Bijlage 15

E nummers

E-nummer Naam
E100 (i)Curcumine (ii) Turmeric
E101 (i)Riboflavinen (ii) Riboflavine-5'-fosfaat
E102 Tartrazine
E103 Chrysoine resorcinol (Sinds 1984 verboden in de EU)
E104 Chinolinegeel
E105 Fast yellow AB (Sinds 1984 verboden in de EU)
E106 Riboflavine-5'-fosfaat mononatriumzout.
E107 Geel 2G (Verboden in de EU)
E110 Zonnegeel FCF (oranjegeel S)
E120 Cochenille, karmijn, karmijnzuur, karmozijnrood
E122 Azorubine
E123 Amaranth
E124 Ponceau 4R, Cochenille rood A
E127 Erythrosine
E128 Rood 2G (sedert 2011 niet meer toegelaten[1])
E129 Allura Rood AC
E131 Patentblauw V
E132 Indigotine, indigokarmijn
E133 Briljantblauw FCF
E140 Chlorofylen en chlorofylinen: i) Chlorofylen ii) Chlorofilinen
E141 Kopercomplexen van chlorofylen en chlorofylinen: i) Kopercomplexen van chlorofylen ii) Kopercomplexen van chlorofylinen
E142 Briljantzuurgroen BS
E150a Karamel
E150b Alkali-sulfietkaramel
E150c Ammoniakkaramel
E150d Sulfiet-ammoniakkaramel
E151 Briljantzwart BN, zwart PN
E153 Koolstof
E154 Bruin FK (sedert 2011 niet meer toegelaten[1])
E155 Bruin HT
E160a Caroteen: bètacaroteen, Gammacaroteen
E160b Annatto, Bixine, norbixine, orleaan
E160c Paprika-extract, capsanthine, capsorubine
E160d Lycopeen
E160e Beta-apo-8'-carotenal
E160f Ethylester van beta-apo-8'-caroteenzuur (C30) (sedert 2011 niet meer toegelaten[1])
E161a Flavoxanthine
E161b Luteïne
E161c Kryptoxanthine
E161d Rubixanthine
E161e Violaxanthine
E161f Rhodoxanthine
E161g Canthaxantine
E161h Zeaxanthine
E161i Citranaxanthine
E161j Astaxanthine
E162 Bietenrood, betanine
E163 Anthocyanen
E170 Calciumcarbonaten: Calciumcarbonaat, Calciumwaterstofcarbonaat
E171 Titaniumdioxide
E172 IJzeroxiden en IJzerhydroxiden
E173 Aluminium
E174 Zilver
E175 Goud
E180 Litholrubine BK
E181 Looizuur

E200-252 Conserveermiddelen

Conserveer- of bewaarmiddelen verlengen de houdbaarheid van een voedingsmiddel door bederf als gevolg van bacteriën, schimmels en/of gisten tegen te gaan.

E-nummer Naam
E200 Sorbinezuur
E201 Natriumsorbaat
E202 Kaliumsorbaat
E203 Calciumsorbaat
E210 Benzoëzuur
E211 Natriumbenzoaat
E212 Kaliumbenzoaat
E213 Calciumbenzoaat
E214 Ethyl-p-hydroxybenzoaat (Ethylparabeen)
E215 Ethyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout
E216 Propyl-p-hydroxybenzoaat (Propylparabeen)
E217 Propyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout
E218 Methyl-p-hydroxybenzoaat (Methylparabeen)
E219 Methyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout
E220 Zwaveldioxide
E221 Natriumsulfiet
E222 Natriumwaterstofsulfiet, Natriumbisulfiet
E223 Natriummetabisulfiet
E224 Kaliummetabisulfiet
E226 Calciumsulfiet
E227 Calciumwaterstofsulfiet (Calciumbisulfiet)
E228 Kaliumbisulfiet
E230 Bifenyl, difenyl is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG
E231 Orthofenylfenol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG
E232 Natriumorthofenylfenol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG
E233 Thiobendazol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 98/72/EG
E234 Nisine
E235 Natamycine
E239 Hexamethyleentetramine
E242 Dimethyldicarbonaat
E249 Kaliumnitriet
E250 Natriumnitriet
E251 Natriumnitraat
E252 Kaliumnitraat

E260-297 Voedingszuren

zie ook E322-385_Voedingszuren
Voedingszuren verlagen de zuurgraad (pH) van een product, versterken in sommige gevallen de werking van antioxidantia en conserveermiddelen, en kunnen soms kleurbehoudend werken.

E-nummer Naam
E260 Azijnzuur
E261 Kaliumacetaat
E262 Natriumacetaten: i) Natriumacetaat ii) Natriumwaterstofdiacetaat (natriumdiacetaat)
E263 Calciumacetaat
E270 Melkzuur
E280 Propionzuur
E281 Natriumpropionaat
E282 Calciumpropionaat
E283 Kaliumpropionaat
E284 Boorzuur
E285 Natriumtetraboraat
E290 Kooldioxide
E295 Ammoniumformiaat
E296 Appelzuur
E297 Fumaarzuur

E300-321 Antioxidanten

Antioxidantia vergroten de houdbaarheid van een product door aantasting door zuurstof tegen te gaan.Die veranderingen omvatten oa het ranzig worden van vetten en kleurveranderingen.

E-nummer Naam
E300 Ascorbinezuur (vitamine C)
E301 Natriumascorbaat
E302 Calciumascorbaat
E304 Vetzuuresters van ascorbinezuur i) Ascorbylpalmitaat ii) Ascorbylstearaat
E306 Tocoferolrijke extracten
E307 Alfa-tocoferol (Vitamine E)
E308 Gamma-tocoferol
E309 Delta-tocoferol
E310 Propylgallaat
E311 Octylgallaat
E312 Dodecylgallaat
E315 Erythorbinezuur
E316 Natriumerythorbaat
E319 Tert-butylhydrochinon (TBHQ)
E320 Butylhydroxyanisol (BHA), volgens art.in het AD 18-06-2011 zijn deze stoffen niet veilig en worden binnenkort verbannen
E321 Butylhydroxytolueen (BHT), volgens art.in het AD 18-06-2011 zijn deze stoffen niet veilig en worden binnenkort verbannen

E322-385 Voedingszuren

zie ook E260-297_Voedingszuren

E-nummer Naam
E322 Lecithinen
E325 Natriumlactaat
E326 Kaliumlactaat
E327 Calciumlactaat
E330 Citroenzuur
E331 Natriumcitraten i) Mononatriumcitraat ii) Dinatriumcitraat iii) Trinatriumcitraat
E332 Kaliumcitraten i) Monokaliumcitraat ii) Trikaliumcitraat
E333 Calciumcitraten i) Monocalciumcitraat ii) Dicalciumcitraat iii) Tricalciumcitraat
E334 L(+)-wijnsteenzuur
E335 Natriumtartraten i) Mononatriumtartraat ii) Natriumtartraat
E336 Kaliumtartraten i) Monokaliumtartraat ii) Kaliumtartraat
E337 Kaliumnatriumtartraat
E338 Fosforzuur
E339 Natriumfosfaat i) Mononatriumfosfaat ii) Dinatriumfosfaat iii) Trinatriumfosfaat
E340 Kaliumfosfaat i) Monokaliumfosfaat ii) Dikaliumfosfaat iii) Trikaliumfosfaat
E341 Calciumfosfaat i) Monocalciumfosfaat ii) Dicalciumfosfaat iii) Tricalciumfosfaat
E343 Magnesiumfosfaten
E350 Natriummalaten i) Natriummalaat ii) Natriumwaterstofmalaat
E351 Kaliummalaat
E352 Calciummalaten i) Calciummalaat ii) Calciumwaterstofmalaat
E353 Metawijnsteenzuur
E354 Calciumtartraat
E355 Adipinezuur
E356 Natriumadipaat
E357 Kaliumadipaat
E363 Barnsteenzuur
E370 1,4-heptonolacton
E375 Nicotinezuur (niacine, vitamine B3)
E380 Triammoniumcitraat
E385 Calciumdinatrium-etheen-diaminetetra-acetaat (Calciumdinatrium EDTA)
E392 Extracten van rozemarijn

E400-495 Geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen

Emulgatoren, stabilisatoren, verdikkings- en geleermiddelen worden toegevoegd om de textuur van een product te verbeteren. Emulgatoren maken het bijvoorbeeld mogelijk twee niet-mengbare producten zoals water en olie te mengen wat nodig is om onder meer sauzen te kunnen bereiden. Stabilisatoren zorgen er dan weer voor dat de menging van twee niet-mengbare stoffen gehandhaafd blijft.

E-nummer Naam
E400 Alginezuur
E401 Natriumalginaat
E402 Kaliumalginaat
E403 Ammoniumalginaat
E404 Calciumalginaat
E405 1,2-propeenglycolalginaat
E406 Agaragar
E407 Carrageen
E407a Verwerkt Eucheuma-wier
E410 Johannesbroodpitmeel
E411 Havergom
E412 Guarpitmeel
E413 Tragacanth
E414 Arabische gom
E415 Xanthaangom
E416 Karayagom
E417 Taragom
E418 Gellangom
E420 Sorbitolen: i) Sorbitol ii) Sorbitolstroop zie ook E950-967 en 420-421 Zoetstoffen
E421 Mannitol zie ook E950-967 en 420-421 Zoetstoffen
E422 Glycerol
E425 Konjac i) Konjacgom ii) Konjacglucomannaan
E426 Hemicellulose van soja
E427 Cassiagom
E431 Polyoxyetheen (40) stearaat
E432 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monolauraat (Polysorbaat 20)
E433 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-mono-oleaat (Polysorbaat 80)
E434 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monopalmitaat (polysorbaat 40)
E435 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monostearaat (polysorbaat 60)
E436 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-tristearaat (polysorbaat 65)
E440 Pectinen i) Pectine ii) Geamideerde pectine
E441 Gelatine (Voorheen E485)
E442 Ammoniumfosfatiden
E444 Sucroseacetaatisobutyraat
E445 Glycerolesters van houthars
E450 Difosfaten i) Dinatriumdifosfaat ii) Trinatriumdifosfaat iii)

Tetranatriumdifosfaat iv) Dikaliumdifosfaat v) Tetrakaliumdifosfaat vi) Dicalciumdifosfaat vii) Calciumdiwaterstofdifosfaat

E451 Trifosfaten i) Pentanatriumtrifosfaat ii) Pentakaliumtrifosfaat
E452 Polyfosfaten i) Natriumpolyfosfaat ii) Kaliumpolyfosfaat iii)

Natriumcalciumpolyfosfaat iv) Calciumpolyfosfaat

E459 Beta-cyclodextrine
E460 Cellulose i) Microkristallijne cellulose ii) Cellulose in poedervorm
E461 Methylcellulose
E462 Ethylcellulose
E463 Hydroxypropylcellulose
E464 Hydroxypropylmethylcellulose
E465 Ethylmethylcellulose
E466 Carboxymethylcellulose Natriumcarboxymethylcellulose
E468 Vernet natriumcarboxymethylcellulose
E469 Enzymatisch gehydrolyseerde Carboxymethylcellulose
E470a Natrium-, kalium- en calciumzouten van vetzuren
E470b Magnesiumzouten van vetzuren
E471 Mono- en diglyceriden van vetzuren
E472a Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met azijnzuur
E472b Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met melkzuur
E472c Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met citroenzuur
E472d Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met wijnsteenzuur
E472e Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono- en diacetylwijnsteenzuur
E472f Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met een mengsel van azijnzuur en wijnsteenzuur
E473 Sucrose-vetzuuresters
E474 Sucroglyceriden
E475 Polyglycerolesters van vetzuren
E476 Polyglycerol-polyricinoleaat
E477 Propeenglycolesters van vetzuren
E479b Thermisch geoxideerde sojaolie verkregen door reactie met mono- en diglyceriden van vetzuren
E481 Natriumstearoyl-2-lactylaat
E482 Calciumstearoyl-2-lactylaat
E483 Stearyltartraat
E485 Gelatine Hernoemd als E441.
E490 Propyleenglycol
E491 Sorbitaanmonostearaat
E492 Sorbitaantristearaat
E493 Sorbitaanmonolauraat
E494 Sorbitaanmonooleaat
E495 Sorbitaanmonopalmitaat

E500-586 Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen

Deze middelen regelen bijvoorbeeld dat de zuurte niet te hoog is of houdt de klontenering tegen of laat brood sneller rijzen.

E-nummer Naam
E500 Natriumcarbonaten: i) Natriumcarbonaat ii) Natriumwaterstofcarbonaat iii) Natrium sesquicarbonaat
E501 Kaliumcarbonaten i) Kaliumcarbonaat ii) Kaliumwaterstofcarbonaat
E503 Ammoniumcarbonaten i) Ammoniumcarbonaat ii) Ammoniumwaterstofcarbonaat
E504 Magnesiumcarbonaten i) Magnesiumcarbonaat ii) Magnesiumhydroxidecarbonaat (syn.: Magnesiumwaterstofcarbonaat)
E507 Zoutzuur
E508 Kaliumchloride
E509 Calciumchloride
E511 Magnesiumchloride
E512 Tin(I)chloride
E513 Zwavelzuur
E514 Natriumsulfaten i) Natriumsulfaat ii) Natriumwaterstofsulfaat
E515 Kaliumsulfaten i) Kaliumsulfaat ii) Kaliumwaterstofsulfaat
E516 Calciumsulfaat
E517 Ammoniumsulfaat
E520 Aluminiumsulfaat
E521 Aluminiumnatriumsulfaat
E522 Aluminiumkaliumsulfaat
E523 Aluminiumammoniumsulfaat
E524 Natriumhydroxide
E525 Kaliumhydroxide
E526 Calciumhydroxide
E527 Ammoniumhydroxide
E528 Magnesiumhydroxide
E529 Calciumoxide
E530 Magnesiumoxide
E535 Natriumhexacyanoferraat (II)
E536 Kaliumhexacyanoferraat (II)
E538 Calciumhexacyanoferraat (II)
E541 Natriumaluminiumfosfaat, zuur
E551 Siliciumdioxide
E552 Calciumsilicaat
E553a i) Magnesiumsilicaat ii) Magnesiumtrisilicaat
E553b Talk
E554 Natriumaluminiumsilicaat
E555 Kaliumaluminiumsilicaat
E556 Calciumaluminiumsilicaat
E558 Bentoniet
E559 Kaolien
E570 Vetzuren
E572 Magnesiumstearaat
E574 Gluconzuur
E575 Glucono-delta-lacton
E576 Natriumgluconaat
E577 Kaliumgluconaat
E578 Calciumgluconaat
E579 IJzer(II)gluconaat
E585 IJzer(II)lactaat
E586 4-hexylresorcinol

E620-650 Smaakversterkers

Smaakversterkers versterken de natuurlijke smaak van een product.

E-nummer Naam
E620 Glutaminezuur
E621 Mononatriumglutamaat
E622 Monokaliumglutamaat
E623 Calciumdiglutamaat
E624 Monoammoniumglutamaat
E625 Magnesiumdiglutamaat
E626 Guanosinemonofosfaat
E627 Natriumguanylaat
E628 Kaliumguanylaat
E629 Calciumguanylaat
E630 Inosinizuur
E631 Dinatriuminosinaat
E632 Dikaliuminosinaat
E633 Calciuminosinaat
E634 Calcium-5'-ribonucleotiden
E635 Dinatrium-5'-ribonucleotiden
E636 Maltol
E637 Ethylmaltol
E640 Glycine en zijn natriumzout
E641 Glucono-delta-lacton
E642 Natriumgluconaat
E643 Kaliumgluconaat
E644 Calciumgluconaat
E650 Zinkacetaat

E900-919 Glansmiddelen en anti-schuimmiddelen

E-nummer Naam
E900 Dimethylpolysiloxaan
E901 Bijenwas, wit en geel
E902 Candelillawas
E903 Carnaubawas
E904 Schellak
E905 Microkristallijne was, Officinale paraffine
E906 Benzoë-gom
E907 Gehydrogeneerd poly-1-deceen
E912 Esters van montaanzuur
E913 Lanoline
E914 Geoxideerde polyetheenwas
E915 Esters van colofonium (pijnhars)

E920-928 Meelverbeteraars

Meelverbeteraars worden aan meel of deeg toegevoegd om de bakeigenschappen te verbeteren of het meel witter te maken.

E-nummer Naam
E920 L-Cysteïne en het hydrochloride ervan
E923 Ammoniumpersulfaat
E927b Carbamide

E938-948 Verpakkingsgassen

Verpakkingsgassen verlengen de houdbaarheid van een product doordat het contact met zuurstof voorkomen wordt. Op het etiket staat dan vermeld 'verpakt onder beschermende atmosfeer'.

E-nummer Naam
E938 Argon
E939 Helium
E941 Stikstof
E942 Distikstofoxide of lachgas
E943a Butaan
E943b Isobutaan
E944 Propaan
E948 Zuurstof
E949 Waterstof

E950-968 en 420-421 Zoetstoffen

Zoetstoffen geven een product een zoete smaak zonder de hoeveelheid joules sterk te verhogen. Zij worden vooral gebruikt in light-producten en kauwgum.

E-nummer Naam
E420 Sorbitolen: i) Sorbitol ii) Sorbitolstroop
E421 Mannitol
E950 Acesulfaam-K
E951 Aspartaam
E952 Cyclaamzuur, natriumcyclamaat en calciumcyclamaat
E953 Isomalt (Isomaltitol)
E954 Sacharine en de natrium-, kalium- en calciumzouten daarvan
E955 Sucralose (toegevoegd in december 2003)
E957 Thaumatine
E959 Neohesperidine-DC
E960 Steviolglycosiden (Toegevoegd in november 2011[2])
E961 Neotaam (toegevoegd in december 2009)
E962 Zout van aspartaam - acesulfaam (toegevoegd in december 2003)
E965 Maltitol: i) Maltitol ii) Maltitolstroop
E966 Lactitol
E967 Xylitol
E968 Erytritol

E900-1525 Overige hulpstoffen (onder andere gemodificeerde zetmeel en enzymen)

E-nummer Naam
E999 Quillaja-extract
E1102 Glucose-oxidase
E1103 Invertase
E1105 Lysozym
E1200 Polydextrose
E1201 Polyvinylpyrrolidon
E1202 Polyvinylpolypyrrolidon
E1203 Polyvinylalcohol (PVA)
E1204 Pullulan
E1205 Basisch methacrylaatpolymeer
E1404 Geoxideerd zetmeel
E1410 Monozetmeelfosfaat
E1412 Dizetmeelfosfaat
E1413 Gefosfateerd dizetmeelfosfaat
E1414 Geacetyleerd dizetmeelfosfaat
E1420 Geacetyleerd zetmeel
E1422 Geacetyleerd dizetmeeladipaat
E1440 Hydroxypropylzetmeel
E1442 Hydroxypropyldizetmeelfosfaat
E1450 Zetmeelnatriumoctenylsuccinaat
E1451 Geacetyleerd geoxideerd zetmeel
E1452 Zetmeelaluminiumoctenylsuccinaat
E1505 Triëthylcitraat
E1517 Glyceroldiacetaat (Diacetine)
E1518 Glyceroltriacetaat (Triacetine)
E1519 Benzylalcohol
E1520 Propyleenglycol (Propaan-1,2-diol)
E1521 Polyethyleenglycol
E1525 Ethyl-hydroxycellulose

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers#E200-252_Conserveermiddelen

links | Wie ben ik? Who am I? | OOR4U Guilde | Information on vaccinations on this website: | Information on cancer on this website | Naturally, Happily, Healthily, Toxin Free Diet and Care (e4dc) | Voorwoord en Inleiding Geraffineerdesuikergevoeligheid, en contactgegevens Scentses | | Wat is geraffineerdesuikergevoeligheid en Waarom worden bij geraffineerdesuikergevoeligheid sommige suikers wel en andere niet verdragen? | Wat is suiker? Bouw van suikers/koolhydraten | Snelle en langzame suikers | Bloedsuikerspiegel en hormonen | Wat is het verschil tussen tot nu toe omschreven hypoglykemie en geraffineerdesuikergevoeligheid? | Het verschil tussen hypo's en hypers bij suikerziekte , bij hypoglykemie en die bij geraffineerdesuikergevoeligheid. Waarom blijft de adrenaline reactie aanhouden?Hoe is het mogelijk dat er zo snel na geraffineerdesuiker inname al een reactie plaat | Verschillende soorten hypoglykemie en andere hormoongebonden complicaties bij geraffineerde koolhydraten vertering/opname en bloedsuiker instandhouding Overeenkomsten en Verschillen tussen Geraffineerdesuikergevoeligheid en ADHD | Kunstmatige suikers | Geraffineerdesuikergevoeligheid in de praktijk | Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging (G4dv) | Waarom is de informatievoorziening over E-nummers en plotselinge extreme humeurigheid na inname van geraffineerde suiker zo gebrekkig?Misinformatie en schijnonderzoeken over plotselinge extreme humeurigheid na inname van geraffineerde suikerInformatieve | Informatievervuiling: Onwetendheid, Slordigheid, of Opzettelijke Misleiding? | Conclusie | Bronverwijzingen | Bijlagen 1 t/m 7monosachariden, 2. Disachariden, 3 polyol, 4 producten met aspartaam, 5 Giftige E nummers in degelijk lijkende produkten, 6 Safety card Natronloog of te wel E524, toevoeging van sommige cacao merken!, 7 Soja, | Appendix 7a Sucralose | Bijlage 8 Vitaminen, Mineralen, Sporenelementen, Eiwitten, Vetten, Koolhydraten in Voedingsmiddelen, Kruiden | Bijlage 9 Himalayazout | Bijlage 10 Toxic Ingredients You Should Avoid | Bijlage 11 Bijwerkingen Ritalin(Methylfenidraat) | Bijlage 12 Aspartaam, hoe een stof wat gaten in de hersens van muizen brandt veilig voor menselijke consumptie werd bevonden. | Bijlage 13 Hypoglycemia | Bijlage 14 Budwig | Bijlage 14a Geitenmelk: waarom het lichter verteerbaar is dan koemelk | Bijlage 15 E nummers | Bijlage 16 Cadeaus om te vermijden | Bijlage 17: Dieetmaatregelen tegen kanker | Bijlage 18 "Hoe tanden in elkaar zitten." | Bijlage 19 kankercellen uitroeien door suikers te vervangen door gezonde vetten | bijlage 20 meer over kankergenezing | bijlage 21 Zuurzak Soursop | Bijlage 22 Crisis en oplossingen: roggker=recht op gezondheid, geluk, kennis en rechtvaardigheid | Bijlage 23 Milieuschandalen (hier stond eerst de G4dv, die is verplaatst naar de beginpagina) | Bijlage 24 Het Echte Nieuws over gif in het milieu | Bijlage 24 a Hout | Bijlage 25 vooronderzoek G4dieet | Bijlage 26 Vooronderzoek TVtandpasta | Bijlage 27 Voorbeelden van de denkfout in de Westerse Medische Wetenschap, waardoor ze steeds de plank misslaan als het aankomt op bepalen wat gezonde voeding is: Calcium en beta caroteen | Bijlage 28 Kruiden | Bijlage 29 Vitamines, Mineralen, eiwitten, vetten em koolhydraten | Bijlage 30 Gevaar van magnetron en vooral van in voedsel in plasticbakken verwarmen | bijlage 31 Schema voedingsmiddelen:vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten | Bijlage 32 Schema Bedenkelijke stoffen, E-nummers, toevoegingen, giffen | Gifvrij dieet en Gifvrije verzorging | Bijlage 33 kankerbestrijding | bijlage 34 Het gevaar van pinda's | Bijlage 35 Proteïnen in yoghurt | Bijlage 36 Eten uit de natuur | Bijlage 37 Superfoods: a.Aloë Vera, b.Omega 3-6-9 olie, c.Kefir, d.Kombucha, e.Yoghurt, f.Cranberrysap,g. Gember, h.walnoten, i. zonnebloempitten, j. bosbessen, k.zeewier, l.wortelsap, m.ginkgobiloba,n. guldenroede, o.peu dárco, p. driekleurig | Bijlage 37 a. Aloe Vera | Bijlage 38 The Problem with Wheat | Bijlage 39 Himalaya Zout vs De rotzooi die voor zout doorgaat | Bijlage 40 Benefits of Goats milk over Cows milk | Bijlage 41 The problem with most vegetable oils and margarine | bijlage 42 for healthy bones calcium, vitamin D, vitamine k2, magnesium, trace elements | Bijlage 43 The dangers of acrylamide (carbohydrates baked above 210 degrees Celcius) | Bijlage 44 Gevaren van plastic, aluminium en andere verpakkingsmaterialen | bijlage 45 Dangers of Fishoil and better sources for omega 3 | bijlage 46 fruit tegen kanker (aardbeien, cranberries etc) | bijlage 47 Hoog tijd voor een nieuwe schijf van 5 | bijlage 48 Uitleg hoe inentingen autisme veroorzaken door glutamaat productie in de hersenen te stimuleren wat schadelijk is voor de hersenen en voor de hersen ontwikkeling | bijlage 49 Korte Geschiedenis van Monsanto, pagina van Dr Mercola± In Amerika vechten ze voor wat hier heel gewoon is±etiketten waar op staat wat er in voedsel zit. | Bijlage 50 Nep ADHD diagnoses | Bijlage 51 Vrouw vertelt over uitgelekt NASA document over oorlog tegen de mensheid | bijlage 52 Bij medicijn dat zogenaamd cholesterol verlaagd juist 52$ hogere kans op plak in de aderen rondom het hart/ 52@ higher chance of heart plaque when tajking certain cholesterol lowering medicines. | Bijlage 53 Welke oliën zijn veilig om te verhitten? | Bijlage 54 Dr Mercola over Genetisch Gemanipuleerd voedsel"de tekenen dat de hegemonie van Monsanto begint te tanen | bijlage 55 Dr Mercola: genetisch gemanipuleerd voedsel: ontworpen om insecten te doden, maar het maakt ook onze cellen kapot. | Bijlage 56 Dr Mercola Alzeheimer detectie methode, en g4dv ook preventief voor Alzheimer | Bijlage 57 Het einde van het antibiotisch tijdperk aangebroken door toenemend aantal antibiotica resistente bacteriën, Ook hierop is de g4dv een antwoord. | Bijlage 58 Vaccinaties gaan om geld, niet om ziektebestrijding | Bijlage 59 Artikel Dr. Mercola over kankerverwekkende zaken in persoonlijke verzorgings- en huishoud producten | Bijlage 60 Dr. Mercola: Pesticiden kunnen neurologische schade aanrichten, gebruik liever etherische olie voor huisdieren en plant liever goudsbloem in de tuin | Bijlage 61 5 miljoen chronisch zieken in Nederland, zorg VS ook waardeloos | Bijlage 62 Gevaar vaccinaties | Bijlage 63: Gevaren antibiotica in vlees (artikel va Dr. Mercola) | Bijlage 64: Gevaren Testosteron behandeling | Bijlage 65 transvetten zijn de boosdoeners, verzadigde vetten zijn juist goed! (Dr Mercola) | Bijlage 66: Hippocrates Health Institute | Bijlage 68:NVWA hoge boetes voor gezondheidsclaims | Bijlage 69: Voor een gezond hart heb je gezonde vetten nodig | Bijlage 70 Eieren moet je bewaren op kamer temeratuur, niet in de koelkast! | Bijlage 71: Gevaren van niet gefilterd water | Bijlage 67:Boetes voor het zeggen dat iets buiten de farmaceutische industrie gunstig voor de gezondheid is | Bijlage 72 Vitamine D bronnen | Bijlage 73 Chiazaad voedingsinformatie | Bijlage 74: Voordelen van gefermenteerd voedsel | Bijlage 75 9 voedingsmiddelen die je nooit moet eten | Bijlage 76 Top 10 artikelen van Dr. Mercola van 2013 | Bijlage 77: Dr Mercola: De beste wapens tegen griep. | bijlage 78 The secret of longevity | bijlage 79 Het Grote Vaccinatie Debat 15 december 2013 | Bijlage 80 Lead Developer Of HPV Vaccines Comes Clean, Warns Parents & Young Girls It?s All A Giant Deadly Scam | Biijlage 81 How Grazing Cows Can Save the Planet, and Other Surprising Ways of Healing the Earth | Bijlage 82 De Verborgen Gevaren van Vaccinaties | Bijlage 83 CDC Admits as Many as 30 Million Americans Could be at Risk for Cancer Due to Polio Vaccine | Bijlage 84 We hebben 100 keer meer microben dan cellen in ons lichaam. De meeste helpen ons. Zullen we hun ook helpen? | Bijlage 85 Belang van licht en slaap | Bijlage 86 Artikel Dr Mercola over vergissingen in voeding die tot voedings tekorten leiden. | Bijlage 87 In Amerika beïnvloedt Junkfoodindustrie diëtistenopleidingen | bijlage 88 Dr Coldwell: Elke kanker kan in 2 tot 16 weken genezen worden | Bijlage 89: Want to Know over Tetanus | Bijlage 90: Dr. Russel Blaylock | Bijlage 91 Wat zijn opvliegers? | Bijlage 92, Dr Mercola: One in 25 Patients End Up with Hospital-Acquired Infections, CDC Warns | Bijlage 93 Dr Mercola Toxic Combo of Roundup and Fertilizers Blamed for Tens of Thousands of Deaths | Bijlqge 94 New Studies Show Optimizing Vitamin D Levels May Double Chances of Surviving Breast Cancer, Lower LDL Cholesterol, and Helps Prevent Autism | Bijlage 95, Dr.Mercola: How Vitamin D Performance Testing Can Help Optimize Your Health | Bijlage 96: Be Wary About This Food - It Can Wreck Your Ability to Walk, Talk, and Think | Bijlage 97 Gevaren van Vaccinaties (Mercola) | Bijlage 98: Ouders moeten geïnformeerd worden over de gevaren van vaccineren om een goede keus te kunnen maken | Bijlag 99: Zonnebrandmiddelen gevaarlijker dan zon als het gaat om huidkanker | Bijlage 100 Ignoring This Inflammatory Early Warning Signal Could Cost Your Life | Bijlage 101 Mijd Giffen, Niet Voedingsmiddelen! | Bijlage 102 Mentale rust | Bijlage 103: Voordelen van Kurkuma | Bijlage 104: Dr Mercola article Kruid tegen kanker | No Words | Bijlage 105: Dr Mercola: Sun , vitamin D and vitamin B3 crucial for longevity | Bijlage 106 Cowspiracy film en kritiek | Bijlage 107 Artemesia een effectief anti-malaria kruid | Bijlage 108, Chemotherapie is gevaarlijk | Bijlage 109 Canola oil, what is it, and is it good or bad for people? | Bijlage 110 Are peanuts good or bad for you? | Bijlage 111 Halloween recipes | Bijlage 112 Vaccinatieschade | Bijlage 113 Immigrants seek herbal remedies | Bijlage 114 more_doctors_confessing_to_intentionally_diagnosing_healthy_people_with_cancer | Bijlage 115 Dangers of vaccinating pregnant women | Bijlage 116 Omega 3-6-9 mengsel | Bijlage 117 Waarom er geen koolzaadolie zit in het omega 3-6-9- mengsel van de g4dv | Bijlage 118 Vaccinaties | Bijlage 119 Judy Wilyman, PhD on amti vaccination | Bijlage 120 Wetenschappelijke argumenten die de Keshe scam blootleggen | Bijlage 121 ECEH bacterie | Bijlage 122 grains | Bijlage 123 Make your own chocolate | Bijlage 124 Vaccine Violence | Bijlage 125 Italian court rules mercury and aluminum in vaccines cause autism: US media continues total blackout of medical truth | Bijlage 126 Dr Mercola: Vaccines and Neurological Damage | Bijlage 127 Why many doctors do not vaccinate their own children | Bijlage 128 These graphs show why many doctors don't vaccinate their own children | Bijlage 129 Leaflet Infanrix | Bijlage 130 Vaccine Madness | Bijlage 131 Japanse slachtoffers vaccin baarmoederhalskanker slepen overheid en farmareuzen voor de rechter | Bijlage 132 Pregnancy, labour, delivery and child care | Appendix 133 healing diet for our canine friends | Bijlage 134 Flowchart edible or non-edible | Bijlage 135 Keeping children healthy naturally | Bijlage 136 Vaccines and the Amygdala | Bijlage 137 Revolving door between politics and big pharma explained | Bijlage 138 Ingrediënten Vaccins | Bijlage 139: Medisch scheikundige geeft drie redenen waarom hij zijn kinderen niet laat vaccineren | Bijlage 140 Ryan's story | Bijlage 141 NVKP lezingen dr Hans Moolenburgh | Bijlage 142 HPV vaccine | Bijlage 143 Dr. Hans Moolenburgh over fluoride | Bijlage 144 Baby dies three days after getting six vaccines | Bijlage 145 Interview Trouw met Dr Hans Moolenburgh | Bijlage 146 Jacob van Lennep | Bijlage 147 Flow chart "to believe or not to believe medical or nutritional advice" | Appendix 148 The case experts make against vaccines | Apendix 149 Dr Mercola article: Experts admit Zika threat fraud | Appendix 150 Sudden deaths among health advocates | Appendix 151 Thimerosal | appendix 152 Herd immunity? | Appendix 153 Formaldehyde in vaccines | Appendix 154 Why doctor's say "Do not take the flu shot!" | Bijlage 155 Vaccineren? Natuurlijk niet! En wel hierom: | Appendix 156 Vaccine makers bypass WHO regulations | Bijlage 157 Het probleem van overbehandeling bij borstkanker | Bijlage 158 Chemotherapie vermoordt u | Bijlage 159 Borstbesparende operatie beter dan amputatie voor overlevingskansen bij borstkanker | Appendix 160 Vaccine induced bone fractures | Bijlage 161 hulpstoffen in Vaccins toegegeven door CDC | Appendix 162 meningitis: symptoms, how to prevent, how to treat | Appendix 163 Training of nutrtionists often shady | Appendix 164 Molecular Biochemist Dr.Lucija Tomljenovic, PhD, explains why vaccines not only don't work, but are extremely harmful and can be lethal as well | Appendix 165 CDC knew about MMR vaccine autism link as early as 1999, but covered it up | Appendix 166 Scientists at the vaccine safety debate January 2011 | Appendix 167 Vaccinated children 5 times more likely to contract auto immune diseases | Appendix 168 Before and after vaccine: this is what mass brain destruction looks like | Appendix 169 Hepatitis B | Appendix 170 Countries where vaccines are not mandatory and the nazi roots of vaccines and drugcompanies | Appendix 171 The dangers of soybean oil | Appendix 172 Vaccines do not protect against Measles | Appendix 173 HPV vaccine | Appendix 174 Hoogleraar Peter Gøtzsche over corruptie in de farmaceutische industrie | Appendix 175 Dr Arlan Cage | Appendix 176 How vaccines damage your immune system | Appendix 177 Vaccines are not tested properly | Appendix 178 Documentaries exposing pharma fraud | Appendix 179 Dr Suzanne Humphries | Appendix 180 Dr Russel Blaylock: Vaccinations can kill you or ruin your life | Appendix 181 Doctors who clearly explain why vaccines are neither safe nor effective | Appendix 182 Dr Sherri Tenpenny | Appendix 183 Alan Phillips attorney Vaccine Rights | Appendix 184 Dr Rebecca Carley | Appendix 185 Vaccines bargain basement of the medical industry, says Maurice Hilleman (who developed 36 vaccins) admits AIDS and Cancer causing virusses were added to vaccines | Appendix 186 Many independent studies show vaccine dangers, Damages paid by pharmaceutical companies for vaccine damahge | Appendix 187 The truth behind Vaccinations | Appendix 188: Guess what happened to Nazi war criminals responsible for the genoside of millions: After aquittal or a short prison sentence they went back to being CEO's for big Pharma! | Appendix 189: Mercola: What?s the Right Dose of Exercise for a Longer Life? | Appendix 190 What happened to Dr Mercola? | Bijlage 191: hoofd RIVM zegt Kindervaccinaties veroorzaken hersenvliesontsteking

Laatste wijziging op: 14-11-2012 09:40