met een vangnet zal een trapeze werker meer durven, waarmee ik bedoel dat als het toegestaan is zwak te zijn doordat er dan zonder vrijheidsberovingen en andere vernederende maatregelen goed voor de (tijdelijk) zwakken wordt gezorgd de sterken ook beter presteren. En als er niet goed voor de ouderen gezorgd wordt werkt dit demotiverend voor de hele werkende bevolking. Ouderen hebben vaak ook hun leven lang gewerkt, en dienen geëerbiedigd te worden, en alles moet op alles gezet worden om hun leven zo lang en gezond en prettig mogelijk te maken. En kinderen moeten optimaal verzorgd en opgeleid worden, want zij zijn de toekomst.

Tegenkracht 5

5. De gewone kankerbestrijding hanteert hele andere methoden. Als dit zo effectief is, waarom wordt het dan niet overgenomen door de gangbare medische industrie?

Tegenargument 5

5. Het gevecht tussen de kruidenleer en de medische wetenschap  Hoe  de traditionele kruidenleer op valse wijze verdrongen is door de medische snijd en plak wetenschap van nu wordt omschreven in het boek van Ralph Moss, PhD. “Herbs against Cancer” .

De Kankerindustrie is een lucratieve zaak, en degenen die er grof geld aan verdienen laten deze melkkoe niet makkelijk los, dus elke echte remedie wordt hardhandig gesaboteerd. De boete van €30.500,- voor alleen maar zeggen dat iets werkt tegen kanker is al genoemd.

Voedingsadviezen, en zelfs diëtisten en voedsel onderzoek worden gedreven door commerciële belangen in plaats van door onafhankelijk onderzoek. Dus het noodzakelijke onderzoek naar natuurlijke, gezonde voedingsmiddelen wordt ofwel niet gedaan ofwel niet bekendgemaakt, omdat het commercieel niet interessant is.

In de medische wetenschap wordt er niet zoveel aandacht aan diëten besteed. Misschien komt dat doordat er zoveel geld wordt verdiend aan het niet begrijpen ervan en het behandelen van de consequenties van een inadequaat dieet met due medicijnen en medische procedures in plaats van onpatenteerbare natuurlijke voedingsmiddelen.

Een voorbeeld van zo’n duur geneesmiddel is Imatinib. Het is ook wel bekend als Glivec. Het is zeer succesvol gebleken in de behandeling van Chronische Myoloïde Leukemie (CML).

Met behulp van dit medicijn hebben deze patiënten een bijna normale levensverwachting, terwijl dat voorheen hooguit een paar jaar was.

Toen Glivec in 2001 geïntroduceerd werd kostte het  per patent in  Groot Brita;’/nië £18,000 ($27,878) . De prijs steeg naar £21,000 ($32,526) , terwijl in de Verenigde Staten  de prijs voor het zelfde medicijn in dezelfde tijd schoot van  $30,000 naar $92,000.  En dat terwijl alle onderzoekskosten al binnen twee jaar gedekt waren door de aanvankelijke prijs,  waarmee jaarlijks al $900.000.000,- werden binnen geharkt (negen honderd miljoen dollar)

In 2012 bracht dit medicijn jaarlijks  $4.7 miljard binnen. 

De specialisten schrijven hierover: “Dankbare patiënten zijn de financiële slachtoffers geworden van het succes van het genesmiddel doordat ze jaarlijks hoge bedragen op moeten hoesten om in leven te blijven.”

Ken Campbell van de Engelse liefdadigheids organoisatie Beating Blood Cancers vertelde RT dat medicijnenfebrikanten vaak een process proberen uit te voeren wat ëvergreening”heet, waarbij zij  voordat het patent verloopt en het nagemaakt mag worden.zoveel mogelijk geld proberen  te verdienen aan een medicijn.

http://rt.com/news/cancer-drugs-giants-profits-583/

 

Daar komt nog bij dat de meeste kanker behandelingen juist kankerverwekkend zijn. Dat geldt ook voor bestralen en chemotherapie. Dus je wordt ofwel afgeperst of gedood door conventionele kanker therapieën.

Niet voor niets dat 85% van de artsen er niet aan begint als het henzelf betreft.

Mijn moeder was 88 en  na een val van haar rolstoel een 2 centimeter grote bult gevonden was. 99,9 % zeker kwaadaardig dacht haar dokter. Ze zat alleen maar heel stil, reageerde nergens op en was erg bleek.Mijn zus kwam direct over uit Amerika en durfde de vlucht geen week uit te stellen, zo weinig tijd dacht ze dat mijn moeder nog had.

Aangezien ze daarnaast ook aan Alzheimer leed werd er snel overeengekomen dat haar comfortabel houden het aller belangrijkste was voor zo lang als het zou duren en ze niet onderworpen zou worden aan allerlei agressieve kankerbehandelingen.

Ik vroeg mijn familie en de dokter van mijn moeder toestemming mij dieet op haar te proberen, en dat mocht.

 

Al tijdens de eerste maaltijd ( speltbrood met kokosolie en banaan en een Chinese bloementhee)gingen haar ogen open en kwam de kleur weer op haar wangen terug. Na anderhalve week van de g4dv vertelde één van haar verzorgers me dat de bult platter was geworden, en dat mijn moeder was aangekomen.

 

We hebben samen Koninginnedag en haar 89ste verjaardag gevierd.

 

Ze eet en drinkt weer zelf, wilde weer lopen, en heeft nu een face book account om makkelijker het contact met haar kinderen en kleinkinderen te bewaren.

 

En dat , terwijl het er in april 2013 nog naar uit zag dat ze misschien geen week meer zou overleven.

 

Zelfs de sterksten zijn soms zwak, en iedereen die kwetsbaar is verdient de beste zorg. Het is weerzinwekkend om van kwetsbaarheid misbruik te maken om winst te maken.

 

Goed zorgen voor oude mensen is goed voor de hele samenleving, omdat jonge  mensen dan ouderdom niet zullen zien om iets om tegenop te kijken maar als iets om je op te verheugen, omdat je gekoesterd en gerespecteerd wordt in plaats van verwaarloosd en verstoten.

 

 

 

Dus het  is of deze multi miljarden mega industrie met carcinogene methodes die het lichaam vernietigen, die 85% van de artsen voor zichzelf niet willen op het moment dat ze zelf kanker krijgen,

Reuters / Alexandra Beier

 

Hieronder zie je wat er gebeurt met je huid als de kankerverwekkende chemokuur cocktail daarop terechtkomt. (van Dennis Vajrayana in “Cancer is Curable”) Kan je nagaan wat het met je aderen doet. Geen wonder dat iedereen daar doodziek van wordt!

 

Ze doen met je lijf wat ze ook met landen en de bevolking doen: onder het mom van hulp verwoesting brengen en de eigen verdediging lamleggen, met als doel zich verrijken ten koste van jouw leven.

 

Of je kunt met gezonde voeding en verzorging de mogelijkheden van het lichaam om zelf kanker te bestrijden versterken zonder dat er iemand is die obscene winsten boekt dankzij de ziekte van een ander.

De arts wie ik dit dieet heb voorgelegd en de arts die de zorg voor mijn moeder van dichtbij meemaakte hebben beide respect geuit voor mijn kennis over voeding. (zie de volgende e-mails):

1 februari 2010:

(Kinderarts Slotervaartziekenhuis)

ik ben onder de indruk van je kennis, op sommige

vlakken echt meer dan ik in huis heb..laten wij vanmiddag een zinnig

plan maken<

groet

2013/6/27

Beste Anna,

Ben verheugd dat het probleem is opgelost.
Vind het geweldig hoe jij je moeder verzorgd en heb daar veel respect voor.

In ons gesprek is dat onvoldoende naar voren gekomen,

met vriendelijke groet,

Dr van het verzorgingstehuis

O ja, ik mocht 15 juli wel een lezing geven voor de verzorgers van mijn moeder, en de kennis blijkt groot te zijn. Voor de rest wordt schijnbaar ook het resultaat bij mijn moeder  niet als bewijs geaccepteerd dat het tegen kanker werkt.

Dus dan zou ik geen dieet hebben gevonden wat tegen kanker werkt, maar een dieet wat die ene procent kans dat het niet kwaadaardig is uit laat komen, of zoiets.

En al die andere kwalen waarvan artsen zeggen dat ze ongeneeslijk zijn maar die met dit dieet verdwijnen, wat zullen we daar nou eens voor bagatelliserende verklaring voor zoeken. Toch eigenlijk psychosomatisch?

En wat zullen we dan zeggen om de biochemische onderbouwing onderuit te halen? Dat is namelijk gewoon wetenschap, puur en simpel.

 

 

Bronverwijzingen:

 

Gebaseerd op de website www.scentses.isgezond.nl. Dat gaat voor een groot deel over geraffineerdesuikergevoeligheid, en het is niet vreemd dat dit dieet ook werkt tegen ziektes, omdat ziekmakers ook gedijen op geraffineerde suiker.

De medische en voedingsgegevens komen voornamelijk van Dr. Mercola, een Amerikaanse zelfstandig opererend ostheopaat die het tot zijn missie heeft gemaakt belangeloos  de fraude in de farmaceutische industrie te ontmaskeren en mensen gezond te maken,

Osteopathie is in Amerika veel wetenschappelijker en moderner dan  in Nederland,  en ze hebben daar dezelfde status als gewone artsen, dus ze mogen operaties uitvoeren en medicijnen uitschrijven. Een verschil is dat ze wel vooral preventief te werk gaan. Dr. Mercola is in Amerika zeer bekend en geniet daar grote wetenschappelijke erkenning.

http://www.mercola.com/forms/background.htm

Verschil van g4dv met Dr. Mercola is dat hij nog wel gebruik maakt van supplementen, en hij heeft de clue niet ontdekt van hoe lijnzaad goed op te nemen is door het met yoghurt te combineren, een truc van Johanna Budwig, van het Budwig papje, een bekende kanker remedie.

En hij doet niet zo veel met zelf omega 3mengen met omega 6. Dat is een truc die ik ken van  Aman Prana, en die heeft het weer van Mary Enig, PhD, specialist in oliën en vetten. Haar boek heet “Feiten over Vetten.”

Geen van allen doen ze veel met kruiden, dat heb ik weer van Maria Treben, en van het anti candida dieet. Maria Treben is een zeer bekend kruidengenezeres, bekend maker van de Zweedse kruiden. Haar boek is:“Genezing uit de Apotheek van God.” Alleen zij doet weer niets met omega vetten. En met sommige van haar adviezen moet je voorzichtig zijn,. Zo zou ik zelf nooit varkensvet gebruiken, en ik zou Zweedse kruiden nooit anders dan uitwendig gebruiken, vanwege het gevaar van leverschade.

De tips over giffen in verzorgingsmiddelen heb ik van “Healing Garden”en van het boek van Pat Thomas”Cleaning Yourself to Death,”Alleen heeft zij alternatieven die niet echt aan te raden zijn, zoals bakpoeder als tandpasta. Daar zit weer veel aluminium in, en het schuurt je tanden weg.

Hoe haar te kleuren heb ik van henna for hair http://www.hennaforhair.com/.

Alleen ze raden wel heel veel Cassia Obovata aan voor één haar kleuring. Ik kan met een tiende toe, en heb toch niet echt heel kort haar.

De kennis over giffen in het milieu komt van Pamela Hemelrijk en Ad van Rooij, van de Revolutionaire Partij Nederland.

We Website Leef Bewust van Ron Fonteine (zie http://www.leefbewust.com/ ) is ook een rijke bron van informatie.

Verder sta ik open voor alles wat ik lees wat aansluit op wetenschappelijke kennis. Dus ook voedingscentrum kan veel nuttige informatie geven over voedingsmiddelen, al is daar de invloed van de voedings- en farmaceutische industrie wel heel goed merkbaar. Maar ook sites als Oma weet raad, ervaringsverhalen, en ook mijn eigen ervaringen en die van mijn omgeving neem ik mee en blijf ik meenemen, vandaar dat dit een levend document is waar regelmatig zaken worden aangescherpt en aangepast.

Voor meer informatie zie www.scentses.isgezond.nl, of mail me op scntses@isgezond.nl

Meld je ook aan bij de g4dv facebookgroep, waar je kunt discussieren over je ervaringen met de g4dv en waar steeds nieuwe informatie over gifvrije voeding en verzorging wordt bijgehouden https://www.facebook.com/groups/scentses/

 

 

© Anna de Geus-de Heer, Scentses

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijlage 1 Maak je Ecologische voetafdruk minimaal, en je gezondheid maximaal!

info over gezonde, milieuvriendelijke alternatieven voor huishoudelijke- en persoonlijke verzorgingsmiddelen

 

Grote bedrijven beweren dat ze de aarde wel moeten slopen om in onze behoefte te voorzien en wijten de slechte staat van de aarde aan overbevolking. Hier palmolievrije, milieuvriendelijke verzorgingsmiddelen waar geen boom voor gekapt en geen dier voor gedood hoeft te worden, en die geen enkele bijdragen leveren aan de plasticsoep in de zee of gifberg of wat voor ellende dan ook, maar die alleen maar goed zijn!

De g4dv van Scentses: (g4dv staat voor Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging) vervangt alles wat belastend is voor lichaam en aarde met gezonde, mens-, dier-, en milieuvriendelijke alternatieven.

In en om het huis:

Schoonmaakmiddelen

Het is dus gewoon scheikunde: voor basische aanslag (zoals kalkaanslag) een zuur (azijn) en voor zuren(vet) een base (soda).

Soda is ook een uitstekend afwasmiddel. Een pot soda naast de wastafel in de keuken kan vele schoonmaakmiddelen vervangen.

Zadori poeder werkt ook goed als afwasmiddel

Was

Voor de bonte was zijn wasnoten niet alleen veilig en goed, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu en je ondersteunt er hele gemeenschappen in India mee. Drie schilletjes zijn genoeg voor één was (meer is niet nodig en niet wenselijk, in tegenstelling tot wat vaak in de aanwijzingen staat)  Gewoon in een klein zakje bij de was in de machine doen, of als je die niet hebt een waszak of een sok die je aan de bovenkant dichtknoopt.

Een pak wasnoten kost tussen de 4 en 8 euro en daar doe je een halfjaar mee met een gezin  en dagelijks wast, dus dat is ook nog eens een enorme geldbesparing. De schilletjes kunnen gewoon in de biobak dus het is nog ontlastend voor het milieu ook, en je steunt er dorpen in India mee, dus het is ook nog eens menslievend.

 De gebruikte noten kunnen als mest in de tuin of in de biobak, zo milieu vriendelijk is het.

Sites waar je wasnoten kunt bestellen:

http://www.duboshop.nl/index.php?item=wasnoten&action=page&group_id=41&lang=NL (deze lijkt het voordeligst, maar ik heb er geen ervaring mee)

http://wasnoten.eu/?gclid=CIz46IPfpbgCFQJd3god3TkApA

http://wasnoten.eu/

http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/

 

Als je dit met een groepje bestelt scheelt dat verzendkosten.

Voor de witte was zijn wasnoten minder geschikt. Die kun je doen met soda en een halve citroen.

 

De bovenstaande goedkope, milieuvriendelijke en gezonde middelen vervangen alle schadelijke en ongezonde schoonmaakmiddelen, die ook nog eens in plastic flessen geleverd worden die de zeeën vervuilen, die palmolie gebruiken die voor de ontbossing en het kappen van de oerwouden zorgt en zorgt dat zoveel dieren uitsterven. En die sommigen ook doen geloven dat de mensheid een pest is voor de aarde. Maar niets is minder waar. Ieder van ons is nodig, jong, oud, zwak, sterk, en we hebben geen vervuilende, aarde vernietigende, dieren uitroeiende middelen  nodig om te overleven.

http://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/

 

www.scentses.isgezond.nl

Contact: scentses@isgezond.nl of annawim@gmail.com

 

Persoonlijke verzorging

Als vervanging van zeep en shampoo en de daarin zittende parabenen, sodium lauryl sulfaat en andere stoffen die ook in je bloed komen als je ze op je huid smeert volstaat een eetlepeltje lavendelbloemen in bijvoorbeeld een oude sok prima. Kamille bloemen kan ook, maar dat moet je dan wel na een dag weggooien. In tegenstelling tot lavendel wordt dat gauw muf. Wel een zeef gebruiken als je sok wilt uitspoelen en wassen, het geeft anders zo’n rotzooi in de wasbak.

Huidolie is makkelijk te vervangen door een basisolie (koudgeperst en biologisch natuurlijk) zoals zoete amandel olie of druivenpit olie, aan te vullen met een druppeltje biologische etherische olie Voor een lijst basis oliën en etherische oliën zie http://www.anthemis.nl/ethollink2.htm Prima Vera verkoopt ook goeie etherische oliën.

Als zonnebrandolie is biologische koudgeperste sesamzaadolie met een druppeltje geranium olie erg geschikt, al zal je merken dat als je je een tijdje met lavendelbloemen of kamille gewassen hebt je veel minder makkelijk verbrandt.

Druivenpit olie zit vol omega 3 en is erg goed voor de huid. Voeg er een druppeltje etherische olie aan toe om de geur en eigenschappen te krijgen die je wil.

Himalaya zout, etherische oliën en kruiden werken ook erg goed als deo.

Dit zijn tips uit de g4dv van Scentses: Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging,

http://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/

 

 

 

www.scentses.isgezond.nl

 

Contact: scentses@isgezond.nl of annawim@gmail.com

 

 

 

 

 

Snoepen zonder E nummers

Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden om gezond, giftige E-nummer- en geraffineerde suikervrij te snoepen: nootjes (walnoten, paranoten, geen pinda’s), biologisch geteeld fruit, biologische popcorn, gebakken in biologische , niet ontgeurde kokosolie. Vaak is hoe je het  serveert genoeg om iets alledaags feestelijk te maken. Hier zijn wat andere grappige snoep ideeën:

 

Als snack bijvoorbeeld wat venkelzaad, zoelthout- of pepermuntblad met rozijnen.

 

Of wat dacht je van een zonne- of rozijnenbootje? Gewoon een bamboe schaaltje met zonnebloempitten (de allerbeste bron van vitamine E en een goede bron van goeie omega 6)

 

Of Pooh snoepjes: een pot biologische lindebloesem honing met een druppeltje biologische pepermuntolie, in een klein bakje, stokje erbij en snoepen maar! Honing is veel gezonder dan geraffineerde suiker. Het zit vol vitamines, mineralen en polyfenolen. Denk er wel aan genoeg vezels erbij te nemen, zoals nootjes of zonnebloem pitten.

 

Leuke, milieuvriendelijke verpakkingen zijn te vinden bij biofutura:

 

http://www.biofutura.nl/milieuvriendelijke-verpakkingen/duurzame-verpakking.html

Dit zijn tips van de g4dv van Scentses: Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging

http://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/

 

 

 

www.scentses.isgezond.nl

scentses@isgezond.nl of annawim@gmail.com

 

 

 

links | Wie ben ik? Who am I? | OOR4U Guilde | Information on vaccinations on this website: | Information on cancer on this website | Naturally, Happily, Healthily, Toxin Free Diet and Care (e4dc) | Voorwoord en Inleiding Geraffineerdesuikergevoeligheid, en contactgegevens Scentses | | Wat is geraffineerdesuikergevoeligheid en Waarom worden bij geraffineerdesuikergevoeligheid sommige suikers wel en andere niet verdragen? | Wat is suiker? Bouw van suikers/koolhydraten | Snelle en langzame suikers | Bloedsuikerspiegel en hormonen | Wat is het verschil tussen tot nu toe omschreven hypoglykemie en geraffineerdesuikergevoeligheid? | Het verschil tussen hypo's en hypers bij suikerziekte , bij hypoglykemie en die bij geraffineerdesuikergevoeligheid. Waarom blijft de adrenaline reactie aanhouden?Hoe is het mogelijk dat er zo snel na geraffineerdesuiker inname al een reactie plaat | Verschillende soorten hypoglykemie en andere hormoongebonden complicaties bij geraffineerde koolhydraten vertering/opname en bloedsuiker instandhouding Overeenkomsten en Verschillen tussen Geraffineerdesuikergevoeligheid en ADHD | Kunstmatige suikers | Geraffineerdesuikergevoeligheid in de praktijk | Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging (G4dv) | Waarom is de informatievoorziening over E-nummers en plotselinge extreme humeurigheid na inname van geraffineerde suiker zo gebrekkig?Misinformatie en schijnonderzoeken over plotselinge extreme humeurigheid na inname van geraffineerde suikerInformatieve | Informatievervuiling: Onwetendheid, Slordigheid, of Opzettelijke Misleiding? | Conclusie | Bronverwijzingen | Bijlagen 1 t/m 7monosachariden, 2. Disachariden, 3 polyol, 4 producten met aspartaam, 5 Giftige E nummers in degelijk lijkende produkten, 6 Safety card Natronloog of te wel E524, toevoeging van sommige cacao merken!, 7 Soja, | Appendix 7a Sucralose | Bijlage 8 Vitaminen, Mineralen, Sporenelementen, Eiwitten, Vetten, Koolhydraten in Voedingsmiddelen, Kruiden | Bijlage 9 Himalayazout | Bijlage 10 Toxic Ingredients You Should Avoid | Bijlage 11 Bijwerkingen Ritalin(Methylfenidraat) | Bijlage 12 Aspartaam, hoe een stof wat gaten in de hersens van muizen brandt veilig voor menselijke consumptie werd bevonden. | Bijlage 13 Hypoglycemia | Bijlage 14 Budwig | Bijlage 14a Geitenmelk: waarom het lichter verteerbaar is dan koemelk | Bijlage 15 E nummers | Bijlage 16 Cadeaus om te vermijden | Bijlage 17: Dieetmaatregelen tegen kanker | Bijlage 18 "Hoe tanden in elkaar zitten." | Bijlage 19 kankercellen uitroeien door suikers te vervangen door gezonde vetten | bijlage 20 meer over kankergenezing | bijlage 21 Zuurzak Soursop | Bijlage 22 Crisis en oplossingen: roggker=recht op gezondheid, geluk, kennis en rechtvaardigheid | Bijlage 23 Milieuschandalen (hier stond eerst de G4dv, die is verplaatst naar de beginpagina) | Bijlage 24 Het Echte Nieuws over gif in het milieu | Bijlage 24 a Hout | Bijlage 25 vooronderzoek G4dieet | Bijlage 26 Vooronderzoek TVtandpasta | Bijlage 27 Voorbeelden van de denkfout in de Westerse Medische Wetenschap, waardoor ze steeds de plank misslaan als het aankomt op bepalen wat gezonde voeding is: Calcium en beta caroteen | Bijlage 28 Kruiden | Bijlage 29 Vitamines, Mineralen, eiwitten, vetten em koolhydraten | Bijlage 30 Gevaar van magnetron en vooral van in voedsel in plasticbakken verwarmen | bijlage 31 Schema voedingsmiddelen:vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten | Bijlage 32 Schema Bedenkelijke stoffen, E-nummers, toevoegingen, giffen | Gifvrij dieet en Gifvrije verzorging | Bijlage 33 kankerbestrijding | bijlage 34 Het gevaar van pinda's | Bijlage 35 Proteïnen in yoghurt | Bijlage 36 Eten uit de natuur | Bijlage 37 Superfoods: a.Aloë Vera, b.Omega 3-6-9 olie, c.Kefir, d.Kombucha, e.Yoghurt, f.Cranberrysap,g. Gember, h.walnoten, i. zonnebloempitten, j. bosbessen, k.zeewier, l.wortelsap, m.ginkgobiloba,n. guldenroede, o.peu dárco, p. driekleurig | Bijlage 37 a. Aloe Vera | Bijlage 38 The Problem with Wheat | Bijlage 39 Himalaya Zout vs De rotzooi die voor zout doorgaat | Bijlage 40 Benefits of Goats milk over Cows milk | Bijlage 41 The problem with most vegetable oils and margarine | bijlage 42 for healthy bones calcium, vitamin D, vitamine k2, magnesium, trace elements | Bijlage 43 The dangers of acrylamide (carbohydrates baked above 210 degrees Celcius) | Bijlage 44 Gevaren van plastic, aluminium en andere verpakkingsmaterialen | bijlage 45 Dangers of Fishoil and better sources for omega 3 | bijlage 46 fruit tegen kanker (aardbeien, cranberries etc) | bijlage 47 Hoog tijd voor een nieuwe schijf van 5 | bijlage 48 Uitleg hoe inentingen autisme veroorzaken door glutamaat productie in de hersenen te stimuleren wat schadelijk is voor de hersenen en voor de hersen ontwikkeling | bijlage 49 Korte Geschiedenis van Monsanto, pagina van Dr Mercola± In Amerika vechten ze voor wat hier heel gewoon is±etiketten waar op staat wat er in voedsel zit. | Bijlage 50 Nep ADHD diagnoses | Bijlage 51 Vrouw vertelt over uitgelekt NASA document over oorlog tegen de mensheid | bijlage 52 Bij medicijn dat zogenaamd cholesterol verlaagd juist 52$ hogere kans op plak in de aderen rondom het hart/ 52@ higher chance of heart plaque when tajking certain cholesterol lowering medicines. | Bijlage 53 Welke oliën zijn veilig om te verhitten? | Bijlage 54 Dr Mercola over Genetisch Gemanipuleerd voedsel"de tekenen dat de hegemonie van Monsanto begint te tanen | bijlage 55 Dr Mercola: genetisch gemanipuleerd voedsel: ontworpen om insecten te doden, maar het maakt ook onze cellen kapot. | Bijlage 56 Dr Mercola Alzeheimer detectie methode, en g4dv ook preventief voor Alzheimer | Bijlage 57 Het einde van het antibiotisch tijdperk aangebroken door toenemend aantal antibiotica resistente bacteriën, Ook hierop is de g4dv een antwoord. | Bijlage 58 Vaccinaties gaan om geld, niet om ziektebestrijding | Bijlage 59 Artikel Dr. Mercola over kankerverwekkende zaken in persoonlijke verzorgings- en huishoud producten | Bijlage 60 Dr. Mercola: Pesticiden kunnen neurologische schade aanrichten, gebruik liever etherische olie voor huisdieren en plant liever goudsbloem in de tuin | Bijlage 61 5 miljoen chronisch zieken in Nederland, zorg VS ook waardeloos | Bijlage 62 Gevaar vaccinaties | Bijlage 63: Gevaren antibiotica in vlees (artikel va Dr. Mercola) | Bijlage 64: Gevaren Testosteron behandeling | Bijlage 65 transvetten zijn de boosdoeners, verzadigde vetten zijn juist goed! (Dr Mercola) | Bijlage 66: Hippocrates Health Institute | Bijlage 68:NVWA hoge boetes voor gezondheidsclaims | Bijlage 69: Voor een gezond hart heb je gezonde vetten nodig | Bijlage 70 Eieren moet je bewaren op kamer temeratuur, niet in de koelkast! | Bijlage 71: Gevaren van niet gefilterd water | Bijlage 67:Boetes voor het zeggen dat iets buiten de farmaceutische industrie gunstig voor de gezondheid is | Bijlage 72 Vitamine D bronnen | Bijlage 73 Chiazaad voedingsinformatie | Bijlage 74: Voordelen van gefermenteerd voedsel | Bijlage 75 9 voedingsmiddelen die je nooit moet eten | Bijlage 76 Top 10 artikelen van Dr. Mercola van 2013 | Bijlage 77: Dr Mercola: De beste wapens tegen griep. | bijlage 78 The secret of longevity | bijlage 79 Het Grote Vaccinatie Debat 15 december 2013 | Bijlage 80 Lead Developer Of HPV Vaccines Comes Clean, Warns Parents & Young Girls It?s All A Giant Deadly Scam | Biijlage 81 How Grazing Cows Can Save the Planet, and Other Surprising Ways of Healing the Earth | Bijlage 82 De Verborgen Gevaren van Vaccinaties | Bijlage 83 CDC Admits as Many as 30 Million Americans Could be at Risk for Cancer Due to Polio Vaccine | Bijlage 84 We hebben 100 keer meer microben dan cellen in ons lichaam. De meeste helpen ons. Zullen we hun ook helpen? | Bijlage 85 Belang van licht en slaap | Bijlage 86 Artikel Dr Mercola over vergissingen in voeding die tot voedings tekorten leiden. | Bijlage 87 In Amerika beïnvloedt Junkfoodindustrie diëtistenopleidingen | bijlage 88 Dr Coldwell: Elke kanker kan in 2 tot 16 weken genezen worden | Bijlage 89: Want to Know over Tetanus | Bijlage 90: Dr. Russel Blaylock | Bijlage 91 Wat zijn opvliegers? | Bijlage 92, Dr Mercola: One in 25 Patients End Up with Hospital-Acquired Infections, CDC Warns | Bijlage 93 Dr Mercola Toxic Combo of Roundup and Fertilizers Blamed for Tens of Thousands of Deaths | Bijlqge 94 New Studies Show Optimizing Vitamin D Levels May Double Chances of Surviving Breast Cancer, Lower LDL Cholesterol, and Helps Prevent Autism | Bijlage 95, Dr.Mercola: How Vitamin D Performance Testing Can Help Optimize Your Health | Bijlage 96: Be Wary About This Food - It Can Wreck Your Ability to Walk, Talk, and Think | Bijlage 97 Gevaren van Vaccinaties (Mercola) | Bijlage 98: Ouders moeten geïnformeerd worden over de gevaren van vaccineren om een goede keus te kunnen maken | Bijlag 99: Zonnebrandmiddelen gevaarlijker dan zon als het gaat om huidkanker | Bijlage 100 Ignoring This Inflammatory Early Warning Signal Could Cost Your Life | Bijlage 101 Mijd Giffen, Niet Voedingsmiddelen! | Bijlage 102 Mentale rust | Bijlage 103: Voordelen van Kurkuma | Bijlage 104: Dr Mercola article Kruid tegen kanker | No Words | Bijlage 105: Dr Mercola: Sun , vitamin D and vitamin B3 crucial for longevity | Bijlage 106 Cowspiracy film en kritiek | Bijlage 107 Artemesia een effectief anti-malaria kruid | Bijlage 108, Chemotherapie is gevaarlijk | Bijlage 109 Canola oil, what is it, and is it good or bad for people? | Bijlage 110 Are peanuts good or bad for you? | Bijlage 111 Halloween recipes | Bijlage 112 Vaccinatieschade | Bijlage 113 Immigrants seek herbal remedies | Bijlage 114 more_doctors_confessing_to_intentionally_diagnosing_healthy_people_with_cancer | Bijlage 115 Dangers of vaccinating pregnant women | Bijlage 116 Omega 3-6-9 mengsel | Bijlage 117 Waarom er geen koolzaadolie zit in het omega 3-6-9- mengsel van de g4dv | Bijlage 118 Vaccinaties | Bijlage 119 Judy Wilyman, PhD on amti vaccination | Bijlage 120 Wetenschappelijke argumenten die de Keshe scam blootleggen | Bijlage 121 ECEH bacterie | Bijlage 122 grains | Bijlage 123 Make your own chocolate | Bijlage 124 Vaccine Violence | Bijlage 125 Italian court rules mercury and aluminum in vaccines cause autism: US media continues total blackout of medical truth | Bijlage 126 Dr Mercola: Vaccines and Neurological Damage | Bijlage 127 Why many doctors do not vaccinate their own children | Bijlage 128 These graphs show why many doctors don't vaccinate their own children | Bijlage 129 Leaflet Infanrix | Bijlage 130 Vaccine Madness | Bijlage 131 Japanse slachtoffers vaccin baarmoederhalskanker slepen overheid en farmareuzen voor de rechter | Bijlage 132 Pregnancy, labour, delivery and child care | Appendix 133 healing diet for our canine friends | Bijlage 134 Flowchart edible or non-edible | Bijlage 135 Keeping children healthy naturally | Bijlage 136 Vaccines and the Amygdala | Bijlage 137 Revolving door between politics and big pharma explained | Bijlage 138 Ingrediënten Vaccins | Bijlage 139: Medisch scheikundige geeft drie redenen waarom hij zijn kinderen niet laat vaccineren | Bijlage 140 Ryan's story | Bijlage 141 NVKP lezingen dr Hans Moolenburgh | Bijlage 142 HPV vaccine | Bijlage 143 Dr. Hans Moolenburgh over fluoride | Bijlage 144 Baby dies three days after getting six vaccines | Bijlage 145 Interview Trouw met Dr Hans Moolenburgh | Bijlage 146 Jacob van Lennep | Bijlage 147 Flow chart "to believe or not to believe medical or nutritional advice" | Appendix 148 The case experts make against vaccines | Apendix 149 Dr Mercola article: Experts admit Zika threat fraud | Appendix 150 Sudden deaths among health advocates | Appendix 151 Thimerosal | appendix 152 Herd immunity? | Appendix 153 Formaldehyde in vaccines | Appendix 154 Why doctor's say "Do not take the flu shot!" | Bijlage 155 Vaccineren? Natuurlijk niet! En wel hierom: | Appendix 156 Vaccine makers bypass WHO regulations | Bijlage 157 Het probleem van overbehandeling bij borstkanker | Bijlage 158 Chemotherapie vermoordt u | Bijlage 159 Borstbesparende operatie beter dan amputatie voor overlevingskansen bij borstkanker | Appendix 160 Vaccine induced bone fractures | Bijlage 161 hulpstoffen in Vaccins toegegeven door CDC | Appendix 162 meningitis: symptoms, how to prevent, how to treat | Appendix 163 Training of nutrtionists often shady | Appendix 164 Molecular Biochemist Dr.Lucija Tomljenovic, PhD, explains why vaccines not only don't work, but are extremely harmful and can be lethal as well | Appendix 165 CDC knew about MMR vaccine autism link as early as 1999, but covered it up | Appendix 166 Scientists at the vaccine safety debate January 2011 | Appendix 167 Vaccinated children 5 times more likely to contract auto immune diseases | Appendix 168 Before and after vaccine: this is what mass brain destruction looks like | Appendix 169 Hepatitis B | Appendix 170 Countries where vaccines are not mandatory and the nazi roots of vaccines and drugcompanies | Appendix 171 The dangers of soybean oil | Appendix 172 Vaccines do not protect against Measles | Appendix 173 HPV vaccine | Appendix 174 Hoogleraar Peter Gøtzsche over corruptie in de farmaceutische industrie | Appendix 175 Dr Arlan Cage | Appendix 176 How vaccines damage your immune system | Appendix 177 Vaccines are not tested properly | Appendix 178 Documentaries exposing pharma fraud | Appendix 179 Dr Suzanne Humphries | Appendix 180 Dr Russel Blaylock: Vaccinations can kill you or ruin your life | Appendix 181 Doctors who clearly explain why vaccines are neither safe nor effective | Appendix 182 Dr Sherri Tenpenny | Appendix 183 Alan Phillips attorney Vaccine Rights | Appendix 184 Dr Rebecca Carley | Appendix 185 Vaccines bargain basement of the medical industry, says Maurice Hilleman (who developed 36 vaccins) admits AIDS and Cancer causing virusses were added to vaccines | Appendix 186 Many independent studies show vaccine dangers, Damages paid by pharmaceutical companies for vaccine damahge | Appendix 187 The truth behind Vaccinations | Appendix 188: Guess what happened to Nazi war criminals responsible for the genoside of millions: After aquittal or a short prison sentence they went back to being CEO's for big Pharma! | Appendix 189: Mercola: What?s the Right Dose of Exercise for a Longer Life? | Appendix 190 What happened to Dr Mercola? | Bijlage 191: hoofd RIVM zegt Kindervaccinaties veroorzaken hersenvliesontsteking

Laatste wijziging op: 18-10-2014 19:53